Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » Szent Imre kórház szülészete fórum

Szent Imre kórház szülészete (beszélgetés)

1173. rencsilany (válaszként erre: 1166. - Fildus)
2009. febr. 10. 13:18

de csak egy lesz bent a szülésnél ugye?

Hát én mikor bent voltunk láttam ott vagy 3-at is,beöltözött kék köpenyekbe.Persze lehet nem mind az volt.:)

1172. rencsilany (válaszként erre: 1171. - Ancsa 37)
2009. febr. 10. 13:17

Amikor szültem(másik kórházban),akkor az ügyeletes doki hívta az én orvosomat.

Én szerintem lehet hívni nyugodtan a dokit telefonon.Nekem most volt probléma a terhesség alatt,ezért többször kellett is hívnom a mobilján.(mert másik kórházban tudták csak megcsinálni a vizsgálatot.)Sosem csinált belőle ügyet.Jó nem bazi késő este hívtam,mindig délután.De abból egyszer szabin volt...

1171. Ancsa 37 (válaszként erre: 1162. - Rencsilany)
2009. febr. 10. 09:55

Rencsi, neked is köszi az infót! Próba cseresznye! :-)

Amikor szültetek, a szülésznő hívta be a kórházba a Balogh dokit, vagy ti? Ha kérdésetek volt, akkor is megkereshettétek telefonon, vagy csak a rendelésen fogadott?

1170. Ancsa 37 (válaszként erre: 1169. - Mandy)
2009. febr. 10. 09:52

Szia Mandy, nagyon izgis lehet neked! Hát látom, nem unatkozol, ennyi "program"!

Képzeld, tényleg írtak vissza emilben az Sztk-ból, febr. 23-én megyek Dr. Baloghoz, nagyon kíváncsi vagyok, olyan jó lenne, ha elvállalna!

Fildus, köszi, hogy megosztottad velem a költségvetést. Neked ki is volt a dokid meg a szülésznőd? (bocs, ha már írtad, de nem találom)

1169. mandy (válaszként erre: 1168. - Fildus)
2009. febr. 10. 08:11

Milyen édes :))))

Nekem meg ma kéne szülnöm....de ez Lilit nem igazán érdekli, úgy látom. Tegnap a nődokim azt mondta, mivel a nagylányomat 10, a kisfiamat pedig 7 nappal túlhordtam, most is hagy ennyi időt.

Ezzel nincs is baj....csak ez a sok túlhordós macera ne lenne a vizsgálatokkal. Tegnap nődoki, ma nst, holnap UH, holnapután a másik nst, hétfőn megint doki.

1168. fildus
2009. febr. 10. 08:08

Manócskám holnap lesz egy hónapos!

Raktam fel 3 új képet!

3880 gramm volt tegnap este a fürdetés előtt!

(3440 grammal született, de 3150 grammal hoztuk haza)

1167. fildus (válaszként erre: 1150. - Ancsa 37)
2009. febr. 10. 08:03

Én kiszámoltam, illetve ki is fizettem!

10 alkalom volt a terhesgondozás, alkalmanként 8 ezer, a szülésért pedig 70-et adtam az orvosnak a szülésznőnek pedig 50-et...

1166. fildus (válaszként erre: 1149. - Rencsilany)
2009. febr. 10. 08:01
Én úgy tudom, hogy ügyeletben két szülésznő van...
1165. fildus (válaszként erre: 1144. - Kattantak)
2009. febr. 10. 07:59

Már nem csinálhatja a fogadott szülésznőd az NST-t, legalábbis nekem nem csinálhatta!

Csak akkor csinálja Ő, ha már a szülőszobán vagy...

1164. mandy
2009. febr. 9. 20:25

Szia Mágika :)

Igen, még egyben. Ez a Pici Lány is annyira ragaszkodik hozzám, mint a nővére és a bátyja :)

Tehát megjöttem a dokitól. Megnézett UH-gal, azt mondta, minden rendben látszik, jól érezheti magát odabent Lili, jó a szívhang, a lepény is szép állapotban van még, szóval még maradhat :)

Kell mennem túlhordós UH-ra, és már ugye heti kettő NST lesz.

Jövő hét hétfőn kell visszamennem, és azt mondta, hogy ha azon a héten nem indul meg magától, akkor már be kell feküdni és indítás lesz. Két hét a határidő :-/

Rencsilány! Kérdeztem ezt az influenza-dolgot. Látogatók nem mehetnek, de apuka mehet szülni. Abban az apukás szülős szettben van maszk is, azt elvileg fel kell majd venniük!

Ja és csak kaptam egy napot, amikor nem kéne szülni. A doki szombaton valami elit bálba megy, szóval megkért, hogy akkor este ne szüljek :D

1163. rencsilany (válaszként erre: 1153. - Mandy)
2009. febr. 9. 18:39

ok,kíváncsi leszek.

Amúgy sok felől hallom,hogy akkor apuka bemehet,de ha megszültél,letelt a 2 óra mehet haza,és akkor már nem látogathat.

Amúgy a párom azt mondja ez szerinte azért hülyeség,mert egy csecsemő ápoló is,aki megy dolgozni simán bevihet az utcáról valami bacit.

Mondjuk van benne igazság.De én békés típus vagyok,nem szeretek vitatkozni a szabály alkotókkal:)

1162. rencsilany (válaszként erre: 1158. - Ancsa 37)
2009. febr. 9. 18:35

Van egy ismerősöm,aki most ment hozzá először az ajánlásommal.Neki azt mondta,mikor kérdezte,hogy hova menjen magánba vagy az sztk-ba,hogy teljesen mindegy.Ő az sztk-ban ugyanúgy ellátja,mint ha amgánban lenne.Különbséget nem tesz.

(Megjegyzem itt,hogy ha én is korábban tudtam volna,hogy az sztk-ban is rendel,és látom is milyen tiszta kultúrált rendelő,én is oda mentem volna.)

De nekem is ajánlották,és egyből ezt.Pedig én is rendszeresen fizetem a tb-t,nem is keveset.

De majd ha megszültem,át állok:)

1161. rencsilany (válaszként erre: 1159. - Mandy)
2009. febr. 9. 18:32

Eddig én is adtam mindegyik szülésznőnek aki éppen ügyiben volt és ellátott.(sosem volt fogadott szülésznőm,mindig az ügyeletes volt)

Most azon tanakodunk a párommal,hogy vajon ebben a világban ami most zajlik mi a jobb.Valamennyi összeg,vagy egy drágább desszert.Legutóbb egy nagy dobozos mercit kapott a szülésznő és elfogadni sem akarta.

Ti mit gondoltok?

1160. Mágika75
2009. febr. 9. 18:16

Szia Mandy!

Még egyben? :-)

1159. mandy (válaszként erre: 1158. - Ancsa 37)
2009. febr. 9. 16:17

Nem, ahogy Rencsilány is írta lejjebb, a dokink azt mondja, hogy fölösleges, mert mind jó, és akárki is lesz éppen ügyeletben, tökéletesen el fog látni.

(Még ezen is lehet spórolni....bár bevallom hogy én azért adtam annak, aki két éve az ügyeletes szülésznő volt, mert tényleg nagyon kedves volt.)

1158. Ancsa 37 (válaszként erre: 1157. - Mandy)
2009. febr. 9. 15:57

Nem is volt hosszú! Köszönöm szépen :-)

Hát remélem, kapok hozzá időpontot és elvállal, mert ezt a rengeteg kiadást én nem bírom. Mi a Szt. Imrétől 2 utcára lakunk, logikus lenne, hogy itt szüljek. Csak ugye kellene egy doki is.

Szülésznőt fogadtál? És ha igen, kit?

1157. mandy (válaszként erre: 1156. - Ancsa 37)
2009. febr. 9. 15:40

Szivesen válaszolok :)

Nem került egy Ft-omban sem a terhesgondozás, az sztk ingyenes (vagyis annak aki fizeti a TB-t).

Régebben már leírtam - szóval a régiek ne olvassák el újra, mert nem akarok senkit se untatni :DDD - hogy az előző orvosom egy szemétláda volt, aki egyfolytában küldözgetett a magánrendelőjébe, és mikor mondtam, hogy nem engedhetem meg magamnak (akkor még nem ismertem a mostani férjemet, egyedülálló anyuka voltam egy kislánnyal), akkortól bunkózni kezdett. Ezért váltottam. Balogh sose célozgatott, maximálisan ellátott itt is. 8 éve járok hozzá, ezalatt feltett egy spirált, aztán 4 év múlva leszedte, aztán szültem nála egy babát, és most fogom a másodikat. Azt is hozzáteszem, sose volt szerencsére semmi komplikációm se a spirállal, se a terhességeim alatt, szóval nem volt sok dolga velem :)

Az első szülésemnél azonnal megkérdeztem, hogy elvállal-e, a mostaninál pedig már meg se kérdeztem, valahogy olyan egyértelmű volt :)

Milyen gyakran jártam hozzá? Terhesség előtt félévente (kontrol a spirál miatt), terhesség alatt 6 hetente, de most a végén már 2 hetente.

Na én is jó hosszú voltam ;-)

1156. Ancsa 37 (válaszként erre: 1155. - Mandy)
2009. febr. 9. 15:34

Mandy, nagyon rendi vagy, írtam is nekik! Ez most komoly, hogy a terhesgondozásod idági egy filléredbe sem került??? Hát ez hihetetlen!

És figy, soha nem éreztette veled a doki, hogy Te nem a privát betege vagy? Nem pedzegette, hogy van maszek rendelése is?

Mikor kérdezted meg tőle, hogy elvállalja-e a szülésed? Egyből mondta, hogy OK, számíthatsz rá?

Milyen gyakran jártál hozzá? Hú, bocs a sok kérdésért, de most ezek zakatolnak bennem :-)

1155. mandy (válaszként erre: 1154. - Ancsa 37)
2009. febr. 9. 15:26

A telefont utálom én is, mert vagy nem veszik fel, vagy foglalt. Én e-mailben szoktam írni a

<bejelentkezes@gyogyir11.hu> -ra, általában még aznap visszaírnak, és adnak időpontot.

1154. Ancsa 37 (válaszként erre: 1153. - Mandy)
2009. febr. 9. 15:19
Mandy, ki ad időpontot a Balogh dokihoz? Az ő számát kell hívni, amit a neten fentvan? Mert azon nem veszi fel senki, sőt, az ügyfélszolgálaton sincs senki...hát nem értem.
1153. mandy (válaszként erre: 1149. - Rencsilany)
2009. febr. 9. 15:17

Ma este fogom megkérdezni ezt a dolgot, hogy bejöhet-e a férjem szülni akkor is, ha látogatási tilalom van. Én nagyon remélem!

(Este 8 körül fogok hazaérni, de majd jövök és beszámolok!)

1152. mandy (válaszként erre: 1150. - Ancsa 37)
2009. febr. 9. 15:16

Hát nekem csak a szülés kerül pénzbe....ja meg az említett géndiagnosztika.

A babacuccokra viszont elszórtam azt a pénzt, amit megspóroltam azzal, hogy nem magánrendelésre járok :D

Szülésznőm sose volt, így ezzel kapcsolatban nem tudok okosat mondani. NST-re a kórházba járok, mindig ugyanaz a nő van ott, szerintem ő nem is szülésznő, hanem valamilyen asszisztens.

1151. Szilvita (válaszként erre: 1150. - Ancsa 37)
2009. febr. 9. 14:16

Persze, az elején én is ki voltam akadva, hogy mi pénzt fogok erre elkölteni....sőt nekem még endokrinológushoz is járnom kell, mert pco-s voltam...szóval ott a másik 8-9000 egy alkalommal:(

Most már nem számolgatom, a gyerek még többe fog kerülni. És örülök hogy egyáltalán összejött magától, mert a dokik azzal fenyegettek, hogy nem fog. Akkor aztán a gatyámat is rákölthettük volna a beültetésre, nem beszélve a lelki traumáról...

1150. Ancsa 37 (válaszként erre: 1145. - Mandy)
2009. febr. 9. 14:03

Én most nem a Szt.Imrés állapotokra gondoltam (a szülészetet nem ismerem, a nőgyógyászatot viszont igen, tavasszal volt hozzá szerencsém, hát nem voltam elájulva az ottani állapotoktól sem a tisztaságtól, de ez más tészta)

hanem arra, hogy a kerületi lakosok hiába járnak a szintén a kerületben található kórház orvosához, csak az utalhat be a Fehérvári útra UH-ra, aki ott is rendel. Márpedig az sztk-ban 6 orvos rendel, a kórházban ettől lényegesen több orvos prakizál. Ők mind a maszekba rendelik a betegeiket. Érdekelne, hogy pl. a Bártfai utca UH-ját ki használhatja?

Ha fogadsz szülésznőt, akkor az együtt jár azzal, hogy minden egyes NST-ért külön fizetni kell? De miért???? Ha nincs fogadott szülésznőd, akkor az csinálja az NST-t, akit épp kisorsol a gép?

Úristen, kiszámolta már valaki, hogy mibe kerül a 9 hónap terhesgondozás és a szülés összesen? Én nem merem....

1149. rencsilany (válaszként erre: 1148. - Mandy)
2009. febr. 9. 13:57

örülj neki,hogy álom volt.:)

Amúgy Neked mit mondott,hogy ott lehet a párod szülésnél?

A szülésznők szerintem is rendesek.Bár sokkal nem találkoztam,csak azzal a kettő-hárommal,aki épp ott volt,mikor szülőszobát néztünk.De azok tényleg kedvesek voltak,segítőkészek!

No meg nem utolsó,hogy keret is kevés van rájuk.És ez elvileg alap dolog,hogy legyen ott egy.

Én úgy vagyok vele,hogy inkább doki legyen,aki ha kell akkkor beavatkozzon,ismerjen,tudja a terhességed minden csinját-binját.

1148. mandy (válaszként erre: 1146. - Rencsilany)
2009. febr. 9. 12:56

Olyan hülyeséget álmodtam a dokinkról.

Képzeld tök flegma volt, aztán jól otthagyott, hogy majd akkor menjek, ha megindult a szülés. Még eszembe is jutottál, hogy na biztos megint bekattant neki valami, mint amikor veled volt fura :)

Azért jó volt felébredni.

A szülésznőkkel kapcsolatban nekem is ezt mondta, hogy fölösleges fogadni, mert mind jó. És azok alapján amiket itt írnak a többiek, igaz lehet.

1147. rencsilany (válaszként erre: 1133. - Mandy)
2009. febr. 9. 12:49
hát szerintem is egy olyan 50-es lehet a doki.De ez jó kérdés:)
1146. rencsilany (válaszként erre: 1128. - Ancsa 37)
2009. febr. 9. 12:48

Nem a férjem nincs beoltva.De azért annyira nem fenyeget a veszély,hogy most szülök.Igy ezt kihagyjuk.Még márciusig lecseng e a dolog,csak ott van a ha...ő ilyen aggódós típus.:)

Én a Balogh dokinál szülök.Rendes ember,bár egyszer volt nézeteltérés köztünk.De utána minden rendben volt/van.Kérdezhetsz tőle bátran,válaszol,megvizsgál.Szóval szerintem rendes doki.Bár szülni nem szültem még nála,így nem tudom akkor milyen.De remélem minden rendben lesz majd.

Szülésznőt nem fogadtam.mikor kérdeztem a dokit,azt mondta a Szent Imrébe csak jó szülésznők vannak,és ő mindenkivel együtt tud dolgozni.

A magánrendelője a Kende utcában van,ez a Móriczhoz van közel.És minden terhes rendelés fix ár,6000 ft.Ebben vizsgálat van,recept,ha kell, uh.

Szóval elmegy.

(A napokban hallottam,hogy van olyan doki aki 15-öt kér egy alkalommal.)

A Down kórral kapcsolatban nem tudok nyilatkozni.Én nem csináltattam,korom sem indokolta.De azt hiszem nem tudnám elvetetni.Meg egy velem egykorú barátnőmet ijesztgették végig,hogy beteg a gyerek,stb...makk egészséges.Jól döntött anno,hogy nem veteti el!

nyílván más,ha 100% pontosságra megtudják mondani.

1145. mandy (válaszként erre: 1141. - Ancsa 37)
2009. febr. 9. 12:41

Ami a 11. kerületben megy, az még egész jó bp-i viszonylatban, hidd el :( Sajnos máshol még rosszabb. Nem véletlenül járok át én se a város másik feléből.

Ma is megyek ebben a ronda időben, ráadásul a gyerekeket is megbuszoztatom, mert a férjem nem ér haza, csak ott tudunk találkozni. De így se bántam meg, hogy ezzel a harmadik babával is oda járok!

1144. kattantak (válaszként erre: 1143. - Ancsa 37)
2009. febr. 9. 12:40

hát ezen mi is mindig dühöngünk Párommal... mióta dolgozunk azóta becsületesen fizetjük a tb-t... nos az egyetlen amit ingyen veszek igénybe a háziorvosom..., de azt meg szerencsére ritkán látogatom...

de csinálnak, de ha választasz szülésznőt, szerintem az azzal jár, hogy Ő is csinálja az nst-t, az meg nála pénzbe kerül, mert állítólag Ő nem csinálhatja egyébként meg

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook