Szent Imre kórház szülészete (beszélgetés)
az a baj,hogy nem öreg nénikékről van szó.Elég közeli rokonról...(akkor nem izgatnám magam ennyire:))
És ráadásul a közeli rokon közel is lakik hozzánk :(
de hát tényleg marad a tapintatosan kirakom a szűrét megoldás.
Pont ezen gondolkoztam,hogy nem hiszem el,hogy ennyire nem látják azt,hogy zavarnának.Vagy nem akarják látni,mert nekik igy ajó,és önzőek.
Amúgy,ha jóban lennénk,de nagyon nem vagyunk...
Nálunk Manna érkezése előtt elég nagy élet volt mindig, van egy szűkebb baráti körünk, akik gyakori látogatóink voltak.. nos mi úgy voltunk vele, hogy nagyszülők, testvér, plusz ez a szük baráti kör tagjai egyeztetés szerint de jöhettek már az elejétől fogva... nem volt ebből gond, akkor jöttek mikor megbeszéltük, volt alapos kézmosás, akkor fogták meg a kicsit, mikor mi megengedtük... bizti kell egy alaptermészet is hozzá, de szerintem ez is az egyik oka, hogy Manna nem ilyed meg senkitől... pl ma volt Férjem tesója, eddig egyszer látta a Picit, meg most, és akkorákat vigyorgott Neki, mint ha mindig is itt lett volna...
azok akik távolabbi rokonok, barátok meg lett mondva, hogy még erősödünk, majd utána jöhetnek, aki ezen megsértődik azt legfeljebb nem kell vendégül látnunk :)
Nehogy már te érezd rosszul magad egy olyan rokon miatt, akit egy évben 2x látsz!
Szerintem tapintatosan, de nagyon határozottan le lehet állítani az ilyen nénikéket. Biztosan igaza van Manci néninek, de mi a férjemmel úgy gondoljuk hogy....Köszönjük szépen, de ezt mi máshogy csináljuk, nálunk ez a szokás.....
És ha megsértődik? Úgyse tart soká, mert ugye akkor kiesik a babázók köréből, azt pedig egyik öregasszony sem szeretné.
Na hát nálunk nincs olyan, hogy kinek 'engedjem' a látogatást. Nagy a család és mindenki jött.
Ezért mondom, hogy kicsit emiatt örülök a látogatási tilalomnak :)
Csak nehogy a túlhordás miatt befektessenek, és benntartsanak nemtudomhány napig, mert az a szülés utáni +3-mal már sok lenne.
Az ötletekkel nekem sincs problémám.Csak az a baj,hogy néhány rokon olyan erőszakos,meg csak saját érdekeit nézi...
Ezért félek tőle.
Meg azért is,mert tényleg nem lenne jó,ha hoznának magukkal egy kis bacit,igy járvány ideje alatt.Az,hogy kiságyból felvegyék...én nem szoktam megengedni.Max. nagyszülőknek egyszer-egyszer.ne legyen belőle rendszer,hogy nagymami megérkezik,robog a szobába,hogy felvegye,ha alszik épp,ha nem.
Szóval látom lesznek még csatáim:)
Arról nem is beszélve,hogy mellette ott lesz nekem a másik két lányom.Őket is babusgatni kell majd,hogy ne érezzék azt,hogy a picurka "kiturta" őket apa-anya szeretetéből.
Bár a nagyobbik jól vette anno a kicsi születését,de a kicsivel ezt még nem teszteltük:)
Azért készültünk,mert hoz a kistesó ajándékot...
Egyik ismerős csaj mielőtt szült, összeállított egy címjegyzéket a férjének, hogy kinek kell majd elküldeni a nagy hírt, ha megszületik babó.
Amikor eljött az idő, abban szépen leírta apa a szokásos szövegen kívül (név, kg, cm, óra perc stb.) hogy látogatókat majd otthon, a 6. hét eltelte után előzetes egyeztetés után várnak. Illetve a postai lapocskán is u.e a szöveg szerepelt-ezt azok kapták, akiknek nincs emilje.
Senki sem sértődött meg rajta és az anyukát nem fárasztotta senki sem a kórházban, sem otthon az első időben.
Egy másik barátnőmnál voltunk látogatóban, ő előre vett az Ikeában 500 Ft-ért szobamamuszokat, ezek voltak az ajtó mellé készítve, ha belépett egy vendég, mindegyiknek felhívták a figyelmét, hogy legyen szíves felvenni. És a fürdőben oda van készítve a tiszta törülköző és a fertőtlenítő szappan, legyenek szívesek mielőtt babázna kezetmosni. Ezt olyan kedvesen és tapintatosan csinálták, hogy ezen se sértődött meg senki.
