SZJA visszatérítés 2022. (beszélgetés)
Sziasztok.
Egy kérdés foglalkoztat csak, a tavalyi évben mentem vissza dolgozni GYES után, februárig volt egy munkahelyem, majd kis kihagyással március közepétől kezdtem el dolgozni a jelenlegi munkahelyemen , ahol azóta is dolgozom . Okozhat ez problémát a visszatérítésnél? A családit én kapom mindig , így nem adtam be papírt, nem gondoltam arra, hogy ez lehet akadály?! Köszönöm ha válaszolsz 🙂
Ne beszéljünk baromságot. Az adóvisszatérítést nem befolyásolja a családi adókedvezmény igénybevétele:
"Az adóalapot csökkentő kedvezmények (négy vagy több gyermeket nevelő anyák kedvezménye, személyi kedvezmény, első házasok kedvezménye, családi kedvezmény) évközi érvényesítésekor a kedvezményekkel csökkentett adóalapból a munkáltató, kifizető által levont adóelőleg jár vissza a jogosultnak."
A családi adókedvezmény évközbeni érvényesítése nem csökkenti a visszaadható adóelőleget. Személyesen ismerek olyat aki most megkapta a maximumot, és 3 gyerekre még kap vissza az adóbevalláskor.
Miért kell téves infókat írni. Tessék itt lehet kalkulálni. [link]
A NN-nél biztos hülyék modellezték le. A ténylegesen befizetett szja jár vissza, abból már nem vonják le a családi adókedvezményt! Ezért kell az M30-as nyomtatványon a65.sort nézni. Azt kapod vissza, illetve, ha az több, mint 809.000, akkor 809.000-et kapsz.
Anita6
Azt irtak aki nem kap levelet az is kap ha jar az ado
További ajánlott fórumok:
- Kislányomnak IV-es fokú VUR-ja van, állandóan visszatérő húgyúti fertőzései.Van, aki hasonló "cipőben jár"?Beszélgessünk!
- Szja visszatérítést mikorra várhatom, mennyi ideje van az Apehnek visszautalni a pénzt?
- Valaki kapott már levelet a NAV-tól, SZJA visszatérítés ügyben?
- Kell-e adóbevallást készíteni SZJA visszatérítés esetén?
- 1000 Ft SZJA visszatérítést utaltak, van aki szintén így járt?
- Adóbevallás - SZJA visszatérítés