Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » Szent Imre kórház szülészete fórum

Szent Imre kórház szülészete (beszélgetés)

1203. Szilvita
2009. febr. 11. 13:19
Mennyire kell leborotválkozni? Úgy értem fölül nem kell teljesen, ugye? Csak alul. Hülye vagyok mi?:D
1202. fildus
2009. febr. 11. 13:06
Én hétfőn borotváltam (tükör segítségével, nekem Apa nem merte, mert félt, hogy megvág), pénteken befektettek és vasárnap szültem... nem igazította utána a szülésznő...
1201. Ancsa 37 (válaszként erre: 1200. - Mandy)
2009. febr. 11. 12:31
Akkor vegyél és iszogassad! :-)
1200. mandy (válaszként erre: 1199. - Ancsa 37)
2009. febr. 11. 12:29

Én is gyógyszertárban vettem :)

Na de tényleg részletkérdés, nem ezen az 50 Ft-on múlik :)

1199. Ancsa 37 (válaszként erre: 1198. - Mandy)
2009. febr. 11. 12:17

Hát a dolog technikai lebonyolítását nem tudom, szerintem segített apácska :-) De ezek szerint már Te is rákészültél :-)

A gyógynövény a DM és hasonló boltokban drága, én gyógyszertárban szoktam venni, ott a legolcsóbb (általában)

1198. mandy (válaszként erre: 1194. - Ancsa 37)
2009. febr. 11. 11:52

És hogy borotválta le magát???

Én semmit se látok már a hasamtól, látatlanban pedig nem mertem, mert még a végén megvágom magam. A férjem csinálta :)

1197. mandy
2009. febr. 11. 11:51

Ancsa a borotválkozás már megvolt (bár lassan visszanő) :)))

Nahát a málnalevéltea akkor nálunk a legdrágább, itt 249 Ft volt. Persze azért még kibírható ez is :)

Ma pihentem/pihenek ám, nincs program :)

1196. fildus (válaszként erre: 1194. - Ancsa 37)
2009. febr. 11. 11:17

Én 179 Ft-ért vettem a málnalevél teát :-)

Én még a szülés napján is ittam a teából, kb. szülés előtt 4-5 órával (nem tudtam, hogy szülünk!)...

1195. fildus (válaszként erre: 1192. - Zodkacaj)
2009. febr. 11. 11:14

Én egész terhességem alatt a magánrendelésre jártam! Igaz ott is időpontra mentem, de 10 percnél többet sosem kellett várnom...

Ha anyagilag megengedheted, akkor én oda mennék a Te helyedben!

1194. Ancsa 37
2009. febr. 11. 09:31

Jó reggelt mindenkinek!

Mandy, azért az utolsó napokban tényleg próbálj egy picit pihenni!

Szerintem a málnalevél teát kezdd el inni újra, a hatóanyag nem raktározódik el a szervezetben :-) nem drága, talán még 100 Ft sincs.

A bábakoktélhoz a ricinust a patikából lehet beszerezni, de ott nagyobb kiszerelésben árulják. Ha elmondod mire kell, akkor adnak kevesebbet is (ezt más kismamáktól hallottam)

Ja, és egy kismama barátnőm amikor érezte, hogy itt az idő, otthon szépen teljesen leborotválta magát és megivott egy nagy pohár keserűsós vizet-ez hashajtó, gyorsan kitakarítja a belet-így nem kellett a kórházban se borotváltatnia se az undok beöntést kapnia. Otthon nyugodt körülmények közt szaladgált a WC-re.

Keserűsó szintén patikában kapható, 1 zacsi 70 Ft körül van. Egy fél pohár vízbe kell egy 1/2 citromot belefacsarni, 1 púpozott ek. sót elkeverni, egyszuszra meginni, mert szörnyű íze van, de kibírható. Aztán ráinni gyorsan egy másik nagy pohár vizet a citrom másik felével, visszafeküdni aludni. 2 óra múlva tuti hatás.

Én a léböjtkúrám alatt méregtelenítés céljából szoktam használni. Vacak az íze, de tuti hatásos. Ja, és sok folyadékot kell fogyasztani mellette napközben, a legjobb a szénsavmentes ásványvíz.

1193. mandy
2009. febr. 10. 20:30

Sziasztok!

Ancsa ma nem volt pihi, NST-n voltam. Most délután meg lementem a gyerekekkel szánkózni. Na én nem szánkóztam, azt azért nem vállaltam be így 40 hetesen :D Csak néztem Őket :)

Holnap és holnapután nem megyek sehova, maximum sétálni Bálinttal. Pénteken viszont délelőtt NST, délután a lányom farsangja lesz.

Erről a bábakoktélról már hallottam, lehet hogy a hétvégén ki is próbálom, bár nekem elég bizarr emiatt a vodka-dolog miatt, meg hát az olaj se igazán hoz lázba :DD Szörnyű íze lehet, nem?

Málnalevélteát én is ittam a 36. héttől, pár napja fogyott el. Nem vettem még egy adagot, remélem attól nem megy el a hatása, hogy az utolsó napokon nem iszom :)

(Szilvita Fildus szerintem a 1190. hsz-ban a málnalevélre célzott, nem a bábakoktélra.)

Zodkacaj, gratulálok a babához :)

Itt elég vegyesen vagyunk, van aki magánrendelésre jár, van aki sztk-ba.

Viszont Ancsa éppen ma kért időpontot és kapott még erre a hónapra, szóval nem képtelenség!

1192. Zodkacaj
2009. febr. 10. 20:17

Sziasztok!

Most tudtam meg , hogy végre állapotos vagyok :))

Véleményetek szerint érdemes az orvos magánrendelésére járni? ( sajnos a Fehérvári úti szakrendelőbe képtelenség már időpontot kapni erre a hónapra. Kisebb harcomba került amíg bejutottam a nőgyógyászhoz.)

1191. Szilvita (válaszként erre: 1190. - Fildus)
2009. febr. 10. 18:00
mármint ezt a pálinkás lötyit?
1190. fildus (válaszként erre: 1188. - Ancsa 37)
2009. febr. 10. 16:44

Én ittam két hétig napi két bögrével, és szerintem tuti hatott!

Első baba, kevesebb mint 4 óra alatt született meg, gátvédelemmel...

1189. fildus (válaszként erre: 1173. - Rencsilany)
2009. febr. 10. 16:41

Lehet, hogy fogadott szülésznők voltak :-)

Nekem a dokim értesítette a szülésznőmet a szülésről, mert Ő pont bent volt, mert ügyeletes volt...

1188. Ancsa 37
2009. febr. 10. 15:39

Mandy, ma pihi van, holnap megint útrakelsz?

Iszol málnalevél teát? Az segíti a méh ellazulását, és a meleg vizes fürdőt, meg apácskával való összebújás is hasznos állítólag szülésbeindításra. Ja, és olvastam ilyent, hogy bábakoktél, állítólag ez is hat:

BÁBAKOKTÉL

A bábakoktél néven ismert kis “itóka” állítólag arra való, hogy ha valaki túlhordja a gyereket, ez a keverék megindítja a szülést pár órán belül. Egy ismerősöm a második gyermekét várta, és mivel már túl volt a kiírt időponton, a szülésznője javasolta neki ezt a koktélt. Este megitta, jó kis hasmenése lett tőle, aztán éjfélkor arra ébredt, hogy menni kell a kórházba. Másfél óra múlva már a kezében volt a gyerek…

A bábakoktél egyébként nem más, mint 2cl ricinusolaj, 2cl pálinka vagy vodka, és 2dl 100%-os narancslé vagy sárgabaracklé. Állítólag csak akkor hat, ha már a gyermek amúgy is készen állna a születésre. De ha rákeresel a bábakoktél szóra, akkor egy csomó oldalt kidob a gugli :-)

1187. mandy (válaszként erre: 1185. - Ancsa 37)
2009. febr. 10. 15:06
Nagyon jó :))))
1186. mandy (válaszként erre: 1183. - Ancsa 37)
2009. febr. 10. 14:58

Én sem pizzán, vagy zacskóslevesen éltem az elmúlt két évben, az tényleg durva.

De ezek a házhozszállítós cégek annyira nem rosszak azért :) Meg hát jobbat tényleg nem tudok :-/

1185. Ancsa 37
2009. febr. 10. 14:37

Jaj, ezt olvassátok el (a kispárna-hasról jutott eszembe) én annyira jót nevettem rajta! :-)))

[link]

2009. febr. 10. 14:35

Akkor nekem szerencsém van,ugyanis a férjem nagy szakács.

Így ettől nem félek:)

Mindent megcsinál hobbiból,amit kigondol.Sokszor Ő főz itthon.Igy arany életem van.:)

1183. Ancsa 37
2009. febr. 10. 14:33

Nem a férjem miatt aggódom, hanem magam miatt! :-) Ő eszik a munkahelyén.

Apácska keményen ellenáll, próbáltam tanítani neki egyszerű dolgokat, de rögtön kivonul a konyhából.

Kaját én is szoktam rendelni az irodába a GastRoyaltól, de azért egy gyerekágyas szoptatós anyukának mégsem pizzán vagy műkaján kellene élnie.

A fagyasztónk elég pici, sajnos.

1182. rencsilany (válaszként erre: 1175. - Mandy)
2009. febr. 10. 14:33

Na menjünk bálozni!!Hogy meglepődne,ha összefutnánk:)

Jajj az ilyen embereket úgy bírom!!Mért utazgatok?Mert annyira unom otthon a banánt!

Ettől már csak az a jobb kérdés:jön veled szembe egy ismerős az utcán és kérdezi:jajj egyben vagy még?

Hát nem látja?!

Férjem erre azt mondta a múltkor,hogy mondjam azt,hogy a kispárna van a hasamban,mert már annyira megszoktam ezt az állapotot:)

A gyerek meg otthon van...

Hát erre is megnézném az arcokat:)

lehet ki is próbálom,mert mennem kell az oviba szülői értekezletre,ugyanis a lányom ősszel iskolába megy és most hivatalos megjelenésünk van szülőknek.

Amúgy nekem sem hiányzik már ez a nagy mászkálás,hát akkor még Neked!!:-/

1181. mandy (válaszként erre: 1179. - Ancsa 37)
2009. febr. 10. 14:12

Ancsa, én mióta Bálint megszületett, rendelem az ebédet (magamnak). A férjem dolgozik, ott eszik.

Hétvégente főzök csak!

1180. Szilvita (válaszként erre: 1179. - Ancsa 37)
2009. febr. 10. 14:08
Egy csomó kaját le lehet fagyasztani, hogy a férjed ne haljon éhen. Meg hát pizza... Végül is ha minden jól megy, akkor csak pár napig nem vagy otthon. Vagy még van időd, taníts meg neki egy pár kaját. Pl. lecsó, nem egy nagy ügy, de milyen fini! Jaj, alig várom a tavaszt-nyarat, hogy legyen már jó zöldség!
1179. Ancsa 37
2009. febr. 10. 14:00

A mindenórás kismamáknak a bálozást kifejezetten ajánlani szokták :-)

Azért megnéztem volna a nénikét a buszon! Akinek nincs autója-segítsége, az mégis mit csináljon, ha dolga van? Ebbe a legtöbb ember bele sem gondol.

Én már most azon parázom, hogy mit fogunk enni - a kórházban még csak-csak adnak valami kaját, de otthon mi lesz? A férjem max. teát tud főzni, nekem a szüleim nem élnek, anyós 600 km-re, de ne is jöjjön, mert még jót nem tett nekem.

Szóval ennyi kaját nem lehet előre lefőzni, étteremből hozatni kicsit drága...ötlet?

1178. mandy
2009. febr. 10. 13:52

:DDD

Nyomoztam kicsit.

[link]

Itt a bál. Rencsilány, elmegyünk? ;-)

1177. Szilvita (válaszként erre: 1174. - Rencsilany)
2009. febr. 10. 13:50
Hm...a piszkos fantáziám.... Erről eszembe jutott, hogy lakott egy tök jóképű fiú a szomszédunkban, aki nőgyógyásznak tanult. Mindig azt gondoltam, hogy egy nőgyógyász biztos ott van a szexben:) Igazam lehet, mert egyszer éjjel hallottam nagy sikítozást a szomszédból;-)
1176. mandy (válaszként erre: 1174. - Rencsilany)
2009. febr. 10. 13:50

Ja igen, valami elit bál lehet, és tök büszkén mondta, hogy a fia szervezi :)

8 éve járok hozzá, de azt se tudtam, hogy van fia :))

1175. mandy (válaszként erre: 1174. - Rencsilany)
2009. febr. 10. 13:49

Sziasztok!

Jaj 9kor indultunk NST-re, és 13ra értünk haza.

Mégsem megyek ezen a héten UH-ra, csak jövő hétre volt időpont, bevallom, nem is bánom. Nagyon nyűgös már ez a sok hévezés/buszozás.

Egy nénike megkérdezte a buszon mikorra vagyok kiírva, és mikor mondtam, hogy mára, akkor elkerekedett szemmel kérdezte, hogy akkor miért mászkálok a gyerek(ek)kel, miért nem otthon pihenek. Na vajon? Nem jókedvemből :-/

1174. rencsilany (válaszként erre: 1164. - Mandy)
2009. febr. 10. 13:22

Köszi az infót:)

Akkor ne szomabton este szülj!:)Ezt meg kell beszélned Lilivel:)

Milyen elit bálba mehet a dokink?Csak nem valentin napozik?:)

Múltkor este felé voltam nála rendelésen.Egy hölggyel beszélt telefonon,hogy még nem végzett és sétáljon csak oda a rendelőhöz,addigra kész lesz.

Furi bele látni a magánéletébe...az én szemembe annyira "csak" az orvos.

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook