Szerintetek jogos a kérésem apukám felé? (beszélgetés)
A tesom (hugi nekem is), kapott egy lakast, mert ferjhez ment. Nekem semmi. A suli utan elkezdtem dolgozni, mivel o tovabbra is tanult, kapott penzt a tovabbtanulasunkra szant penzbol. Majd elvalt, de a lakast megtartotta.
Ezek utan elvesztettem kicsit a fonalat az otthoni dolgokrol mert 15 eve kulfoldon elek. De osszeszedtem a tanulasra valot, hazunk van, ferjhez mentem. Az eskuvore meghivtam apumat. En orultem, hogy egyaltalan el. Ki az aki kerdezi, hogy a huginak adott-e penzt az eskuvojere (a masodikra), hiszen engem az elet 100x karpotolt a ferjemmel is meg minden massal. Oszinten, en kellemetlenul is ereznem magam, ha valamire kernem kellene apumtol, de mivel nyugdijas es igy is dolgozik, egyszeruen pofam nincs elfogadni se, 42 evet dolgozott nyugdij elott es meg most sem all le. Nem akar. Fogalmam sincs mennyi idot tolt a hugom gyerekeivel, az enyemekre jut annyi, amennyi jut, nem erzek semmi utolagos hianyt sem, hogy nekem valami onnan jarna, vagy ilyesmik, vagy hogy vesz-e jatekot a hugom gyerekeinek stb. Pedig mi is veszekedtunk sokat gyereknek csak en tudtam lapozni. Plane mivel apumrol van szo, nem kevernem olyan helyzetbe, hogy valasszon koztunk stb, tudom, hogy nagyon carul esne neki. Gondolj bele, hogy apukad sem egy bank, hanem egy erzo leny is. Sot, elhiszed, hogy minden apa egyforman szereti minden gyereket?
Ok, nem vagytok egy szinten. Mégis apukádtól egyenlő elbánást akarsz.
Lehet, ő is úgy látja, nem vagytok egy szinten: a hugodnak kell a segítség, te meg megálltál eddig is saját lábon. Ha ilyen a habitusod, simán el tudom képzelni, hogy így gondolja.
Egyébként meg nem értelek: az egész életedet versengeni akarod a tesóddal. Mindig be akarod bizonyítani, hogy te más szinten vagy? Majd ha lesz gyereke, de más nevelési elveket vall, mint te, akkor kiírod az újabb fórumot, hogy önigazolást találj itt?
A testvéredet is el kellene fogadni olyannak, amilyen. Nem centizgetni, hogy ha ő nem látogat meg, te se hívod, stb. Elindultál azon az úton, hogy egy csúnya, magányos öregasszony legyen belőled, és még te leszel majd felháborodva...
Nincs jogod felülbírálni, hogy kinek mi a fontos. Azért mert téged nem akar elvenni a párod vagy te nem akarsz hozzámenni, attól még van akinek az esküvő egy életre szóló döntés.
Ha mindenhez ilyen negatívan állsz, akkor hiábavaló volt tanácsot/véleményt kérned.
Menj oda apukádhoz és mondj neki amit akarsz.
Nem értetted meg a mondatom lényegét! Vagy nem akarod megérteni.
S bár az előbbi hozzászólásomnak nem ez volt az érdemi mondandója, de a pontosság kedvéért, nincs egy éve, hogy fent voltál a hoxán, épp terhes voltál és a gyerek nemének fontosságáról beszélgettél...
:D :D :D Így már bejött... Ismerem. :D
Szerintem nem off, nagyon is húsba vágó! :)
Szerintem mélyebb itt a probléma, mint hogy ki mennyi pénzt kap. Felszisszentem, hogy bátorságra van szükséged ahhoz, hogy beszélj az apáddal :(
Tényleg nem tudok jobbat tanácsolni, mint hogy ne centizz, fogadd el, hogy arra költi a pénzét amire akarja. És ha tényleg jobban szereti - bár egyre inkább az az érzésem, hogy ezt csak a kisebbrendűségi érzésed mondja - az ellen sem tudsz tenni.
Egyszer nekem valaki azt mondta, a szeretet a legjobb oldószer. Először röhögtem rajta, de már értem és azt gondolom, igaz.
Ha szereted az apádat, szeresd, én ne méricskéld, hogy tőle is megkapod-e? Nem lehet kierőszakolni, kihisztizni, "kibeszélgetni", hogy szeressen jobban.
Az egészségem szerintem ér annyit mint egy nyanvadt esküvő..
Az összes műtétre összegyűjtöttem a pénzt 15 évesen is a mamám segített..nem tehetek róla,hogy így születtem.
Nem és nem is akarom mostmár hogy jöjjön akkor akarok vele újra beszélni,ha gyereke születik,mert addig nem vagyunk egy szinten..nagyon nem..
Nem követelni fogom,hanem szépen megkérni.
A nyuszika elindul, hogy kölcsönkérje a medvétől a porszívóját. Útközben elkezd morfondírozni: Lehet, hogy a medve nem is fogja kölcsönadni a porszívóját, végül is miért is adná. Na mindegy, azért megpróbálom. Mendegél tovább a nyuszi, tovább töri a fejét: Á ez a medve olyan smucig, tuti nem adja oda a porszívóját. Megy tovább a nyuszi, tovább hergeli magát. Odaér a medvéhez bekopog. A medve ajtót nyit, mire a nyuszi: Tudod mit medve, b.szd meg a porszívódat. :)
Bocsi az offért.
AMikor a bátyám leérettségizett, a szüleimtől kapott egy használt autót.
Amikor én érettségiztem, én nem kaptam.
Most akkor én is álljak oda eléjük, hogy őt jobban szeretik, mint engem??
Féltékeny vagy a tesódra, okkal vagy ok nélkül, mindegy. Az, hogy apukátok neki mit ad és neked mit ad, az apukád dolga, az ő lelkiismerete. Nem állhatsz oda elé egy patikamérleggel, hogy szerinted ennyit adott a tesódnak, ezért neked is JÁR.
Ha nincs pénzed erre a műtétre, kérj. De ne követelj. Ha így állna elém a gyerekem, hogy azért adjak neki, mert a másiknak bármit is adtam, hát, elgondolkoznék...
Te milyen alapon kérsz rajta számon pénzt, szeretetet?
Az meg, hogy valaki nem látogatott meg a kórházban, ill. x ideje - nos, hívtad őt/őket azóta, hogy jöjjenek?
További ajánlott fórumok:
- Annamarit keresem
- Megkésett fejlődésű, vagy más okból fejlesztésre járó gyermekek szüleit keresem
- Mi okozhatja a vetélést? Mi ennek az oka? Erre keresem a választ..:(
- Azért fórumozok, mert keresem a hasonló gondolkodású emberkéket.
- Ha a váláskor a férj kiköltözik a feleség nevén lévő ingatlanból, jogos ha pénzt követel ezért?
- Passzív féléves nappali tagozatos egyetemi hallgató jogosult lehet-e ápolási díjra?