Szocpol igénylés (beszélgetés)
Köszönöm, hálásan :-)
Most rajzolják,1-2 hét és beadjuk.
Beszerzek egy boxzsákot :-)
Budapest Bank milyen ebből a szempontból ?
Együtt érdemes igényelni a kettőt. Maga a bővítési hitelre is kb 2 hónap átfutással lehet számítani, összetettebb, nagyobb szakértelmet és vizsgálatot igényel, mint egy szabfel vagy vásárlási hitel. Persze az nincs kizárva, hogy 1 hónap alatt megvan, de sok benne az emberi tényező. A szocpollal kapcsolatos feldolgozás meg 30 nap az Államkincstárnál, de hallottam már rosszabbat is, ezért írtam a 2-3 hónapot befogadástól számítva.
Nem tudom, a tervek készen vannak-e, és van-e engedélyeztetve az Önkormányzat által, az is 60 nap, és csak utána lehet indítani az igényléseket.
Ilyenkor akad ki az ügyfél, és jut el odáig, hogy b...k meg a szocpolt, felveszek egy sima szabfel hitelt, és megcsinálom abból:)
Ha ki akarod használni a bővítési kedvezményt, sok-sok türelem és egy boxzsák kell, amin levezeted a dühödet:)
Esetleg érdemes felvenni csak bővítésre hitelt,maj ha azt elkezdik folyósítani (azt is szakaszosan ?) akkor majd megigényelni a szocpolt?
Mert ha magában kérek hitelt gyorsabb az ügyintézés nem ?
Lehet beszélnünk kellene ? :-))
már meglévő tetőtérben az eredeti tetőszerkezet megbontása nélkül további helyiség kialakításához.
Ez arra érvényes,ha máshogy nézne ki a tető mint eredetileg ? Ha lebontom de ugyan olyan lesz az nem gond ?
Köszönöm ismét de még kérdeznék . Tegnap ismét kiborított egy hozzá nem értő bankos :-/
Veszek fel szabadfelhasználásút,elkezdem azzal,majd minimális bővítésit + félszocpolt?
Vagy ha már elkezdtem a tetőteret akkor ez már nem megy ?
Köszönöm !
Az igaz,hogy csak azoknak a számláját fogadják el,akik az APEH honlapon rajta vannak ?
Mennyibe kerül a bank műszaki ellenőrzése?
Igazolt önrész kell ?
Köszönöm.
Akkor midenhol csak akkor adnak pénzt ha elértél egy készültségi fokot? Ezt a bank dönti el? 2-3 hónap az első részletig az nagyon sok.
Szia!
1 költségvetést kell beadni, a bank bírálja el a jogosságát a szocpolnak, ő is folyósítja a hitellel együtt, ha megvan a jegyzői igazolás a gyerekekről, építési engedély, költségvetés, méltányolható szobaszám. Nyilván nem lehet több a szocpol + hitel, mint a költségvetés. Általában 3 szakaszban fognak folyósítani, 45-45-10%. Az utolsó 10%-ot csak akkor, ha már készen van, 3 alkalommal banki műszaki felülvizsgálat lesz, melyet ki kell fizetni. Szerintem 2-3 hónap átfutása van, mire az első részletet megkapjátok, ha elfogyott és minden rendben van műszakilag, megy a következő. Erre a tetőtérbeépítéses szocpolos témára én az FHB-t vagy Erstét javaslom.
Sziasztok!
Tetőteret építenénk be 2 gyerekkel,félszocpollal +hitellel.Olvasom,hogy elég zűrös a dolog. Engem a folyósítás érdekelne,mikor,hogy fizetik a hitelt és a szocpolt ? 1 költségvetést lehet beadni? Az elszámólhatóság miatt - szocpolhoz jobb az alacsonyabb? Vagy ha a bank intézi mindkettőt akkor ez nem működik ?
Köszönöm a válaszokat Hajni
Szia! a 35 év használt lakás vásárlásánál 1 vagy 2 meglévő gyermekre vonatkozik, ez a fiatalok otthonteremtési támogatása. Ha megvan a 2 gyermek, és új lakást építetek, nincs korhatár.
Ha nincs gyermeketek, és 2-t bevállaltok 8 éven belül, ez a Megelőlegező LÉK, az igénylés pillanatában 40 év alatt kell legyetek. Fontos feltétel még a lakástulajdonnélküliség, méltányolható szobaszám 4 együttköltözőnél 2-4 szoba között, méltányolható építési költség. Fontos tudni, hogy ha szocpolt veszel igénybe, a TELJES költségvetés 70%-át számlával le kell igazolni, és 10 éves elidegenítési és terhelési tilalmat jegyeznek be a MÁK javára.
Sziasztok!
Érdeklődnék, hogy a vőlegényem 33 éves én pedig 24 és jövőre szeretnénk építkezni és szocpolt felvenni 2 gyermek után és azt hallottam, hogy ha az egyik fél elmúlt 35 éves akkor nem jár a szocpol. Igaz ez?
Előre is köszi a választ!
Sziasztok!
érdeklődnék. 33 éves vaygok két gyermeket egyedül nevelő,
tavaly az édesapám nekem ajándékozott egy 49nm-es lakást, ő marad a haszonélvező,
most szeretném egy nagyobb 68 m-es használt panelre cserélni
én kaphato-e szocpolt és ha igen most mennyi szocpol "jár"?
előre is köszönö a válaszokat
Tiszteletem!
Sajnos eléggé bonyolúlt az esetünk. Lakást szeretnénk vásárolni feleségemmel. Van 3 gyermekünk. A lakásvásárlásnal a szocpol öszege lenne az önerő. Eddig nem is lenne semmi gond. A nehézségek csak ezután jönnek. Nekem van 50% lakástulajdonom, amit szüleim írattak még öcsém és az én nevemre 50-50%-ban 1992-ben. Szüleim a haszonélvezők. Ők elváltak, így csak édesanyám és öcsém laknak az említett ingatlanban. Édesapám haszonélvezeti joga ugyanúgy megmaradt. A lakás jelzáloggal terhelt, ami szintén az én nevemen van.
A kérdésem az lenne, hogy ezek ismeretében Ön illetve Önök szerint igényelhetem a szocpolt? Ha igen, akkor mit kell tennem ehhez? Lemondani a lakástulajdoni részemről nem tudok a jelzálog hitel miatt. Esetleges megoldásokat is szívesen vennék!
Válaszukat előre is köszönöm!
Sziasztok!
Tévhír vagy tényleg igaz, hogy ha szocpolt veszünk igénybe, akkor nemcsak a szocpol összegének 70%ról kell számla, hanem a teljes építkezés költésének 70%-áról???
Aki tudja aválaszt és esetleges kiskapukat, kérem dobjon egy mailt, kköszönöm!
Sziasztok !
Nekem is hasonló kérdésem van, mint Francesnek.
Jár-e a SZOCPOL ha az Egyikünk elmúlt már 35?
Válaszokat mielőbb várom ide vagy e-mail-re!!!
bgy1974@freemail.hu
gyerekek életkora számít!!!
Úgy tudom 14 éves korig de erre nem vennék mérget!!
a szocpolt hitelhez kötik! Mivel ha nem veszel fel hitelt nincs szükséged pénzre SZERINTÜK!!
De használt ház vételénél csak a felét lehet felvenni, szintén hitellel!
Salynos így van kitalálva:(