Szerinted mi az élet értelme? (beszélgetés)
Bizonyítani?
Mit és kinek?
Ezzel egyet is értek, viszont abban az esetben lesz jóság valami, ha másra is gondolunk. Mert ugye ebből indult ki a téma.
Az, hogy valaki mondjuk mártír és ezért sokszor feláldozza magát, az számomra nem jóság, mert magával viszont kiszúr. Ha felülről nézzük a dolgokat, akkor sokszor könnyebb eldönteni, mert az a jó, ami összességében jó. Abban pedig mi is benne vagyunk.
Akkor te még nem ismertél könyvelőt közelebbről, ha olyat feltételezel bármelyikünkről is, hogy nem nyújt be határidőre beadandó anyagot. Aki ilyet tesz, az meg úgy sem lesz sokáig könyvelő, arról a cég gondoskodik. Egyébként ha könyvelő irodával dolgoztatsz, akkor ott van aki pótolni tudja a hiányzó kollégát, ha pedig főállású könyvelőt foglalkoztat a cég, akkor legalább egy ember még van a könyvelőn kívül aki ki tudja segíteni.
De akkor is vallom, hogy bizony van alkalom, amikor csak magunkra kell gondolnunk és minden mást háttérbe kell szorítani. Embernek születtünk és nem mártírnak:)
Ezek szerint már tudok máskául :)
Hamarosan leteszem a középfokút máskából :)
Ez igaz, hogy még ilyen csavar is lehet :)
Viszont akkor már nem jóságról beszélünk, csak jól elsült önzőségről :))))
Mondjuk gondoljuk tovább:
Elmegyek pihenni, de emiatt a cégemnél, amit ott hagyok munkát, megbüntetik őket, mert mondjuk könyvelő vagyok és nem adok le valamit időre.
Csak azt néztem, ami nekem jó és nem mérlegeltem, hogy másnak ez rossz-e.
Ez nem jóság.
Ha elhagyok valakit, mert már nem szeretem, akkor ő érezheti ezt akkor éppen rossznak, ettől még nem teszek vele rosszat, hiszen így esélye lesz olyan embert találni, aki szeretni fogja.
Tehát nem az a lényeg, hogy ki minek érzi (persze az előbb azt írtam, hogy úgy tudjuk eldönteni, hogy mi a jó, hogy érezzük, de ezek már másfajta érzések, nem tiszta megérzések) :)
Szerintem is így igaz,gondolni kell magadra is,ez nem önzöség.
Egy frusztrált,kimerült ember a másikkal sem tud kedves lenni.
Legtöbbször irigyek,mogorvák az ilyenek.
Na persze. Ezt szeretnéd, hogy mindenki legyen érthető és csak a te mondataiddal kelljen szenvedni.
Hát nem! :)
Érted én is jobban ráfokuszálok a mondatokra, de csak magamért, ha tehetem :)))
Tehát másnak is jó, amit tettél :)
Nem az a lényeg, hogy ki érzi akkor épp rossznak, hanem hogy ki kamatozik az eredményéből.
"Ha csak magadnak jó, de másoknak rossz, az nem jóság."
Ezt a meglátást vitatom.
Elvonulok pihenni, ez nekem jó. Munkahelynek rossz, mert az idő alatt nem végzek munkát, családnak rossz, mert nem számíthatnak az idő alatt rám. Viszont a következmény már jó, mert én kipihenten érkezem vissza, jó kedvűen és sokszoros erővel állok a család mellett és még a munka is jobban fog menni. Tapasztalatom, hogy jobb egy kipihent ember, mint egy kifacsart citrom. Minden csak nézőpont kérdése.
Prudukáld a Tiedet, ahogyan szoktad: érthetően és világosan.
(((ne hogy úgy, ahogyan én, mert esetleg használat közben megfájdulhat a fejed))
Still...-jegyekre vigyázok ám!!!
..Így van!...
-de, sokszor tapasztalom azt, ha visszatükrözöm néhol a 'jóságukat',nem is ismernek rá magukra ()...
:))
Viszont az is igaz,hogy csak akkor tudsz mással is jó lenni,ha magadhoz is az vagy.
Èn sem az önzö szeretetre és jóságra gondolok,mert az hiábavaló.
Semmi mást nem kell tenni, mint máskának pont ugyanúgy válaszolni, ahogyan ezt ő teszi. Ez a jó módszer. Szenvedjen ő is attól, amit ő csinál :)
Zelma, ugyanebbe a stílusba válaszolj neki és meg van oldva :)
Igaz máska, hogy a gondolkodásod csak saját magadnak okozhat érthetőséget? Persze csak ha akarod :)))))
Azért, 'szörnyülködök' ám, jócskán, hogy miket is írsz nekem... a gondolkozás sohasem árt, még nekem sem....
:))
Nehéz megmondani,mert mindenkinek mást takar.
De azért az életnek megvannak az alapvetö.irányadó "szabályai".
Èn a 10 parancsolatot sen tartom feltétlen rossznak.Ha már kicsit is ez szerint él az ember, nem lehet már olyan nagy szarházi :))
Èn is sokkal inkább értékelem azt ,akiben megvan a jóra, helyesre való törekvés,mint azt,aki annak tartja magát...