Hát a kaján most elszomorodtam. Nekem nem lesz segítségem, a férjem nem tud főzni...hát kénytelen leszek a kórház kaján kibírni azt a pár napot. Majd parizert tunkolok a borsófőzelékbe :D
A kórházi kaján nem is lepődök meg.Az egész korház azt akosztot kapja,nem foglakoznak azzal,hogy van ott szülészet is.
A látogatással én is igy vagyok.Azért jobb látni napi 1-2 szer a gyerekeimet és a férjemet.
A többi látogató meg tényleg ráér.Bár ha jobban belegondolok,inkább oda jöjjenek el egyszer,mint a lakásra.Ahonnan nehéz kirakni őket,mert hirtelen olyan babázhatnékjuk támadt.
Én legalábbis ettől félek.Van olyan rokonom aki már 100x elmondta mennyit fog jönni,mert olyan édesek a kicsik.(Gondoltam eddig magamban,hogy majd mész te máshova,nekem egyszer is elég,ha jössz...)
De a párom már mondta,hogy legalább 1 hónapig nem lesz nálunk vendégjárás a pici körül.
Nem tudom mért nem pereltünk.De én nem vagyok az a bosszú álló típus.Úgy vagyok vele,hogy hosszú távon a dolgok kiegyenlítődnek,és megkapja amaga büntetését,azért amit tett.Elég probléma neki,hogy nem lehet gyereke.
Amúgy első munkahelyem volt,nem is voltam nagyon jártas ezekben a dolgokban.
Ma már jobban tudom mit lehet mit nem...
ne izgulj!Én ezen már túl vagyok!
nekem is ezt mondták,de mindkét oldalra.Elküldtek a Baross utcába,ott ültem 3 órákat az uh ra várva,utána pedig a genetikus orvos véleményére.
Vettek vért,hogy megállapitsák átestem e már vmilyen (nem tudom a nevét)fertőzésen,amit általában állatoktól lehet megkapni.
Mivel már van ellen e védettségem,igy egy hónap múlva újabb uh.Ezen megállapitották,hogy semmi baj,többet nem kell jönnöm.Csak nagyon fejlettek a uh gépek, és az orvosoknak meg be kell biztosítani magukat,hogy ők szóltak a paciensnek.
Egy ismerősöm is volt az Istenhegyi úton,dícsérte nagyon.Csak sokba kerül.:(
Kikata: Neked akkor nagy mázlid volt a munkahelyeddel, szerintem manapság már ez a ritkább :(((
Mandy: nálam a háziorvos tudta mi a helyzet,mert éppen mielőtt megtudtam, hogy Manna a pocimba van mentem el betegszabira, mert már totál ki volta készülve... Na mikor kiderült, hogy itt a Picurka a háziorvosom onnétól kezdve folyamatosan nyüstölt, hogy mikor írhat már ki végre... igazából már utólag nem is értem miért is vártam addig, nem érte meg...
Lemi09: megy a drukk :)), nem lesz semi baja a Babódnak!!!
Rencsilány: ez nagyon durva... hogy a fenébe tudott így kitenni??? miért nem pereltétek??? az ilyen aljas embereket soha nem fogom megérteni...
Ancsa37: én 13 mm-esen láttam először Mannát, soha nem felejtem el a kis Babszemem :))), csodálatos érzés volt. Nekem anno 3 hónapon keresztül hányingerem volt... igazából akkor kezdtem sejteni, mikor 6 és fél hetesen kidobtam a csokisjégkrémet... onnétól kezdve szinte mindentől hányingerem volt... az volt a legnehezebb, hogy valamit is le tudjak tuszkolni a torkomon...hánytam éjjel, nappal... imádok főzni, de akkor még az sem ment... attól is rosszul voltam, ha kinyitottam a hűtőt... szerencsére férjem nagyon szuper :), megcsinált mindent, nekem csak tényleg annyi volt a dolgom, hogy amit behozott gyorsan megegyem, és próbáljam magamba tartani... szóval kitartás, ez is el fog majd múlni... én ilyenkor mindig a kis Babszememre gondoltam, és már is nem volt olyan vészes érzés :)
Drukkolok minden hamarosan szülő Kismamának, hogy gyorsan lecsengjen az influenza, ne okozzon galibát...
Képzeljétek Párom megkapta, itthon volt egy hétig... tiszta gyomoridegem volt, hogy nehogy Manna is megkapja, ráadásul nem szopizik, szóval még az anyatejvédelme sincs :(((, de lekopogom úgy néz ki megúsztuk... de azért kemény hét volt, 7 hetes baba, beteg férj, két kutya, egy macska, háztartás... hét vége felé kezdtem nagyon megdölni..
