Számítógép függők beszélgessünk (beszélgetés)
Nekem az vált be, hogy egy hétig nem kapcsoltam be a gépet. Rájössz így, hogy mennyi mindenre jut időd a gépezésen kívül.
Ha a munkához, vagy tanuláshoz kell, az ok. de azon kívül másra ne használd egy hétig!!
Tehát a teendőd:
Bezárod a böngészőt, és egyéb futó letöltéseidet, programokat, kikapcsolod a géped, és kerek egy hétig leteszed a nagyesküt, hogy nem kapcsolod be.
Tervezd el a holnapi napod. Menj el úszni, vagy bárhová, tervezz programot (akár egyedül is) és lépésről lépésre tartsd be. Egy tiszta A4-es papír, és lista.
Mindenképp lakáson kívüli program legyen!
Az pedig, hogy úgy érzed, mindenki Téged néz, azzal nem vagy egyedül!!!
Szorítok, tehát:
TURN OFF!
Én dolgozom napi 10 órákat gépen.. És sajnos a meló miatt is kell neteznem, meg amíg gondolkozik a gép, addig is nézegetek valamit. Itthon meg folytatom, mert azért bentről nem írok hosszabb leveleket stb.
Amúgy hétvégén messze elkerülöm a gépem, ha nincs valami maszek cucc, tehát én kényszerfüggő vagyok :D Legalábbis ez jól hangzik...
Látlak msn-en ;)
Amúgy ismerem ezt a "mindenki engem néz, olyan, mintha meztelen lennék" érzést :D
Napi hány óra netezés számít függőségnek szerintetek? Szerintem én még nem vagyok az. Napi 4-5 órát netezek kb. De van egy kisfiam is, ezért sem tudok többet netezni, mert ő azért fontosabb. Meg hát nem is bírja ha többet netezek, akkor már nyafkázik. Úgyhogy ő az első. Amikor meg dolgoztam, akkor nem értem rá ilyesmire.
Frollo, Pegasus, ti munkanélküliek vagytok, vagy otthoni melót végeztek? Vagy a munkahelyen is gépeztek?
Én is inkább itt lógok, mint magoljak; de hosszú szenvedés után muszáj nekiállni a tanulásnak...
Trükköm nincs...
Ez érdekes...én sosem tudnék függő lenni:) valahogy jobban vonz a jó idő, fürdés, strand, egy jó könyv, bicajozás, traccsparti a szabadban, egy fagyi stb. Ja, és dolgozom és gyerekezek, szóval nem értelek, bocsi
Bár ha rossz az idő, én is itt ülök, net-ezek vagy filmet nézek, de azt jó sokat:DD