SZJA visszatérítés 2022. (beszélgetés)
M30-as papír 65.sor:71199 ft
Táppénzből vont adó( családi adókedvezmény nélkül:33.459 ft
Tanácsként írom: aki nem kapott, de az M30 alapján járna neki (és a törvényi feltételeknek is megfelel), ellenőrizze, hogy a NAV nyilvántartásában is megfelelőek-e az adatai. Ha jól tudom (ma voltam személyes ügyfélfogadáson a NAV-nál), a jogosultságot a munkáltatónál leadott családi adókedvezmény nyilatkozat tartalma alapján állapíthatják meg. Ha az rossz, vagy a munkáltató ezt rosszul vitte fel a NAV felé teljesített adatszolgáltatás során, akkor bizony marad az szja bevallásban való érvényesítés.
Na szóval mútkor is elég sokaknak este volt a jóváírás. Szóval még szerintem lehet bármi :)
sajnálom! remélem megkapod
Postai kifizetés már egy hete nincs egyébként. Érdemes bemenni a navhoz hogy hol akadt el a dolog. Én ma voltam a bibi nálunk ott volt hogy ev kozben ervenyesitettem a csaladi adokedvezmenyt. Ma fekerestem egy konyvelot, holnap mar intezzuk az Szja bevallast! Nem kell megvarni a Marcius kozepet! Nincs veszve semmi!
Nem tudom, hogy kell feltölteni de tavaly voltam táppénzen is.
Van róla igazolás.
Sziasztok. Ferjemnek ma utalt a Raiffeisen 3/4 1-kor, viszont joval kevesebbet mint ami a 65. pontban szerepel. Konkrétan 79 e ft-ot a 780 ezer helyett. Nem ertem, miért csinaljak ezt sokakkal, hogy hol kevesebbet, hol tobbet, hol semmit nem utalnak.
Holnaptól meg elnèzèst kérnek,de a pandèmiára ès a megnövekedett igénybevételére hivatkozva további türelmét kèrnek ès megértést..
A családi adókedvezményt egyedül igényle.
Töltsd fel az m30-ast a profilodba (személyes adatokat takar ki) és megnézem.
Jár vissza az m30 papír szerint is.
Egyedülállóként.
Saját jogon kapim a családit.
Volt munkahelyem.
Van is.
Voltam bent a postán nincs ott.
Navnál is voltam.
Azt mondták, hogy 15-i határidő van.
Nekik 15-ig kell elküldeni.
Holnap már 1000%, hogy nem küldenek postán semmit.
Felhívtad a helyi postát, hogy mi a helyzet? Ott laksz még egyáltalán, ahol a lakcímkártyádon szerepel?
Tuti, hogy jár vissza és nem a semmire vársz?
Akkor miért kérdezgeted naponta 10x? Tegnap délben is leírtam neked, hogy a postán is érdeklődj, mert lehet csak értesítőt nem kaptál, de a pénzed ott van.
Navos ügyintéző mondta, hogy 15-i határidő van.
Amíg tölük ki megy az utalás.
Ismerősöm mondta,felhívtak valami NAV-ost és az mondta nekik...
De hogy ez mennyire hiteles...jóisten se tudja.
Bár amilyen most a rendszer,könnyen meglehet.
Teljesen mindegy, hogy a leánykori neve vagy asszonyneve van-e meg a hivatalban. Ha egyedülálló, akkor más nem vehet igénybe a gyerek után semmilyen kedvezményt.
Megkérdezhetem, hogy honnan jött ez az infó? Hiteles forrás?
Bent voltam a Navnál és mondták, hogy holnap is(15-én).küldhetnek postai úton.
Persze amíg a pista kíhozza 1-2 nap
Mindenki postán kapja😉 Te még nem kaptad meg?😱Én bemennék a postára,NAV-hoz, meg a MÁK-hoz is biztos ami biztos
Most kaptam infó...
Holnap este 8-ig várhatóan mindenki megkapja...
Rossz vicc az egész rendszer.
Nem nem ez a gondom. Ha felhívom a 1819-et nem kapcsol ügyintézőhöz mert navos ügyfélszámot kér. Ügyfélkapun keresztül nem tudom megkérni.
Jó neked. Én ugyanebben a helyzetben nem kaptam egy fillért sem. Eddig.
Még annyi hogy a leánykori nevére kapta mindent megváltoztatak felvette a nevem stb és igy utalja az emeltett és ö asszony nevére kapta az szját
Remélem holnap már takarekosok is kapnak, mert qlig volt akinek jött!!
Ezt inkább engedd el,már nincs postai kézbesítés.
Azt jelenti, hogy ismer egy családot, akik az egyedülálló családi pótlékkal trükköztek (tehát a nő egyedülállónak hazudta magát a magasabb családi meg egyéb előnyök miatt) de mégis igénybe vette a férj az adókedvezményt 3 gyerek után, ami természetesen így jogtalan! Ezért vissza kellett fizetni a családi adókedvezményt a férjnek (ami 3 gyerekre megfelelően nagy havi bér mellett évi 1,2 millió forint).
Győr-Moson-Sopron Mosonmagyaróvár
K&H
További ajánlott fórumok: