Szemüveg tapasztalatok! Kinek milyen, mennyire erős? (beszélgetés)
Multifokális az gondolom jó távolba látonak is meg meszi látonak is, vagy roszul gondolom?
121 ezer ft az rengeteg, magamba borultam székestöl :O
Most mennyibe fáj egy multifokális??
szép jó estéét :)
Hálistennek semmi baja a szememnek méég :D
De azért bátorkodom megkérdezni hogy szemüvegből melyik a legeslegjobb??
teáht prémium minőségü szemüvegre gondolok :)
@RetroRita
Igen láttam már ilyet, főleg fociban a kapusokon h jobban lássák a labdát. Először azt hittem, csak valami indián-harcias kinézetet akart kölcsönözni magának az illető de rájöttem h több annál :D
Sziasztok!
Hátha tud nekem valaki segíteni és még olvassátok... Szóval napszemüveget szeretnék venni, néztem már több helyen, több árban is. Sok helyen látok rajta ilyen kis matricákat, hogy "UV Protect", vagy hasonlók. Kérdésem az lenne, honnan tudom, hogy abban a szemüvegben tényleg van UV szűrő vagy sincs, illetve, ha ez így egyszerűen nem látható, meg lehet-e nézetni valahol? Van-e erre egyáltalán valami határérték, vagy nem tudom mi?:) Bocs a kicsit zavaros hozzászólásért...:P
Nekem is szükséges a szemüveg,de ilyenkor nagyon meg kellválasztani,hogy hová megy az ember!:(
Van olyan ismerősöm,akinek erősebb szemüveget írtak a kelletténél,és rosszabb lett neki mint volt,műtétre került a sor!
Nagyon nehéz olyant találni,aki megbízható szemész lenne!
én is így vagyok vele, rövidlátó vagyok, de 2-3 éve nem tudok a szemüveggel olvasni. állandóan le-föl kapkodom, a hajam beleakad a keretbe, stb.
vagy kéz szemüveg kell, vagy kontaktlencse+szemüveg.
Hát nem is nagyon megy.
Szerintem egyszerűen buta volt az optikus aki ilyet mondott.
Én lassan 50 éve hordok szemüveget. Addig nem is volt baj - úgy 10 évvel ezelőttig -, amíg közelre és távolra is ugyanaz jó volt. 2-4 évente, ahogy változott a dioptriám csináltattam egy újat. Akkor még nem voltak így elszállva az árak. Mindig a kereten spóroltam, megtehettem, a legolcsóbb is jól állt, a lencsére meg alig kellett fizetni, támogatta a TB.
Aztán jött az őrület: külön szemüveg távolra meg közelre. Én is csináltattam multifokálisat, de nem tudom megszokni. Csak az irodában tudom hordani, az utcára nem merek vele kimenni, vezetni meg pláne nem.
2008 februárjában csináltattam újakat. Távolbalátó: 14330 Ft (8980 Ft-os keretbe), olvasó: 13300 egy saját, régi keretbe(!), multifokális 121100 Ft, amiből a keret 12000 Ft volt. Ami a disznóság az egészben, hogy a multifokális lencsére nincs TB támogatás! Tehát cakli-pakli 148.750 Ft-ot hagytam az optikusnál.
Ha itthon olvasok, nincs baj, felteszem az olvasószemüveget. TV-nézéshez, főzéshez jó a távolbalátó, de ha meg akarom nézni a műsorújságot, vagy a receptet, akkor a távolbalátó fölé felteszek egy régi, gyengébb távolbalátót, s „emeletes” szemüveggel olvasom el az információt. Szóval katasztrófa.
Ez nem egészen így van. Nekem ez a kedvenc márkám (csak nem akartam fórumban leírni), eddig kényelmesnek, olcsónak és megbízhatónak találtam. Nyilván egy fúrt lencséjű szemüveget másképpen kell kezelni mint egy vastag keretest, ha az előbbit dobod le az asztalra, nyilván baja lesz.
Ilyet meg még nem is hallottam, hogy évente egy-két hordásra találták ki.
Szerintem a retro pont egy hétköznapi embereknek való, divatos és olcsó márka.
További ajánlott fórumok:
- Van olyan ismerősöd akinek cilinderes szemüveg kell?Tudtok ebben segiteni nekem?
- Akinek 1 és 0, 75-ös a szeme azok hordanak közületek szemüveget?
- Ha 9 éves gyerek messzebbre nem lát jól (kb. -1), rögtön szemüveg a megoldás, nem fog jobban ellustulni a szem? Vélemény, tapasztalat?
- Olcsó szemüveg diszkont, van valakinek tapasztalata?
- Max. milyen erősségű lehet valaki szemüvege, hogy szemorvos legyen? (dioptriában kb. )
- Katonának max. milyen erősségű szemüveggel lehet menni?