Főoldal » Fórumok » Egyéb témák » Szerintetek jogos a kérésem apukám felé? fórum

Szerintetek jogos a kérésem apukám felé? (beszélgetés)

1 2 3 4 5
75. gribedli*** (válaszként erre: 62. - Clau26)
2013. nov. 14. 14:56

A tesom (hugi nekem is), kapott egy lakast, mert ferjhez ment. Nekem semmi. A suli utan elkezdtem dolgozni, mivel o tovabbra is tanult, kapott penzt a tovabbtanulasunkra szant penzbol. Majd elvalt, de a lakast megtartotta.

Ezek utan elvesztettem kicsit a fonalat az otthoni dolgokrol mert 15 eve kulfoldon elek. De osszeszedtem a tanulasra valot, hazunk van, ferjhez mentem. Az eskuvore meghivtam apumat. En orultem, hogy egyaltalan el. Ki az aki kerdezi, hogy a huginak adott-e penzt az eskuvojere (a masodikra), hiszen engem az elet 100x karpotolt a ferjemmel is meg minden massal. Oszinten, en kellemetlenul is ereznem magam, ha valamire kernem kellene apumtol, de mivel nyugdijas es igy is dolgozik, egyszeruen pofam nincs elfogadni se, 42 evet dolgozott nyugdij elott es meg most sem all le. Nem akar. Fogalmam sincs mennyi idot tolt a hugom gyerekeivel, az enyemekre jut annyi, amennyi jut, nem erzek semmi utolagos hianyt sem, hogy nekem valami onnan jarna, vagy ilyesmik, vagy hogy vesz-e jatekot a hugom gyerekeinek stb. Pedig mi is veszekedtunk sokat gyereknek csak en tudtam lapozni. Plane mivel apumrol van szo, nem kevernem olyan helyzetbe, hogy valasszon koztunk stb, tudom, hogy nagyon carul esne neki. Gondolj bele, hogy apukad sem egy bank, hanem egy erzo leny is. Sot, elhiszed, hogy minden apa egyforman szereti minden gyereket?

74. Clau26 (válaszként erre: 71. - Clau26)
2013. nov. 14. 14:54
Illetve nem tudom elfogadni
73. szafaripók (válaszként erre: 52. - Clau26)
2013. nov. 14. 14:54

Ok, nem vagytok egy szinten. Mégis apukádtól egyenlő elbánást akarsz.

Lehet, ő is úgy látja, nem vagytok egy szinten: a hugodnak kell a segítség, te meg megálltál eddig is saját lábon. Ha ilyen a habitusod, simán el tudom képzelni, hogy így gondolja.

Egyébként meg nem értelek: az egész életedet versengeni akarod a tesóddal. Mindig be akarod bizonyítani, hogy te más szinten vagy? Majd ha lesz gyereke, de más nevelési elveket vall, mint te, akkor kiírod az újabb fórumot, hogy önigazolást találj itt?

A testvéredet is el kellene fogadni olyannak, amilyen. Nem centizgetni, hogy ha ő nem látogat meg, te se hívod, stb. Elindultál azon az úton, hogy egy csúnya, magányos öregasszony legyen belőled, és még te leszel majd felháborodva...

72. Nyamitörp (válaszként erre: 67. - Clau26)
2013. nov. 14. 14:53

Nincs jogod felülbírálni, hogy kinek mi a fontos. Azért mert téged nem akar elvenni a párod vagy te nem akarsz hozzámenni, attól még van akinek az esküvő egy életre szóló döntés.

Ha mindenhez ilyen negatívan állsz, akkor hiábavaló volt tanácsot/véleményt kérned.

Menj oda apukádhoz és mondj neki amit akarsz.

71. Clau26
2013. nov. 14. 14:53
Ja láto mit írtál,nos ha nem tett volna eddig különbseget köztünk egyetertenék,de így nem tudom megerteni
70. Clau26 (válaszként erre: 69. - Gkreka)
2013. nov. 14. 14:50
Erre nem emlekeztem de azóta szerintem most léptem csak be mert ezt a nicket azota nem hasznalom
69. gkreka (válaszként erre: 66. - Clau26)
2013. nov. 14. 14:47

Nem értetted meg a mondatom lényegét! Vagy nem akarod megérteni.

S bár az előbbi hozzászólásomnak nem ez volt az érdemi mondandója, de a pontosság kedvéért, nincs egy éve, hogy fent voltál a hoxán, épp terhes voltál és a gyerek nemének fontosságáról beszélgettél...

