SZJA visszatérítés 2022. (beszélgetés)
Ez normális, mert most csak egyfajta különleges családi adókedvezményt "ervenyesítettek" . Minden más egyéb kedvezményt, a bevalláskor kell érvényesíteni.
En is úgy érzem hogy hétfő lessz belőle.
De drukkolok hogy még ma jöjjön utalás 🥰
Ez azért szemét huzzás A Nav reszéröl aki várja nem kap semmit ez olyan érdekes dolog!!! Már herótom van az egésztöl hogy nem lehett normálisan kiutalni egy bizonyos összeget mig mássok már tegnap este megkapták!! Akkor a maradék emberkének miért nem tudnak egy ugyanilyen ciklust kitalálni márra is??? Mint tegnap este volt!!!
Remény hal meg utoljára 🤩
Bár, így hogy most nem jöttek kifizetéses űzik annyira sajnos én már elengedtem 🥺
Hátha még este 9 körül is mennek utalások. Én kívánom jöjjön még még ma
❤️
Azért szomorú, mert nyilván mindenki okkal várja és, hogy ezt nem lehetett egységesen kifizetni.
Mi ,akik nem kaphatunk remélem hétfőn Reggel már megérdemelten ott lesz a számlákon.
Kicsit más de ez a kedvezmény dolog egyébként érdekes. Nekem ma megjött az utalás viszont kevesebbet kaptam. Volt egy szívműtétem ami után jár nekem havonta 8370Ft súlyos fogyatékossági kedvezmény amit nem szoktam havonta érvényesíteni, és most a visszatérített szja pont ezzel a 100.440 Ft-tal volt kevesebb. Vagyis a nav ezt automatikusan levonta most de a bevalláskor még tudok érvényesíteni mert pont nem érem el a felső határt.
Rajtad kívül még senki sem írta, de akkor megint segítek a NAV oldaláról:
"Az adó-visszatérítés összege
az összevont adóalapba tartozó jövedelmet szerző magánszemélynél >>>>>az adóalapkedvezmények levonása után megállapított adóalap 2021. évi adójának az adókedvezmények levonása után fennmaradó része<<<<
...
de felső határa legfeljebb a 2020. decemberi adatok alapján számolt éves átlagbér és a 15%-os adókulcs szorzata ezer forintra kerekítve, azaz 809 000 forint."
Sziasztok! Bp CIB bank rajta .
Át másoltam amit írtak onnan tudom, még mielőtt valaki belém állna.
Otp:
Szerintem ma már nem kell rá várni.
Az átutalások jóváírására pedig 15 percen belül lehet számítani. Ez azt jelenti, hogy ha pénzt küldenek neked, arra az alábbi időpontokban számíthatsz munkanapokon: 8:30 és 16:30 között minden óra 30. és 45. perce között, majd 17:55 és 18:10 között.
Rajtad kívül, ki és hol? :)
Jövőre is de jó lenne egy ilyen visszakapjuk az egész szjat...de hát almodik a nyomor
KB kismillioszor leirták hogy de bizony öszeadódik.
Ma már nem lesz semmi fontosabb a nyugdíjas mint akinek gyereke van
Köszönöm. Akkor szerintem ez a max ami jött. De ennek is örülök 😊
Egy nagy fénét. Ez a kedvezmény az átlag jovedelemig érvényes azaz bruttó 633ezer forintig! Hiába keres valaki bruttó 800 ezret havonta akkor se fog tudni érvényesíteni 1 vagy 2 gyerekkel 1 millió 2százezret, ha a feje tetejére áll is,.
Az egyszeri visszatérítés jár az átlagjövedelemig. Aki annyit adózott, hogy a családi adókedvezmény igénybevétele mellett is marad még 809000Ft befizetett adóelőlege, ő ezt visszakapja. Számtalan alkalommal el lett mondva. Nem adódik össze az egyszeri visszatérítés, és az igénybe vett kedvezmény.
Értem én csak egyszerűen nagyon fusztráló, hogy valaki így nyilvánul meg a másik íránt, úgy, hogy semmit nem tud az életéről, de most már elengedem mert éjszaka ideggel fogok dolgozni menni
Ez nem biztos, hogy igaz. Attól függ, hogy mekkora jövedelem után adózott, ha évközben nem fizetett adóelőleget, mert a kedvezmény igénybevétele után már nem keletkezett adókötelezettsége, akkor nem fog visszakapni. Csak annyit kaphat vissza mindenki, amennyit le is vontak tőle.
Sajnálom. Nem akartalak megbántani.
Sajnos be ezek szerint 2 napja várom énnis de semmi szuper!!! 😪😪😪
Én reménykedtem,de mivel senki se írta egy fél órája, hogy jött volna,akkor én is elengedtem.🥺
Abszolút hülyeséget ír, nem kell vele foglalkozni. A ténylegesen levont szja jár vissza, a felső korlát az átlagkereset éves szja tartalma.
Ugy látom mára befejeződtek az utalások.
Azt, hogy mennyi adót kap vissza az fogja meghatározni, hogy az adókedvezmény mellett mennyi adót fizetett be. Tehát magasabb jövedelem mellett akár egy háromgyermekes szülő is kaphat maximális visszatérítést, de az is előfordulhat, hogy egy egy gyermekes, mivel évközben már nem fizetett adót, nem kap vissza semmit, hiszen csak azt tudják visszaadni, amit korábban levontak.
Szuper köszönöm szépen 😀😀😀
További ajánlott fórumok: