Szakma nélkül marad a fiam? (beszélgetés)
valóban..
nálunk csak német volt.
aki orán csendben van nem beszél vissza és egy picit látszik rajta hogy akar az kb már a kettes
persze ez nem jó de ez van
Okxa, értettem én a szitut...:) DE! Egy angolból mindenhol másképp, és más könyvből tanítanak! Nem egységes úgy a tananyag, mint pl. a történelemből. Ugyanakkor van egy elvárható tudásszint, amire lehet alapozni!
Azért kár volt beleszólnom..bár nem mindenféle előzetes ismeret nélkül tettem. Mészárosként is tudok ezt azt, az oktatásügyről!
DE próba cseresznye, ha a saját gyerekemről lenne szó, én is mindent megpróbálnék, még azt is, ami nem tűnik valószínűnek, mert pl. akadhat, egy segítőkész igazgató, aki megmondja, mit kell csinálni!
Nem mert az 9-10. osztály orientáció
11-12. osztály a szakképzés.Még egy évet kellene elvégezni.
de nem ez a gond hanem hogy a gyerek átment egyik suliból a másikba de eddig 2 évig angolt tanult , az uj suliba meg németet kell neki és egyből a harmadikas anyagot, nem csoda ha nem megy neki, nekem se menne nulla német után a harmadikas középiskolás anyag egyből :D
kircsi amire hivatkozhatsz az csak annyi hogy két éve megvan angolból és a 3. at kéne neki megcsinálni csak osztályozó vizsgán
ha ez meglenne neki akkor ő már végezne is ha jol gondolom és mehetne melozni
jajj most mit akarsz? adtam egy mankót, ha akarod dobd el és boldogulj magadtól de akkor nem értem miért kértél segitséget:DDDD
ez egy lehetőség, meg kell probálni hátha bejön
de simán mondhatja az egyik diri hogy nem vizsgáztatjuk le vagy azt hogy nem számitjuk be
de ha jól adod elő magad vagy a gyereked és szépen elmondod mi a gond akkor van esély rá hogy összejön, én ismerem magam tudom hogy el tudnám intézni a gyerekemnek mert az ut járható, de személyiségfüggő is, mert a dirik jóindulatán is mulik ha azt látják hogy link a gyerek meg bukdácsol az anyaja meg követelőző, simán mondhatják azt hogy nincs rá lehetőség
a másik hogy az nagyon ciki lesz ha ott bukik el azon a vizsgán a 11.es angol anyagból
az a gond hogy eddig angolt tanult két évig, most meg harmadikas és betették egy harmadikas német osztályba mert itt nincs angol
és azért harmadikas anyaggal kezdeni egy nyelvet nehéz:DDDDDDD
szoval irány a lukács szakképző igazgatója, mondd meg hogy két évig angolt tanult a gyerek és a harmadikas anyagból szeretne osztvizsgát tenni mint vendéghallgató, lehetne e ...
jó az igaz hogy nem iparisok szoktak osztályozót tenni hanem olyanok akik profik abból a nyelvből:D
de ez lehet megoldás most hirtelen a gondjukra, bár lehet hogy ehhez is késő van már most, mint ahogy a tanuláshoz is
mondd el neki hogy van egy ilyen lehetőség vagy olvastasd el vele amit irtam, aztán hagyd rá a döntést, ne stresszelj ezen, szakma nélkül is kereshet jól, persze szakmával könnyebb, majd rájön és vissza megy tanulni
ha a potvizsga helyett megcsinálná a 11.es angolt és elfogadtatná az lenne neki a legjobb szerintem
akkor az a megoldás amit én mondtam, vizsgázzon le gyorsan valamelyik ipariban a 11.es angol anyagból és kérjen a mostani suliban menntességet ez alapján
esetleg a régi angoltanárjánál vizsgázhatna én oda vinném vissza
magántanár nélkül, teljesen lemaradva ez nem fog menni önerőből
pláne, hogy a gyerek valszeg utálja is már a németet
További ajánlott fórumok:
- "Hobbim az életben maradás, bárhol, bármikor, bármi áron" - Életem vastagbél nélkül
- A kislányom most ment első osztályba. 21 fős az osztálylétszám és az első nap padtárs nélkül maradt. Mi a teendő ilyenkor, mivel biztassam
- Melegvíz nélkül maradtunk, mit tehetünk? Szerelő csak napok múlva jön.
- Alap német nyelvtudással, jogosítvány és szakma nélkül, semmi esélyem mielőbb kijutni Ausztriába dolgozni?
- Ha a 10. hétig megúsztam rosszullét és hányás nélkül, van esélyem arra, hogy ez már így is marad?
- Szerintetek dolgozhat valaki pultosként szakma, képesítés nélkül?Ha, igen, milyen feltételekkel?