Kórházi kaja: hát szerencsére mikor én voltam nem nagyon volt olyan kaja, amit ne lehetett volna megenni... az hogy mennyire volt finom... hát az az állapotom javulásával romlott... az első pár nap hiába hozták a jó kis házikosztot, örültem ha a wc-ig el bírtam menni, nem hogy a hűtőig, meg mikróig... jó volt, hogy odatették elém, megettem, aztán kész... mikor már jobban bírtam mászkálni, akkor inkább mentem a hűtőhöz, mert akkor már nagyon szörnyűnek találtam a kaját...
Látogatással kapcsolatban: én örültem volna ha apukát beengedik, a többi látogató kinttartásával egyetértek... Javaslom azoknak, akik még most szültnek, hogy minél kevesebb embernek engedjék a látogatást, mert tényleg nagyon fárasztó állandóan kirohangálni... mert ha fent van a Baba inkább Vele foglalkozól, ha alszik, akkor meg tudsz enni, tisztálkodni, pihenni... na a látogatók ezeket fogják elvenni... Nekem már volt olyan nap, hogy azt mondtam, hogy ne jöjjön senki a férjemen kívül...
És hol lehet elolvasni ezt a "cikket"? Mert az adatlapodon nem találom sehol...
Hogy sikerült a hétvégi látogatás?
Hát semmi olyasmit nem lehet enni, ami nehezen emészthető, ami puffaszt-mert ugye a babuci megeszi a tejecskével együtt a mi ebédünket is :D
Eléggé leszűkül a paletta. De azért egy kórházi főnövérnek gondolom, jóvá kell hagynia a heti menüt-a borsóleves meg a káposztasaláta nem tűnik fel neki? Nekem még nem volt gyermekem, képesítésem sincs-ennyit azért mégis tudok.
Nagyon jól esik nekem mostanság a sima margarinos-mézes kenyér, a pirítós, az üres kifli. A sima kelt kalácsot is szívesen eszem-szombaton aranygaluskát csináltam, jaj, de jót ettem belőle!
Egyébként a kórházi védőnő azt mondta mindent lehet enni...
Az én védőnőm azt mondta kerüljem a K-betűsöket (karalábé, káposzta, kelkáposzta, karfiol) és a hüvelyeseket, valamint a szénsavasat, az alkoholt.
Hát igen a kórházi folyón lévő pad nem igazán frissen szült kismamáknak találták ki..., de ahogy elnéztem, mindenki olyan furcsán ült... még én is, pedig csak 4 varratom lett...
Majd lányok mindenképp vigyetek magatokkal kaját, mert a kórházi koszttól nem lesz tejetek, meg pont olyan kaják voltak, amit szoptatás alatt nem is lehet enni...
Igen, én is sokszor megtapasztaltam már, hogy ami ma tragédiának tűnik, az holnap áldássá válik.
Engem az egyik bunkó főnököm nem bírt, mindent elkövetett, hogy áttegyen egy másik építkezésre, ami augusztusban befejeződik. Mindezt tavaly karácsony előtt 2 nappal közölték, nem éppen romantikus formában. Hogy miért akkor, csak sejtem, mert csak jan. végén kellett eljönnöm az akkori irodából, a lecseszit karácsony után is megkaphattam volna...neki úgy telt ebben öröme.
Aztán jöttek az ünnepek, eleinte kisírtam a szemem is, a férjem nem győzött vígasztalni, aztán mielőtt átjöttem volna erre a mostani telephelyre, pozitív lett a tesztem! Hát képzelhetitek, mennyire boldog voltam. Az esélytelenek nyugalmával jöttem át ide-10 percre lakom innen (a másik helyre napi 2 órát utaztam) tizedannyi meló, ugyanannyi fizu...tényleg áldás ez a hely, az itteni főnököm egy jófej, vidám srác. Én feltétlenül meg fogom köszönni annak a főnöknek, ha lesz rá lehetőségem. Jobbat nem is tehetett volna velem :D
Szia Ancsa!
Hát amíg dolgoztam, én is azt hittem, hogy a március vége már nagyon közel van. De erről 2 hete megváltozott a véleményem. :)
Szegénykém! Én a hányingert elég jól megúsztam. A gyomorsavval azóta sokkal több problémám van. Bezzeg szegény húgom! Apám 2x meszelte újra otthon a WC-t, mert hirtelen futnia kellett, mikor náluk volt és néhány centin múlt, hogy nem ért oda!
A Benjamin Button-on mi is gondolkodtunk, hogy megnézzük, de józanul belegondolva nem bírnék a fenekemen 3 órát, mert vagy WC-re kellene menni vagy össze - vissza viszketnék, és olyankor is járkálni kell...
A munkahelyekről pedig csak annyit, hogy úgy látszik nekem iszonyú szerencsém volt! Az első körben kiakadt a főnöknőm, mint a fiók, de betudtam annak, hogy a csapatban mindenki fontos, meg, hogy egyszerre ketten jelentettük be az örömhírt. De utána nagyon normálisan fogta fel, és csak annyi kérése volt, hogy a vizsgálatokra vagy a nap elejére vagy a rendelés végére kérjek időpontot. Az utódomat is volt időm betanítani. És a legjobb, hogy visszavárnak. Biztos ezért is maradtam sokáig. (Barkács multinál dolgozom, irodában) A saját cégemről csak jót mondhatok, sok kismama is van a cégnél. Bezzeg a pároméra semmi jót nem mondhatok. Ott nála is bejött a gyermektelen, irigy főnök modellje. Ahogy megtudta, hogy gyerekünk lesz, 2 hónaopon belül leépítette a páromat. Pedig nevetséges indoka volt rá... Túlképzett. Érdekes, 5 évig nem volt az! Gusztustalan némber! De ráfaragott, mert még jót is tett nekünk! Jobb munkát találtunk és harmadannyi idő alatt otthon van, mint eddig. Úgyhogy, ha találkozok azzal a nővel, nem mulaszom el megköszönni neki!
Hát ha lesz látogatás, akkor is elég korlátozott ez a Szt.Imrében. Az üvegagjóig lehet kitolni a piciket, anyukat kimehet a sok ember közé az előtérbe beszélgetni, leülhet a jó kényelmetlen székekre-ez ahogy láttam, annyira nem kellemes a kismamiknak. Viszont biztosan sokkal jobb, mintha a szobában állandó jövés-menés lenne.
Az unokahugom a Péterfyben szült-alapítványi szobában aludt-mégis az első éjjel betörtek hozzá, két nemzetiségi ellopta a mobilját. Hajnal 4-kor senkinek nem tűnt fel egy kórház folyosóján, hogy 2 sötétbörű fickó sétál. Még jó, hogy a gyerekét nem vitték magukkal. Az unokahugom teljesen kikészült, alig várta, hogy hazamehessen, egy szemhunyásnyit se mert aludni ezek után a kórházban.
Olyan alakok mászkáltak a szülészet folyosóján-hogy látogatók voltak-e vagy sem, nem tudni-de én amíg a szobáig elértem, jó erősen szorítottam magamhoz a táskámat, aztán a szobából már ki se dugtuk az orrunkat a folyosóra. Nagyon gáz a Péterfy! 1000x a az előtérben ücsörgés a látogatókkal.
Lemi, szorítok!
Az Istenhegyin én is voltam, tényleg nagyon kedvesek és alaposak!
Sziasztok :)
Nem tudom, meddig lesz látogatási tilalom, a híradóban még pénteken azt mondták, hogy ez a hét lesz a csúcs, aztán már kezd lecsengeni a járvány. Előreláthatólag. Aztán majd meglátjuk.
Nekem csak az a fontos, hogy a férjem ott legyen a szülésnél, a látogatásokhoz nem ragaszkodom.
Csak 3 nap végülis, annyit ki lehet bírni. És bevallom, engem néha még fárasztott is, hogy valaki mindig jött, akihez ki kellett menni, pedig inkább aludtam/pihentem volna.....
A férjem meg amúgyse szaladgáljon be hozzánk, legyen csak itthon a másik két gyerekkel ;-)
Én is nagyon remélem, hogy nem tart az influenza hetekig. Még a halovány árnyékát sem szeretném annak, hogy a párom ne jöhessen be velem. Vagy utána meglátogatni. (Mondjuk a rokonok többsége úgyis vidéki, tehát ők nem rohannak majd be azonnal, inkább majd haza jönnek megnézni minket. Főleg anyám, ő nagyon rendes és az első hetekben majd ő segít nekünk.)
Olyan rossz volt látni a múlt héten az ifjú anyukákat és apukákat az üvegajtó 2 oldalán mobilon beszélgetni!
További ajánlott fórumok:
- Milyen tapasztalatod van a Szent István Kórház szülészetéről?
- Mi a véleményetek a Szentesi kórház szülészetéről, nőgyógyászatáról?
- Mik a legfrissebb tapasztalatok a bp-i Szent János kórház szülészetéről?
- Szent István Kórház szülészete, orvosok árak, tapasztalatok
- Szent János vagy Kútvölgyi (magán) kórház szülészete?
- Szent Imre Kórház szülészete.Kinek milyen tapasztalatai vannak?