Szerintetek milyen az a nő, aki nem szereti a csecsemőket, gyerekeket? (beszélgetés)
Na és ha a kutya, macska kölykezni fog?!?!?
Aaaaaaaaaaaa
:D
Rosszul vagyok az olyan nőktől, akik gügyögnek, sikkantgatnak, ha meglátnak egy csecsemőt vagy egy kisgyereket.
Ez a féle létük is csak a külvilágnak szól.
Mert biztos nagyon cukik-édibédik ilyenkor ... :)
Ez így igaz...
Már sokan, sokfelé vitatták a témát, de ezt csak nagyon kevesen látták/látják így.
:-)
Ez mára azért rendesen megfordult: itt a faluban az általános iskolában van 9 (!) fős osztály. A legnagyobb létszámú is 17 fős. A Babanapon minden évben számolják, hogy van-e egy osztályra való kisgyerek.
Látom, közben megválaszolták... :-)
Érdekes, hogy nem hallottál róla, már csak azért is, mert igen sokan vagyunk - szidtak is bennünket, mint a bokrot a nyugdíjkérdés kapcsán.
Szokás? Kell? Mostanában nem olyan a legtöbb ember életszínvonala, hogy szokás legyen meg kelljen. Minél kevesebb olyan ember vállal gyereket, aki nem engedheti meg magának, annál kevesebb ember fog panaszkodni, hogy nincs pénz, vagy sorban állni a segélyért.
Úgyhogy ezen már túlvagyunk szerintem, hogy a gyerek "szokás, kell". Sőt, ha valaki eleve nincs oda értük, inkább spórolja meg ezt a társadalomnak, úgyis van elég ember, aki akkor is vállal gyereket, ha nem az a kategória, aki fel tudja őket nevelni (sőt, az ilyenekben annyi önkritika veszett el a szituációját illetően hogy még többet is vállal:D).
A nagyszüleid születtek az 50-es évek elején? Ezek szerint kb. 26 éves lehetsz max, de 10 évvel fiatalabbnak nézel ki (vagyis 16-nak), és még 7 éved van, hogy szülj gyereket, vagyis 33 évesen bezár a bazár? 26 éves létedre elég öregesen, fásultan gondolkodsz, de ebbe nem szeretnék beleszólni, én speciel soha nem szoktam megkérdezni senkitől, hogy mikor akar gyereket, annyira az ő dolga. De tőled sem azért nem kérdezik, mert még nem néznek olyan korúnak, hanem gondolom nem nézik ki belőled (ezt úgy értem, párkapcsolatilag és egyéb, mert azoktól kérdezgetik, HA MÁR kérdezik, akik régóta együtt vannak, vagy házasok vagy ilyesmi).
Azért ha már most sem szereted a gyerekeket, ennyi idő alatt nem biztos, hogy megszereted őket, szerintem ne szülj és kész, nyugodtan berendezkedhetsz gyerekmentességre nem fog senkit se zavarni, én személy szerint normálisnak tartom.
Én is letagadhatok, bár ez nem mentesít az alól hogy elmúltam 30.. XD
Szerencsére olyan a baráti és ismeretségi köröm, hogy elfogadták, én nem kapkodom el a fészekrakást. Nekem mondjuk már nincs 7 évem sem. Nincs ellenemre a későn szülés viszont ha 35-6-ig nem jön össze akkor lemondok róla végleg. És aki ezt nem fogadja el. Sajnálom. Nincs olyan hogy "kell" az "úgy szokás"-ra a válasz meg "igen, de ahány ház, annyi szokás, mi meg másképp szokjuk" :D
Nekem sem volt fogalmam ki az a Ratkó. Ezt mondjuk nem is tanítják.
Pedig főiskoláig tanultam modernkori történelmet. Önszorgalomból sosem olvastam ilyeneket mert urambocsá, nem érdekelt...
Ellenben szívesen beszélek a paleontológiáról és régészetről.
Elnézést :D
További ajánlott fórumok:
- H1N1 oltás - csecsemőknek, gyerekeknek
- Smink gyerekeken
- 12 évre csökkentenék a büntethetőségi korhatárt. Gyerekeket börtönbe?
- Mini felnőttek? Olyan ruhában járatnak csecsemőket mint ahogyan felnőttek öltöznek
- Hány éves kortól lehet külön szobába "költöztetni" a gyerekeket?
- Milyen szakmát javasolnátok annak aki szereti a gyerekeket?