Szerinted mi az élet értelme? (beszélgetés)
Mit csinálok drágám?...zokon veszed, hogy válaszolok...
DDD
...Nem baj, anyukám, tudod milyenek tudnak lenni a rosszcsontok...
DDD
Dehogy, mert előbb mindig felajánlom ezeket...csak utána dobozolom be, ha azt mondják, hogy nem kell...
:))
-de,de- egy pár múlva meg mindenkinek kell...(ene)
Jóság pl. ha az vezérel, hogy olyat tegyél, ami másnak jó, vagy másoknak. Ha csak magadnak jó, de másoknak rossz, az nem jóság.
Mindig csodálkozom azon, hogy manapság mennyire divatos lett ez a mi a jó és mi a rossz dilemma :)
Szerintem elég egyértelmű. Persze vannak esetek, ahol nem, de hogy valaki ezzel teljes mértékben bajba legyen, azt gondolom, hogy ez a new age hatás. Jól meghülyítették az embereket ezzel a nincs jó és nincs rossz szöveggel :)
Egyébként legkönnyebben a megérzéseink tudják megmutatni, hogy mi is a jó és mi a rossz :)
Nálam most van a 'kacatok' kidobása, vagy eldugása...
Szerinted mi a jóság?--én még mindig bizonytalan vagyok ezen a téren is---
DDD
...Vannak olyan emberek, akik olyanok, mint azok a kereskedők, akik a legjobb portékájukat a kirakatba teszik, odabent a polcok pedig tele vannak silányabb áruval...
DDD
Persze, az ember alapjában véve gyarló.
Èn már azt is pozitívnak tartom,ha megpróbál jónak lenni és igyekszik nem elbukni az élet buktatóin...
Miért is írnám meg ezt...szörnyen hiú vagyok...
Én szeretek anyukázni...
Nem vagyok az anyukád... Elég nekem a fiam meg a férjem.
Hagyjuk. Új kérdés: Hány éves vagy? Írd meg priviben.
Szióka 'anyukám'...-mi is volt a kérdésed-?
:)
Szia drága :) Milyen igaz és bölcs, amit írtál. Nehéz jónak lenni... Ami az egyik ember szemében jó, a másik szemében rossz.
Nem válaszoltál egy kérdésemre még a múltkor...:)
Bölcs mondások és gondolatok...
-A képmutatás titka abban rejlik, hogy vágyakozunk jónak látszani anélkül, hogy megfizetnénk az árát...
-Az is képmutatás, ha rosszabbnak látszunk, mint amilyenek vagyunk...
Sok ember 'szava' olyan, mint a lágy mohával borított szikla. Sohasem tudjuk meg, milyen kemény az a szikla, míg lábunk el nem csúszik a mohán és el nem vágódunk rajta....DDD
"Csak az a fontos, hogy éber légy, mert a leckék mindig akkor jönnek, amikor készen állsz a befogadásukra, és ha figyelsz a jelekre, mindig mindent megtanulsz, amire szükséged lesz a következő lépéshez."
Paulo Coelho
"A tudatosodás a szeretetre való képességünk fejlődését jelenti. (...) A tudatosodással együtt járó tisztulás testi és lelki folyamat. Fájdalmas, mert ki kell lépned komfortos kis életedből, át kell világítanod eddigi életed. Tükör elé kell állnod. Meg kell kérdezned magadtól: boldog vagyok? Úgy élek, ahogy szeretnék? Képes vagyok szeretni, és szerethető ember vagyok? (...) Légy őszinte magaddal! És ne félj! Megéri vállalni az önvizsgálatot, és megéri végrehajtani a belső változtatásokat. A változás, a felemelkedés ugyanis a belsőnkben játszódik le, nem máshol. (...) Változz meg, s megváltozik a világ."
Berente Ági