Szex(i) vagy nem szex(i)? Téma: Bármi csak merészen és érzéssel :) (beszélgetés)
Mikor kicsik voltak a lányok, 24-én délután minden évben bábszínházba vittem őket, addig apuka feldíszítette a fát és alátette az ajándékokat.
Később együtt díszítettünk, majd mi hárman levittük a kutyát sétálni, mire mentünk 2 kört, megjött a Jézuska is :)
Egyszer lebukott: lesték a lányok az ablakunkat, meg az összes többit is, vajon hol gyulladtak meg a fények, hol nem ... Hát egyszer csak azt vették észre, hogy egy árnyék szaladgál a fa és a szekrény között oda vissza :D
A nagyobb mindig álmodozóbb volt, mondta: nézzétek, ott a Jézuska nálunk!
A kicsi csak nézte, nézte, izgatottan, de gyanakvóan ... "De béna vagy! Az apa, nem lááátod?!" - így foszlott szét a Jézuskavarázs :)
Nagyon nem bántam, már az agyamra ment minden évben a sok hanta :D
Nálunk a 24-e szent, csak a szűk család. Nem megyünk sehova :)
Az a gyerekeké és a miénk :)
Anyu 23-án tartja idén a karácsonyt, oda megyünk, az öcsémék is :)
25-en meg anyósékhoz.
Mi mindig közösen díszítettük gyerekkoromban a fát, majd átküldtek a barátnőmhöz, hogy nézzem meg a fájukat (szomszédban lakott). Míg odavoltam, a fa alá került az ajándék :)
Ez annyira szokás volt, hogy még 21 évesen is átmentem magamtól fát nézni :) és mindig megnéztük a Sissyt együtt, majd hazaballagtam 🤣
Hali! Igaz nálunk még nincs kisgyerkőc,de nekem is szép emlékeim vannak a díszítést,ajándékozást illetően.
Mi 24-én dél környékén elmentünk mamához,ott már a feldíszített fa és alatta az ajándékok vártak. Mikor hazaértünk már az ablakból láttuk h nálunk is járt a Jézuska. Szaladtunk fel a lépcsőkön 😀 zene nálunk is szólt..apum általában ilyenkor jött be kintről előadva h de hát most ment ki és itt semmi se volt még akkor.
Öcsimnél már elterelő hadműveletek voltak. Akkor díszítettünk amikor aludt. Másnap volt mama látogatás. Manapság már közösen díszítjük,ez a szent dolog,ajándékozás sincs már. Csak díszítés,evés,dumcsi,zene,éneklés,mindenki fején vmi miku sapka v rénszarvasos stb 😉 Tavaly kikerestük a legbugyutább karácsonyi zenéket s közösen megtanultuk,majd hugim kiskori kedvenc meséjét néztük meg. Vmi pingvines mese amiben egy értelmes szó sincs. 😂 S ami nálunk még elengedhetetlen h földtől plafonig érő legyen a fa.
Idén sztem itthon 23-án este díszítünk férjemmel. 24e dél anyuméknál,24este anyósnál.
Sztem maradj ott...biztos te leszel a fa legszebb disze! :)
Cseresznyet vittel magaddal? :)
(Nehogy felreerts...csak viccelodok, mert olyan aranyos ez a keres, hogy segit-e valaki lejonni)
Mi eddig 24-én díszítettük a fát du, a gyerekek alvásidejében.
Már necces, hogy alszanak-e délutánonként, uh.idén együtt fogjuk.
Azt mondtuk, h.az angyalka hozza a fát, majd lerakja (lerakta) és mi díszítjük.. mert a jézuskának sok dolga van, ő az ajándékot viszi ;)
A szemfüles lányom már tavaly kiszúrta, hogy én vettem a férjemnek az ajándékot. Akkor se volt időnk, elmentünk vásárolni, majd különváltunk 1-1 gyerekkel, hogy 1 óra múlva találkozunk..
Na, a lányom kiszúrta ajándékbontáskor: de hát nem is jézuska hozta apának a könyvet, hanem anya vette.. 😃
Akkor azt mondtuk, hogy a jézuska csak a gyerekeknek visz.. mi meg azoknak veszünk, akiket szeretünk.
Ráhibáztál:)
Azért csináljuk így, hogy lefoglalták magukat az ajándékokkal én meg nyugodtan tevékenykedtem. Most már nagyok, de így maradt a mai napig. A fát mindig közösen díszítettük, apát is beleértve.
Szenteste reggelen erkezik? Amugy nem rossz otlet...legalabb amig az ajandekokkal jatszanak hagynak fozni...:)
Nalunk 24 deiszites fozes takaritas es vacsora utan meghallgatjuk a sotetben a mennybol az angyalt aztan felgyulnak a fenyek es tele van ajandekokkal a fa alja. Koccintunk pusziszkodunk elerzekenyulunk es johet az ajandekbontas. :)
Erdekes hogy rengetegen erzekenyek laktozra glutenre stb.
Mondig csak legyintettem h majdhogynem "divatbetegseg".
Iden vettem eszre hogy a soma tejtol vagy kremsajttol egy ora mulva szabalyszeruen ugy begorcsol a hasam h rohanok wcre es melle meg az eros gorcstol hanyingerem is van es sirok h a szulesi fajdalmak nem ilyen erosek. Brutal...
Viszont ha mar felhsznalom valami kajaban a tejszont vagy tejet fouve akkor semmi bajom tole.
Nem lepodnek meg ha mindez a modern kor tartositoszereinek a mellekhatasa lenne...marmint hogy egyre tobben es fenott korban is jelentkezhet intolerancia.
Ha belegondolok akkor durva hogy az igazi tej hutve sem birja olyan sokaig mint a dobozos tarsaik akik honapokig elvannak a szobahomersekletenbontas nelkul. Mi lehet valojaban benne?
Nekem van...porosodik a gardroban...macerasabb elovenni elokesziteni mint kezzel csinalni.
Regen mielott volt nekunk anyumeknal vilagos padlo es barackszinu fuga volt ami tiszta koszos lett...akkor egy baratnonk athozta a LUX goutisztitojat....na aaaaz kiraly volt. Bivalyeros es frankon mintha a tvshopban a reklamokban...egy mozdulat es eltunt a dzsuz. Csak nagyon draga a LUX.
Nekunk Zepter van az is draga de nem olyan jo...az arabol veszek egy mosogatogepet meg egy jo mosogepet...hasznosabb.
Mi 24-en diszitjuk a fat mindig.
Van a kisgyerekeseknel olyan aki ejszaka sutyiban disziti a fat h a gyerek meglepodjon es azt mondjak h a Jezuska hozta. Nalunk az a modi hogy egyutt diszitjuk a fat. En gyerekkoromban is igy volt anyukamekkal es nagyon szep emlekeim voltak rola ezert meg is tartom ezt a szokast. Na meg nem kell azon matekolni h a nagyobb gyerekeket elvinni esetleg othhonrol addig vagy alvas helyett szorakozni...van eleg tennivalo ezen kivul is! :)
Ki hogy szokta csinalni akiknel van gyerek?
Tegnap végre elkészültünk, átköltöztünk, külön aludtunk :)
Illetve a villanyszerelővel gondok vannak. Állandóan lemondja, nem tud jönni. Ha minden igaz, csütörtökön jön, nincsenek még konnektorok a nappaliban, a lámba nincs felrakva és a led csík sem.
De amúgy elkészültünk, takarítani kell még.
Na meg a nappalit is karácsonyi díszbe öltöztetni :)
Van valakinek gőztisztítója? Jó vele csempét/fugát takarítani?
Már fel van díszítve? :)
Másnál is?
Jó reggelt!
Nálam is kijött kiskoromban a laktóz érzékenység... Azóta csak a tejből iszom a menteset, azt is csak a kávémba, mert sok tejjel szeretem, de amúgy sikerült kinőni.
Kivételesen műfenyőnk van ebben az évben, kis picike, az étkező asztalunkra raktam...:)
Valószínű az antibiotikum mellékhatása miatt ételallergiás mindkettő.
A nagyobbal 37 hetesen feküdtem a fertőzőn 1 hetet és injekciós antibiotikum kúrát kaptam.
A kicsi 3 hetes volt, mikor tüdőgyulladás gyanúval a kórházba kerültúnk, ő akkor kapott.
Nagyon sok gyerek akkor lesz allergiás (főleg halmozottan), akik az első 6 hónapjukban antibiotikumot kapnak. Legalábbis a doki szerint.