Symicia fogamzásgátló tapasztalatok?! (beszélgetés)
És,mi lett a vége aztán?Jött a köv.ciklus?Abbahagytad?Több helyen azt olvastam,h.nem szabad....mit tegyek?
Akkor ugyanúgy jártál mint én...2x annyi ideig tartott, igaz nem volt túl sok...de már idegesített hogy nem fejezi be :)
Köszi,ez tényleg jó dolog,h.ilyenre is felhívja vki a figyelmünket...én azóta is vérzek (kb.2 hete),1 hete már kevés van, de akkor sem múlt még el, lassan jön a következő ciklus,és még mindig....türelmes vagyok(nem mindig sikerül), a doki is erre intett 1 hete....
Köszi hogy figyelmeztetsz bennünket!
Sziasztok!!! Alig vártam, hogy regisztráljak és írhassak ide. 3hónapig szedtem a Symiciát, aztán fájni kezdett a jobb lábam: a talpam és a vádlim. A fájás vándorolt, tompa volt és elviselhető. Két erecske kiduzzadt a bokám körül, igazából nem tulajdonítottam jelentőséget az egésznek. Summa summarum...kiderült, hogy mélyvénás trombózisom van, egy hónap után mentem csak dokihoz. Azonnal kórházba fektettek és mondta a doki néni, hogy az embereknek fogalmuk sincs arról, mennyire veszélyes lehet BÁRMELYIK fogamzásgátló tabletta.
Szóval és is hibás vagyok, mert 35vagyok és dohányzom. Nem kell pánikolni, a gyógyszer használati útmutatásában felhívják a figyelmet a trombózis veszélyére. (Csak én nem tulajdonítottam ennek jelentőséget, eddig soha semmi betegségem nem volt). Azért írtam le mindezt, mert én iszonyúan megijedtem (még most sem vagyok rendben, nem is leszek egy darabig). Lányok, hölgyek, figyeljetek fokozottan magatokra!
Szia!Most fogom kezdeni a 2.levelet. Megjött 3. szünetmentes napra, kevesebb mint eddig. Igaz görcsöltem,ami szülés után sose volt, és fájt a fejem is. Most a fronthatás szólt közbe, vagy a gyógyszermentes nap,nem tudom,majd meglátom a 2. levél után. Addig is szép napot neked! :)
Én csak a magam részéről nyilatkozok és hozzáteszem, nem szedem túl régóta a Symiciát. A súlyom csökkent és a libidóm semmivel sem gyengült. Sőt! :-) A mellem feszült az elején és a fejem is gyakrabban fáj (de egyébként is fejfájós vagyok. Pl. amíg NuvaRinget használtam, addig nem fájt ilyen gyakran). De ez egyéni. Majd biztos ír olyan is, aki már régebb óta szedi.
Sziasztok!
Most fogom elkezdeni a symicia szedését, eddig nuvaringet használtam. Megosztanátok velem simyciával kapcsolatos tapasztalataitokat? Fogyás, hízás, libidóra való hatás stb. minden érdekel! kösziii
Persze hogy vannak hormonmentes fogogátlók, de az egész más kategória. Ilyenek pl. a Pharmatex készítmények (krém, hüvelytablette, h. kúp, stb). Ezekről is olvashatsz itt a hoxán az adott topikokban.
Köszönöm a hozzászólásokat!Hogy változtatni fogok a tablettán, az biztos. De gondoltam előtte érdeklődök, mielőtt az orvoshoz megyek. Tudom, hogy mindenkire minden gyógyszer másképp hat, csak ez a hormontartalom bezavart, mert már olyan is van, aminek egyáltalán nics semmilyen hormontartalma. Nekem nagyon fontos a biztonság és a lehető legminimálisabb mellékhatás, ami alatt értem azt, ha már van is, az legalább ne menjen a kapcsolatom rovására (libidó), meg a gyermekemnek sem mindegy (páromnak sem), hogy mennyire vagyok ingerlékeny. Mégegyszer köszi.
Nem jól gondolod, hogy az alacsonyabb hormontartalmú fogamzásgátlók kevésbé biztonságosak, mint a nagyobb hormontartalmú társaik.
Természetesen ez lenne nem megengedhető. Van egy hormonszint, ami alatt már nem lenne biztonságos, de ilyen nincs forgalomban. Tudomásom szerint a Symicia a lehető legkevesebb hormontartalmú, kombinált fogamzásgátló, amiben ösztrogén és progeszteron is van. Minden tablettában ua. a hormontartalom.
Szia!Nekem is hasonló görcseim voltak szülés előtt, de utána megváltozott és azóta meg se érzem a menstruációm kezdetét. Van egy kis deréktáji fájdalom és ingerlékenység helyette. De ezek kibírhatóbbak mint a görcsölgetés.
Sziasztok!
30 éves vagyok, tavaly született első gyermekem, és a szülés után már nem az előző (Rigevidon) fogamzásgátlót írta fel a doki, hanem a Lindynette tablettát. A problémám a következő: a libidóm még csak a 0 szintet sem üti, + ezen felül ingerlékeny vagyok és egy pillanat alatt felhúzom magam akármilyen apróságon is. A terhességem előtt, amikor még a rigevidont szedtem nagyon sok pattanásom volt az arcomon, ilyen téren most, amióta a lindynette-t szedem teljesen eltűntek, de ez a mellékhatása sajna nem váltja ki a libidó megszűnésének problémáját. Összefoglalva azt tudom mondani, hogy a rigevidon előnye az volt, hogy a libidóm tökéletesen rendben volt, hátránya a pattanásos bőr és az erős görcsölgetések menzeszkor. A Lindynette tabletta előnyei: pattanások megszűntek, menstruációs fájdalmaim szinte alig érezhetőek viszont a libidóm mintha nem is lenne, és a túlzott ingerlékenység, fáradtság, kimerültség érzése és nem utolsó sorban hüvelyszárazság. Beleolvastam a fórumba és láttam, hogy itt a Symicia fogamzásgátló tablettáról van szó. Arra lennék kíváncsi, hogy aki ezt szedi, voltak-e hasonló tapasztalatai az enyémekhez? (A menstruációs fájdalmak megszűnését nem tudom, hogy a szüléshez vagy a gyógyszerhez kössem, mert előtte nagyon fájt, még gyógyszer ellenére is, szülés után pedig nem.Állítólag a szülés erre is hatással lehet, de nem tudom melyiktől lehet). Kérlek benneteket, hogy ha van bármilyen tapasztalat, egyéb információ, írjátok meg, mert a párkapcsolatomra már nagyon kihat ez az egész, még egy babát meg nem tervezünk. Válaszaitokat előre is köszönöm! Ja, és még egy, számomra fontos kérdésem lenne, azt hallottam, hogy az alacsony hormontartalmú fogamzásgátló nem annyira biztonságos, mint a magasabb tartalmúak? Vagy hogy van ez? Ez a Symicia tabletta melyik kategóriába tartozik? Mégegyszer köszi mindenkinek!
Én is erre gondoltam, csak nem akartam, hogy tolódjon az egész 1 nappal. (mert hétfőn kezdtem mindig a levél szedését) Megpróbálom még előkeríteni azt az 1 szemet, de ha nem lesz meg, így fogom tenni! Köszönöm!
Miért kellene óvszerrel védekeznetek, ha eddig se tettétek? Attól , hogy egy nappal rövidebb ideig szeded a tablettát (nem 21, hanem csak 20 napig), nem lesz semmi bajod. A védelem folyamatos. Viszont így akkor a hét nap szünet is értelemszerűen egy nappal korábban kezdődik és ér véget. A menzeszed is 1 nappal hamarabb jön meg. Csak arra figyelj, hogy a tablettaszedési szünet ne legyen több 7 napnál! Vagyis mostantól egy nappal előrébb kerül az egész "rendszer".
Elejtettem a gyógyszerem, mikor be szerettem volna venni... 1 óráig kerestem, de elnyelte a föld, így bevettem a következő napit! Ha 1 szemmel kevesebbet szedek be a hónapban, kimarad az utolsó szem (és addig óvszerrel védekezünk) lehet gond?(teherbe eshetek?) Segítsen valaki :/ előre is köszönöm!
A nem sok idő alatt max. 12 óra értendő!!!
Ha még nem sok idő telt el, vegyél be egy másik tablettát és akkor semmi gáz (hamarabb elfogy 1 nappal a levél). Vagy kiegészítő fogamzásgátlásra van szükség.
Én már a második levéllel szedem, és az 5. szemnél tartok, de ma ahogy bevettem a gyógyszert rá kb fél órára mennem kellett a wc-re mert hasmenésem volt. (Nem a gyógyszertől) Az baj amúgy? Remélem addigra felszívódott a gyógyszer. De ez csak most az egyszer fordult elő velem.
babav! Örülök, hogy sikerült megnyugtatnia az orvosodnak. Jobbulást!
A gyógyszerre 3-6 hónap alatt áll rá teljesen a szervezeted. Addig sok minden történik. Ha erősödnek a tünetek vagy nem múlnak el akkor érdemes váltanod.
Köszike szépen,azon leszek!:))
babav! Jobbulást neked!!!!
Köszi Fazika,most jöttem a dokitól,megvizsgált(mert akkor épp kevés volt),megnyugtatott,h.rendben leszek,át kell,h.álljon a szervezetem erre a bogyóra...most azért jobb,mert 1 hete a poklot élem át
Menj vissza a dokihoz. Két okból. Az egyik, hogy darabos volt a vérzésed!!!! A másik pedig az elhúzódó vérzés. Fogamzásgátlónál éppen a fordítottjának kellene lennie, mert elvékonyodik a méhnyálkahártya.
Sziasztok!
34vagyok,még nem szültem,mindig is voltak menses problémáim.Vizsgálatokat követően kezdtem el szedni a Symiciat,hogy rendbe tegye a vérzésemet.Az 1.levélen vagyok túl,elkezdtem a 2.levelet,de már egy hete vérzek, 4-5napig ömlött belőlem, darabos volt,2szer nagyon görcsöltem.Jelenleg is sok van, és totál kétségbe vagyok esve.Semmit sem vagyok képes csinálni, mert rögtön rohanok a wc-re. Volt vkinek hasonló tapasztalat?Menjek vissza a dokihoz?Ezelőtt 2-3 évig nem szedtem fog.gátlót...s.o.s.:(
Akkor te szerencsés voltál, mert nekem 5 nap helyet 10-ig tartott...remélem a 2.levélnél nem így lesz. Köszi a választ!
Amikor az első szemet beszedtem az első levélből, másnapra el is múlt a menstruációm.
Legyen igazad! Köszönöm a választ :)
Szia! Megkérdezhetem, hogy az első levélnél hány napig tartott a vérzésed?? Mert nekem elég sokáig...szinte ugy is mondhatom hogy dupla ideig. Köszi a választ!
További ajánlott fórumok: