Szociális fóbiások (beszélgetés)
Coming out: engem felterjesztettek kitüntetésre, de nem fogadtam el. Mert akkor oda kellett volna menni, átvenni, közösség, fénykép, újság, brrrr!
Nem ilyedtem meg...és nem betegségnek neveztem hanem azt irtam akik ebben "szenvednek"a kettő nem ugyanaz...ugyanis szerintem ez a dolog igen is szenvedés annak aki ezt megéli és az egész életére kihat.
Egyébként az én anyám is túlaggódik minden hivatalos ügyet. Képes azon fennakadni, hogy csak két nap van a csekk befizetésig, mire kiküldik. Levelet ír a szolgáltatónak, hogy esetleg nem érkezik be az összeg, de ez nem az ő hibája.
Van ilyen. Én is simán megteszek bármit, leordítom az utcán a koheró szomszéd fejéről a hajat, az apámra meg mindent ráhagytam.
Most meg már Mucikámra hagyok rá mindent, hagy garázdálkodjon csak végre mostmár szabadon. Tikokat akar venni... apám meg forog a sírjában.
Szerintem írj a kérdezőnek privit, mert tényleg megijedhetett.
Haha...
Nem értem, hogy tudott ennyire kettős lenni, de ez nem az én számlám. Mert bizony volt, amit simán megtett.
Milyen kis fegyelmezett volt, tényleg. Nekünk ez egyáltalán már eszünkbe se jutna, hogy az lényeges lehet.
Ja, tényleg, szociális fóbiát említett. De azt is betegségnek nevezte. Azt kérdezte, hogy ki az, aki még ebben szenved, mert olyanokkal szeretne beszélgetni.
Nem, a fórumindító nem említett önbizalomhiányt, hanem szociális fóbiát. A kettő biztosan nem ugyanaz.
Hogy kivel beszélget azóta, azt nem tudom. Bátor kísérlet volt részéről.
Fennakadt azon pl., hogy hivatalos levelet nem a lakóhelyemen adtam fel. (Hát mert éppen úgy alakult, hogy szálloda teraszán ülve írtam meg,onnan adtam fel, de a lakcímem azért az volt, ami.) Én nem értettem, mi baj lehet ebből???
A fórumindító betegségnek nevezte az önbizalom hiányt, ami beteg dolog... :-)
Azt tényleg nehéz lett volna túllépni.
Fórum indítója nem mert visszajönni, fél tőletek.
Anyám erős önbizalommal és akár nagy szájjal is rendelkezett. A hivatalos ügyek intézésében viszont kisnyuszi volt, szegény az 50-es években volt fiatal... mindig valami retorziótól félt. ha rákérdeztem, rájött, hogy alaptalan a félelme, de a gátlás mindig benne maradt.
Nem is tudom, melyik a rosszabb. :-)
Én pedig pont fordítva...
Én eléggé antiszociális vagyok. Az önbizalmammal viszont nincs semmi gond.
Nem minden tartozik a kedvenc témakörödbe.
A cikkből idézet:
"A szociális fóbia a szorongásos zavarok azon formája, amelyben a betegnél olyan helyzetekben, ahol mások figyelik vagy figyelhetik, rohamszerűen lépnek fel szorongásos tünetek, amelyek lelki és testi panaszok formájában nyilvánulhatnak meg."
Pontosan erről van szó: KEVÉS ÖNBIZALOM, ezért félénkségében különböző testi tüneteket produkál.
[link] nem arra gondolt, olvasdd el ezt.
Én kapitális/ta/ fóbiás vagyok :)
Bővebben? Mert sok tünete van!
Azaz erős az önbizalom hiányuk?
Rájuk gondolsz?
Sziasztok!Szeretnék olyan emberekkel beszélgetni akik ebben a betegségben szenvednek!
További ajánlott fórumok: