Szegedi kismamák vagy babavárók! (beszélgetés)
Egyébként a neve:
Szegedi Tudományegyetem
Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ
Gyermekgyógyászati Klinika és Gyermek Egészségügyi Központ B részleg
GyK-B Ultrahang Diagnosztika.
A terhesgondozás az olyan hogy végig kíséri a terhességedet. Havonta megvizsgál. Néz méhszáj állapotot, esetleg vizsgálatokat ír ki, ellenőrzi a leleteidet amiket a kötelező vizsgálatokon kaptál.
Megkérdezi milyen tüneteid vannak, ha nem kérdezi mondd neki nyugodtan mit érzel, fáj e valami.
Elvileg a kötelező Uh-kat a klinikán csinálják és csak olyan doki végzi aki genetikus.
Ezen felül persze ha a magánjában van UH ő is megnézhet UH-val. Nekem a 12. hétig hüvelyi UH-t csinált, utána hasi UH-t.
Nem 250 mg a napi?
Én abból aminél egy tabletta 250 mg-os szedtem 3x2-t. A doki azt mondta hogy terhességben 1000-1500 mg simán mehet belőle (de nekem keményedett végig a hasam).
Szia!
Mindenképpen kérdezd meg, hogy vállalja e a terhes gondozást illetve a szülést. De a Vasasba elsősorban védőnőhöz jársz majd. Az egész terhességed során lesz egy körzetis védőnőd és jársz a Vasasba, ahol 4 alkalommal majd kapsz 4 pecsétet, csak ezzel a 4 pecséttel jár majd a szülés után az egyszeri anyasági támogatás, melynek összege 62 ezer Ft.
Viszont miután megmozdult a babád, minden egyes Vasasba menet a védőnő után átküld az ottani orvoshoz szívhang hallgatásra. Ott lemérik a kicsidet és szívhangot is hallgatnak. Ez itt ingyenes.
A fogadott orvoshoz én havonta jártam egy alkalommal, ahol mindig fizetni kellett. Szerintem a Vasasba is havonta jártam...
Ha bármi kérdésed van válaszolok nagyon szívesen!
igen ikrek lesznek :)
hát örülök hogy legalább ők jól vannak :)
ikreid lesznek? húú, az izgi:)))
én 3at szedek, a magneb6ból, szerintem szedj te is nyudodtan, bár ha erős a hányingered attól nem fog elmúlni...de ha hánysz az az t jelenti a babók jól vannak:)
Bocskai utcában lakok a belvárosban, de szerintem akkor oda kell majd mennem ahova gyerekorvoshoz is jártam.
Egyébként ma egész nap nagyon rosszul vagyok :( Alig tudok kikelni az ágyból, egyfolytában hányingerem van, és nagyon fáradt is vagyok. Kisebb-nagyobb megszakításokkal negyed 2-ig csak aludtam. :( Nem gondoltam volna hogy ez ennyire rossz lesz.
Egyébként a b6 vitaminból mennyit lehet bevenni egy nap? Mert a betegtájékoztató azt írja, hogy napi 25 mg-nál ne vegyünk be többet, szóval az napi 1-re jön ki, mivel 1 tabletta 20 mg-os.
Esetleg van itt olyan szegedi kismama aki ikrekkel terhes? Szívesen beszélgetnék vele! :)
Igen próbáltam már, de ott is csak egy ideig bírja türelemmel. :-))
Remélem ahogy nő úgy fog majd változni a dolog.
Szerintem ez gyerekfüggő is. Anna simán elvan egyedül tök sokáig, van, hogy odaülök mellé, de le se tojja a fejemet.
Mondjuk egészen picurka korától szoktattam. Szóval az elején, mikor ébren volt, nem ültem ott mindig vele, volt, hogy hagytam a kiságyban vagy a hintában leskelődni.
Próbáltál olyat, hogy beülteted a hordozóba és kiviszed magaddal mondjuk a konyhába? És elmeséled neki, mit főzöl.
Kismanó, vagy bárki más!
Hogy tudtátok rászoktatni a piciket, hogy amíg ti a dolgotokat végzitek maguktól is eljátszanak?
Kálmi lassan betölti az 5 hónapot, de ő max. fél óráig hajlandó egymaga ellenni, utána jön a nyűgösködés. Azt hiszem valamit nagyon elrontottam, vagy ez gyerekfüggő???
Nekem lenne kedvem. :-) Akkor a rucikat is meg tudnád mutatni. :-)
Most mi van? Mindenki elment a zárt klubba?
A körzeti orvosi rendelőbe kell menni, a gyerekorvosnál lévő védőnőt keresd.
Ha így nem sikerül, akkor telefonálj a Vasasba, mond meg melyik utcában laksz és akkor megtudják mondani kihez tartozol.
Egyébként merre laksz? Hátha valaki itt is meg tudja mondani hova menj.