Szent Imre kórház szülészete (beszélgetés)
Szia bori! Szülésznőkkel úgy lehet legkönnyebben megismerkedni, ha elmész a kórház által szervezett előadásokra. Van a szülészetnek honlapja is, de egy hete néztem, akkor pont egy éve volt frissítve-azóta lehet, hogy változott.
Szóval ott írtak ezekről az előadásokról. Hogy konkrétan most mikor vannak, kérdezd a dokidat (ha Szt.Imrés) ha meg nem, hívd fel az osztályt nyugodtan és kérdezd meg őket.
Szia!
Szülésznőkkel kapcsolatban nem tudok segíteni, mert nekem eddigi szüléseimnél se volt és most se lesz.
Nst-re a kórházba kell járni (a Fehérvári úton nincs), és mindig van ott egy szülésznő (én ötször voltam, mindig ugyanaz volt), és ő csinálja. Ingyenes.
Ha a dokid magánrendelésére jársz és ott ő csinálja, akkor nyilván fizetni kell érte.
Sziasztok!
Szülésznőt szeretnék fogadni és ezzel kapcsolatosan szeretnék némi információhoz jutni...
1./ a szülésznőkkel pontosan mikor lehet találkozni? A keddi 18 órás előadásokon ott szoktak lenni többen? Esetleg szülőszoba látogatás mikor van? Vidékről járok a dokimhoz magánrendelésre, és nem szeretnék hiába ezért 100 km-t utazni :(
2./ az NST-re hová kell járni, a Fehérvári útra vagy a kórházba? Minden esetben a fogadott szülésznő végzi ezt? Vagy a fogadott doki is megcsinálja?
3/ VAlamennyi fogadott szülésznőnek kell az NST-ért fizetni?
Hát nem lesz kisbaba a Lili!
Nekem az első volt 3800 gr, amásodik pedig "csak" 3400 gr.
Nekem most az uh azt mondja,hogy majdnem 1 hónap alatt csak 0,5 kg-ot hízott,igy 2500 gr.
Na én meg ezt nem hiszem el,mert én meg hízom...
Szóval nem tudom.:)
A tesóim anyu fiatalon szülte, a negyvenes-ötvenes években vidéken, akkor mindenki otthon szült bábával, 99,9%-ban természetes úton.
Sajnos volt vetélése is 1951-ben (ikerpár volt, de 5 hónapos korukban meghaltak, mert anyu elesett velük) Őket is meg kellett szülnie-otthon, még ezért se vitték kórházba. Akkor mondjuk kijött már az orvos is, ő nyomta ki anyuból a kislányokat, apám tartotta a viharlámpát-mert a tanyán, ahová a szüleim kitelepítették még áram se volt-hát ehhez képest mi luxuskörülmények közt szüljük meg a gyerekeinket.
A legfiatalabb nővérem és köztem 17 év van (szóval anyu kijött a szülési gyakorlatból :-) mint írtam, 41 éves volt a születésemkor.
Nem tágult és a szíve se bírt volna ki egy szülést-a császárba is majdnem belehalt.
Szia :))
És Te miért születtél császárral, ha a nagytesóid természetes úton jöttek?
Jaj igen, iszom a málnalevélteát.
A gátmasszázsolaj kimaradt, ezért a két estéért (leírni is fura) már nem veszek.
Jó reggelt mindenkinek!
HÁT TE MÉG EGYBEN VAGY??? (ezt azért kérdezem, mert tudom, hogy szereted :D)
Mandy, szerintem ha nagy a baba és túlhordod, az a jobbik megoldás, mintha túl pici lenne meg koraszülött. Én inkább a Te verziódat választanám, ha lehetne :D (most jól megvígasztaltalk, mi? :-))
Szóval lehet hogy nem is hordtad túl Lilkót, pont időre fog megszületni, mert a szülés időpontján is állandóan variálnak. Szerintem nincs a világon az az ember, aki halálpontosan meg tudja mondani, hogy mikor is fogant az a baba - kivéve, ha a pár ciklusonként 1 db alkalommal él házaséletet :D
Harmadik gyerkőc...úgy megszülöd gátvédelemmel, hogy észre sem veszed. Nyomsz kettőt és kész. (én márcsak tudom, most várom az első babóm :-) de öten vagyunk tesók, anyám mesélte. Az elsővel szenvedett, a másodiknál nyűglődött, de a harmadikat, negyediket meg se érezte. Aztán jöttem én, 41 éves korában császárral, arra majdnem ráment szegény, mert a szíve nem bírta az altatást. De aztán ez is helyrejött.
Szóval minden rendben lesz! Fürdőt vettél? Szoktad a gátad otthon olajjal masszírozni-tornáztatni? Ebben esetleg apácska besegíthet, ha már összebújni fél Lilkó feje miatt :D
Málnalevéltea? (tudom, minden nap megkérdezem, de te nem szoktál válaszolni, hátha most...)
Szia!
Még mindig itt? :-)
De hadd jöjjek azzal, hogy tévedhet az UH... Aug.2-án azt mondta a szonográfus, hogy 3800g Csenge, aztán 28-án 3340gr-mal született. Bármilyen gépeik meg technikájuk van, akkor is tévednek. Nem istenek! :-)
Ez a te Lilid nem egy kapkodós... :-)
Minden jót!
Igen. A dokim, és a Szt Imre is a gátvédelem híve.
De holnap megbeszélem vele, hogy tőlem nekiindulhatunk így (pláne mert tévedhet is az UH akár), de ha azt látja, hogy nem megy, akkor igenis vágjon.
Elevitet szedtem előszőr napi egyet, a középidőtől pedig csak kétnaponta egyet. De ugyanígy szedtem a másik két gyereknél is. Meg mindent ugyanúgy csináltam, szóval fogalmam sincs, hogy mitől.
Pedig én azt hittem, hogy kissebb lesz pont, mert hogy én kevesebbet híztam Vele, mint a többiekkel!
Jó reggelt!
Tegnap este voltam a túlhordós UH-on. Csajok Klaukám 3200 g volt, Bálint 3500. . . . . Lili elvileg 4060! És ne gyertek azzal, hogy az UH tévedhet. Igen tévedhet. Klaut 2900-nak tippelte, aztán több lett.
Szerintem én ekkora babát me se tudok szülni :(
De az mindenesetre tuti, hogy nem ragaszkodok majd a gátvédelemhez :DDD
Volt itt valaki 4 kiló fölött aki simán szült?
Holnap megyek 4d-re genetikaira. Nagyon várom már!!! Július 25-re vagyok kiírva, úgyhogy van időm még bőven:) A Nyulasihoz márc. 16-án megyek megint.
Végül nem is tudod szoptatni a babát? Tápszert kap?
Sajnos nem tudom, hogy ez hogy működik...
Én úgymond simán szültem, de Babóm nehezen ált át a kinti létre, szegénykém egyáltalán nem cicizhetett, mert a tejemet bevizsgálták, úgyhogy addigra mire eredmény lett, már nem is tudtam szoptatni...
Hát erre én is kíváncsi lennék-lehet, hogy nem hülyeség, de mire ejutsz a szülésig, már egy csomót adtál a dokinak, aztán még a szülésért is, plusz a szülésznő...hát nem tudom, erre még kinek van kapacitása?
Igyekszem nem agyalni a hányingeren...
Én is gondolkodtam anno, hogy legyen e fogadott orvosom, mert hogy ugye Ők általában a végén jelennek meg... na végül nálam ez pont nem volt igaz... Annak ellenére, hogy volt szülésznőm Barna Péter kb negyedóránként jött megnézni, és az apja, is szinte folyamatosan jött, pedig a fiához tartoztam...
Tényleg van valaki, aki fogad csecsemőst???
Ancsa, ne aggódj... Nekem is volt egy -egy nap mikor nem volt, aztán másnap duplán bepótoltam :)))... minden rendben lesz a kis Babóddal, csak ne idegeskedj...
Mikor én az afp miatt aggódtam egy ismerősöm azt mondta, próbáljak megnyugodni, mert hogy is akarom akkor elhitetni a Babámmal, hogy minden rendben van, ha én meg ideges vagyok... szóval NYUGI
Nekem hol előjött, hol eltűnt a hányinger, igaz nekem nem is maradt el a 12. hét után... Tehát lehet visszafog jönni Neked is!
Próbálj megnyugodni, mert az agyalás és idegeskedés biztosan nem használ...
Én az első öt hónapot végigszenvedtem vele (ennek köszönhetően és 9 kilót fogytam)
További ajánlott fórumok:
- Milyen tapasztalatod van a Szent István Kórház szülészetéről?
- Mi a véleményetek a Szentesi kórház szülészetéről, nőgyógyászatáról?
- Mik a legfrissebb tapasztalatok a bp-i Szent János kórház szülészetéről?
- Szent István Kórház szülészete, orvosok árak, tapasztalatok
- Szent János vagy Kútvölgyi (magán) kórház szülészete?
- Szent Imre Kórház szülészete.Kinek milyen tapasztalatai vannak?