68. Nyamitörp (válaszként erre: 65. - Clau26)
2013. nov. 14. 14:45
Ok, bocsi, nem teljesen értetettem meg teljesen, hogy mi a helyzet a melleiddel. Továbbra is csak azt tudom mondani, hogy hagy ki a kérésedből a húgodat meg az esküvőjét. Mondd el apukádnak részletesen, hogy mi a helyzet esetleg ha kényelmetlen erről beszélni vele, akkor az élettársának és szerintem ha tudd, akkor adni fog. Viszont a húgodnak már megígérte az 500e-t, úgyhogy ha most annyit tud adni, akkor a húgodnak fogja adni és nem neked. Erre azért készülj fel, nehogy megint úgy érezd, hogy te szorulsz háttérbe.
67. Clau26 (válaszként erre: 63. - 103cacdfd2)
2013. nov. 14. 14:44
Egy szimpla mellnagyobbitó műtetet lehet en se,mondjuk meg annak is több értelmét latom mint egy esküvőnek..
66. Clau26 (válaszként erre: 64. - Gkreka)
2013. nov. 14. 14:40
Kb 2éve nem leptem be ide!akkor meg csak egy volt..
65. Clau26 (válaszként erre: 55. - Nyamitörp)
2013. nov. 14. 14:39
Olyan nagy súly különbseg van a két mellem között h azzal ártanék igazan azegeszsegemnek,a tartasom azota is rossz es ha kiveteném már kb meg is halhatnek mert ugy elni megegyszer nem akarok..azert irtam h egészsegi okbol is mert 8éve van bennem es ezt fajtat 10év múlva ajanlatos kicserelni mert elöregszik az anyag ezert is szeretnek olyat h többet ne kelljen kés alá feküdnöm.
64. gkreka
2013. nov. 14. 14:39
Clau, két gyereked van, az egyikről tettél fel képet, a másikról nem. Ez azt jelenti, hogy az egyiket jobban szereted a másiknál? Gondolom nem, pedig kívülállóként könnyű lenne így ítélni!
63. 103cacdfd2 (válaszként erre: 53. - Clau26)
2013. nov. 14. 14:37
Egy eskuvot & mellmutetet nem tennek egy merlegre!
62. Clau26 (válaszként erre: 61. - Gribedli***)
2013. nov. 14. 14:35
1x adott kölcsön de már rég visszafizettem neki
61. gribedli*** (válaszként erre: 20. - Clau26)
2013. nov. 14. 14:30
Az eddigi 3 műtétedhez apukád hozzájárult? Mert akkor a húgod már mondhatná is, hogy neki nem adott 3x ekkora összeget, így járna az esküvőre a pénz
60. 93d2586711 (válaszként erre: 51. - Nyamitörp)
2013. nov. 14. 14:26

:D :D :D Így már bejött... Ismerem. :D

Szerintem nem off, nagyon is húsba vágó! :)

59. c0dfe81001 (válaszként erre: 1. - Clau26)
2013. nov. 14. 14:23
Szerintem nyugodtan kérj tőle pénzt. Csak ne akadj ki, ha azt mondja, hogy nem ad. Lehet, hogy azt csak esküvőre adná oda neked és másra nem.
58. gribedli*** (válaszként erre: 1. - Clau26)
Szerintem a kérés nem gáz, de csúnya dolognak tartom pont az esküvő előttre időzíteni. Ha 2 év múlva lesz, addigra össze lehet szedni, és különben is, ha 3x műtöttek és egyik se lett jó, gondolod, hogy a 4. csodát művel? Mondjuk ebbe nem szólhat bele, mert neked ez a vágyad, másnak meg esetleg az esküvő nagyobb vágy (a húgodnak), de ha csak 2 év múlva lesz csere, akkor miért nem mehet ő férjhez úgy, ahogy szeretne, mert te most negyedszerre is meg akarod próbálni, hátha most nem lesz gubanc, aztán, ha az se tetszik, akkor csá mindkettőtöknek. Neki nix esküvő, neked béna cici újból. Kell ez? Szerintem ez az időzítés tesók között még bunkóságnak is beillik. Ne hari, amúgy gyűjts meg minden, csak a huginak ebben semmi bűne nincs sztem.
57. michelle.r (válaszként erre: 46. - Clau26)

Szerintem mélyebb itt a probléma, mint hogy ki mennyi pénzt kap. Felszisszentem, hogy bátorságra van szükséged ahhoz, hogy beszélj az apáddal :(

Tényleg nem tudok jobbat tanácsolni, mint hogy ne centizz, fogadd el, hogy arra költi a pénzét amire akarja. És ha tényleg jobban szereti - bár egyre inkább az az érzésem, hogy ezt csak a kisebbrendűségi érzésed mondja - az ellen sem tudsz tenni.

Egyszer nekem valaki azt mondta, a szeretet a legjobb oldószer. Először röhögtem rajta, de már értem és azt gondolom, igaz.

Ha szereted az apádat, szeresd, én ne méricskéld, hogy tőle is megkapod-e? Nem lehet kierőszakolni, kihisztizni, "kibeszélgetni", hogy szeressen jobban.

56. 4fbd4b2862 (válaszként erre: 35. - Clau26)
2013. nov. 14. 14:21
Szia!Az esküvő témát szóba se hozd szerintem.Inkább próbáld meg apukádat rávilágítani,hogy ez a problémád téged érzékenyen érint,megvisel lelkileg.Amit,teljesen megértek!De a húgodat ne említsd meg,még akkor sem,ha esetleg nemleges választ kapsz!Amúgy nálunk is ez van,tavaly nagyimtól mosógépet kaptam (a tesómé is elromlott)csak ő nem kapott.Azóta is ezt hallgatom a nővéremtől.Sok szerencsét!!
55. Nyamitörp (válaszként erre: 53. - Clau26)
2013. nov. 14. 14:19
Nézd lehet élni esküvő nélkül is meg mell nélkül is. Kinek mi a fontos. Ha jól értem az egészséged az eddigi műtéteid miatt van veszélyben. Szerintem ha nem megcsináltatni szeretnéd a melled, hanem csak az egészségügyi kockázatot szeretnéd elkerülni, magyarul kivetetni az implantot, akkor azt támogatná a tb. Szóval az egészség kérdést meg tudod oldani. És ezt most félre fogod érteni, de segítőszándékkal írom, hogy az egészséged tényleg ne menjen erre rá. A többire viszont nincs ötletem, még eddig én is csak a f.cebook-on láttam pénzfát.
54. Clau26
2013. nov. 14. 14:17
Mennem kell,felkelt a kicsi majd jövök..addig is köszönöm a sok jó tanácsot!
53. Clau26 (válaszként erre: 50. - 103cacdfd2)
2013. nov. 14. 14:15

Az egészségem szerintem ér annyit mint egy nyanvadt esküvő..

Az összes műtétre összegyűjtöttem a pénzt 15 évesen is a mamám segített..nem tehetek róla,hogy így születtem.

52. Clau26 (válaszként erre: 48. - Szafaripók)
2013. nov. 14. 14:13

Nem és nem is akarom mostmár hogy jöjjön akkor akarok vele újra beszélni,ha gyereke születik,mert addig nem vagyunk egy szinten..nagyon nem..

Nem követelni fogom,hanem szépen megkérni.

51. Nyamitörp (válaszként erre: 45. - 93d2586711)
2013. nov. 14. 14:13

A nyuszika elindul, hogy kölcsönkérje a medvétől a porszívóját. Útközben elkezd morfondírozni: Lehet, hogy a medve nem is fogja kölcsönadni a porszívóját, végül is miért is adná. Na mindegy, azért megpróbálom. Mendegél tovább a nyuszi, tovább töri a fejét: Á ez a medve olyan smucig, tuti nem adja oda a porszívóját. Megy tovább a nyuszi, tovább hergeli magát. Odaér a medvéhez bekopog. A medve ajtót nyit, mire a nyuszi: Tudod mit medve, b.szd meg a porszívódat. :)

Bocsi az offért.

2013. nov. 14. 14:12
Ez inkabb tudat alatti testveri rivalizalas. Ha neked lenne eskuvod, neked adna penzt. Vagy o lopja, netalan csinalja a penzt? Egy ferfi maskepp gondolkodik, megha apa is...
49. Clau26 (válaszként erre: 45. - 93d2586711)
2013. nov. 14. 14:11
ez engem is érdekelne..

AMikor a bátyám leérettségizett, a szüleimtől kapott egy használt autót.

Amikor én érettségiztem, én nem kaptam.

Most akkor én is álljak oda eléjük, hogy őt jobban szeretik, mint engem??

Féltékeny vagy a tesódra, okkal vagy ok nélkül, mindegy. Az, hogy apukátok neki mit ad és neked mit ad, az apukád dolga, az ő lelkiismerete. Nem állhatsz oda elé egy patikamérleggel, hogy szerinted ennyit adott a tesódnak, ezért neked is JÁR.

Ha nincs pénzed erre a műtétre, kérj. De ne követelj. Ha így állna elém a gyerekem, hogy azért adjak neki, mert a másiknak bármit is adtam, hát, elgondolkoznék...

Te milyen alapon kérsz rajta számon pénzt, szeretetet?

Az meg, hogy valaki nem látogatott meg a kórházban, ill. x ideje - nos, hívtad őt/őket azóta, hogy jöjjenek?

47. Clau26 (válaszként erre: 43. - 93d2586711)
De értem,csak ahogy nyamitörp is írta magától rájön majd,mert elég átlátszó lesz..
46. Clau26 (válaszként erre: 40. - Nyamitörp)
2013. nov. 14. 14:09
Ok,de van az az érzésem,hogy ahogy írod rájön magától is..Még egyenlőre nem volt bátorságom hozzá,de holnap jön,megpróbálok erőt meríteni..
1 2 3 4 5

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook