Főoldal » Fórumok » Lélek & Szerelem fórumok » Symicia fogamzásgátló tapasztalatok?! fórum

Symicia fogamzásgátló tapasztalatok?! (beszélgetés)

❮❮ ... 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 ... ❯❯
459. e6ff5d4640 (válaszként erre: 454. - -Bridzsitt-)
2011. aug. 23. 15:08
Ja és hogy neked mitől fájhat a lábad?...Tartózkodnék bármilyen véleménynyilvánítástól, nem szeretem az okoskodó embereket. Millió oka lehet, ha bízol a dokikban, érdemes elmenni-:).
458. e6ff5d4640 (válaszként erre: 454. - -Bridzsitt-)
2011. aug. 23. 15:05

Nyomatékosítani szeretném, hogy nem célom sem megijeszteni, sem elriasztani senkit. Minden szervezet másképp reagál minden objektív tényezőre (dohányzás, alkohol, gyógyszerek...). Én nagyon pórul jártam, a gyógyszerész barátnőm is mondta, hogy sok fiatal lány került ilyen helyzetbe mint én a fogamzásgátló miatt.

Csak azért írtam le, hogy mi történt velem, ha lehetséges, ti próbáljátok megelőzni a bajt. Pl. el lehet menni genetikai vizsgálatra, ahol kiszűrik, van- e hajlamod a trombózisra (erre a nőgyógyászok nem szoktak odafigyelni); ha dohányzol valamelyiket el kell hagyni (vagy a gyógyszert vagy a cigit); el lehet menni vérvizsgálatra is, ahol megnézik az INR értéket stb. Szóval több dolgot lehet(ne) tenni a kiküszöbölés érdekében. Ezekre én nem figyeltem, nem is érdekelt őszintén, hisz nem gondoltam, hogy velem ilyesmi megtörténhet, nagyon vékony a testalkatom, sportos vagyok és egészséges (ez utóbbi már csak múlt időben). Abban se vagyok biztos, ha figyelmeztetett volna valaki engem is előtte úgy, mint ahogy most én próbálkozom, rászántam volna az időt, hogy utána járjak. Időt és energiát igényel a vérvétel, a genetikai vizsgálat és minden.

Ettől függetlenül saját lelkiismeretemnek eleget téve néha majd írok ide szorgalmasan, csak azért, mert ezekre a dolgokra, meg vagyok győződve, egyetlen nőgyógyász se hívja fel a figyelmet.

Elnézést azoktól, akik már olvasták a hozzászólásomat és azoktól is, akiket esetleg megijesztettem, de úgy vélem, akit valamilyen szinten megérintett az élmény, hogy esetleg átköltözik az örök vadászmezőkre, abban átértékelődnek bizonyos dolgok-:).

457. Csipkerózsika (válaszként erre: 451. - Adryenne1991)
2011. aug. 23. 14:29

Azért én nem adnék ilyen bátran tanácsokat. Méghozzá azért nem, mert minden szervezet más, és másképp reagál mindenre, így a gyógyszerekre is. És lehet, hogy az egyikünknek valami csak egy ártalmatlan tünet, a másiknak viszont komoly figyelmezetető jel, hogy valami nincs rendben.

Úgyhogy nem rád, meg nem is az orvosokra kell hallgatni, hanem figyelni magunkra. Lehet, hogy valami elmúlik egy hónap múlva, de lehet, hogy további 5 mellékhatás jelentkezik, és kórházba kerül valaki mert érzékeny egy gyógyszerre.

Ennyit arról, hogy mi normális és mi nem az.

456. Csipkerózsika (válaszként erre: 451. - Adryenne1991)
2011. aug. 23. 14:26
Nem, tényleg nem baj, ha valaki egy hónapig vérzik. Sőt, kifejezetten egészséges, mindannyian erre vágyunk. De hát csak a kiváltságos szerencséseknek adatik meg...
455. 9e32886f4a (válaszként erre: 450. - Adryenne1991)
2011. aug. 23. 13:49

Kb fél évvel ezelőtt te is teljesen tudatlanul kértél tanácsot (ahoyg annak idején én is és a többiek is), érdeklődtél a gyógyszerrel kapcsolatban, még én válaszóltam neked, utána meg leírtad a tapasztalataid vagy már elfelejtetted? Te se tudtál a gyógyszerről semmit, most meg alig fél év után úgy teszel mintha szakértő lennél?

Én több hónapja szedem mint te, de nem oktatok ki senkit max tapasztalatot cserélek vele, tanácsot adok válaszólok ha kérdez, de nem titulálom hülyének csak azért mert nem tud valamit.Ezért van a fórum tudtommal.

Miért oktatsz ki így egy másik embert aki ráadásul 15 évvel idősebb nálad, több tapasztalattal rendelkezik mint te minden más téren?

Ahány orvos annyi féle vélemény és hidd el abból nagyon sok van, ők sem tévedhetetlenek remélem ezt te is tudod...Míg a te orvosod azt mondja normális 1 hónapig vérezni addig a másik azt mondja azonnal hagyja abba. Míg a te orvosod azt mondja nem kell minden balga kérdéssel hozzá fordulni mert lusta és nehezére esik foglalkozni normálisan a pácienssel felvilágosítani, ha már a hasára csapva felírt feltehetőleg egy olyan gyógyszert ami után szerződés alapján juttatást kap, addig a másik azt mondja : Igen hölgyem kézséggel rendelkezésére állók, kérdezzen amit csak akar vagy ami nyugtalanítja, hisz erre van az orvos!

Amúgy meg nehogy már te akard megszabni ki és föleg mit szólhat a fórumhoz és ki nem ...

454. -Bridzsitt- (válaszként erre: 452. - E6ff5d4640)
2011. aug. 23. 12:42
Huh, hát ezzel,most megijesztettél. Nem vagyok túl tapasztalt ezen a téren mert csak 2. hónapja szedem a gyógyszert.És nem az hogy zsibbad a lábam meg a talpam, hanem ha megnyomom fáj, de barátommal ezt annak tudtuk be, hogy van egy kis súly feleslegem. Ő azt mondja ettől van. ?
453. @ngika (válaszként erre: 452. - E6ff5d4640)
2011. aug. 23. 11:27
Köszönjük...kedves tőled a figyelmeztetés az esetleges bajokra.
2011. aug. 23. 10:59

Sziasztok! Pár hete regisztráltam ide célirányosan és úgy döntöttem, bizonyos időközönként leírom sajnálatos tapasztalatomat a Symicia kapcsán, hogy TI is fokozottan figyeljetek magatokra.

Szóval 35 éves vagyok és dohányzom. 3hónapig szedtem a gyógyszert, alapjáraton teljesen egészséges voltam mindig (1- 2megfázást leszámítva). 3hónap után kezdett fájni a jobb lábam. Tompa, bizsergő fájás volt, egészen elviselhető, aminek semmiféle külső jele nem volt tapasztalható. Pl. duzzadás, elszíneződés...Summa summarum: a vége az lett, hogy fokozódott a fájdalom, orvoshoz kerültem egy hónap után és kiderült, hogy mélyvénás trombózist kaptam a gyógyszer, dohányzás kombinációjának köszönhetően. Kórházba kerültem azonnal és most viselem a következményeket. Senkit nem hibáztatok ezért, a betegtájékoztatóban felhívják erre a figyelmet és bár többször elolvastam, utána is néztem dolgoknak, nem tulajdonítottam ennek különösebb jelentőséget.

A szakorvosom mondta, hogy hihetetlenül sok lány (!) és nő kerül ezzel a betegséggel kórházba,a fogamzásgátló önmagában véve is elégséges ahhoz, hogy trombózist váltson ki. Előttem kezeltek egy 20 éves lányt, aki gyógyszert szedett, de nem dohányzott. Ő szerencsétlenebbül járt, mert tüdőembóliát kapott a trombózis mellé. A nővérek mesélték, hogy én milyen "szerencsés" vagyok ahhoz a lányhoz képest. Hát valóban...No comment...

A célom nem az, hogy bárkit is elriasszak, hanem az, hogy figyeljetek fokozottan magatokra! Ha fájni kezd a lábatok (akkor is, ha enyhe, elviselhető mint az enyém) szerintem érdemes azonnal orvoshoz menni.

Ja és állítólag a talp bizsergő zsibbadása biztos jele lehet a trombózisnak vagy érproblémának.

451. Adryenne1991 (válaszként erre: 448. - Babav)
2011. aug. 22. 17:44

Mellesleg szerintem nem okoskodom, csak kijavítom másoknak a butaságait, hogy az emberek ne ijedjenek meg mindenfélétől, ami mellesleg még nem is igaz.

Valószínű, azért tudom, hogy nem baj ha valaki a gyógyszertől egy hónapig vérzik, mert nekem is volt ilyen, és vettem a fáradtságot, meg a pénztárcám, és elmentem az orvoshoz, és megkérdeztem, hogy ez miért van, és normális-e. Erre az orvos elmondta hogy normális, és nem kell minden ilyennél orvoshoz fordulni.

Na kb. minden "okoskodós" válaszommal egy orvosi vizsgálatot soórolok meg az embereknek.

450. Adryenne1991 (válaszként erre: 448. - Babav)
2011. aug. 22. 17:41

Én nem gondolom, hogy nem ismerlek, hanem tudom.

Lehet, hogy ok nélkül szólok be neked, de én ezt nem így látom azok alapján, amiket írsz.

Tudod miért menstruálunk? Tudod oylankoor mi is történik veled? Tudod mit csinál veled a gyógyszer, hogy ne légy terhes?

Ha tudod, akkor is elég felszínesen, mert ha tudnád, nem írnál ilyesmit.

Én nem megbántani akarom a másikat, de jobb lenne, ha olyan szólna hozzá a dolgokhoz, aki ért hozzá; a többiek inkább tapasztalatokat mondjon.

449. -Bridzsitt- (válaszként erre: 446. - Adryenne1991)
2011. aug. 22. 15:52
Köszönöm szépen..:) Csak aggódtam kicsit,mert olyan furán éreztem magam, de beszéltük a barátommal,hogy ez valószínű valami mellékhatásnak tudható be. Bár az első levélnél nem volt probléma. Az viszont lehetséges nem?
448. babav (válaszként erre: 443. - Adryenne1991)
2011. aug. 22. 14:08
Igazából én meg úgy gondolom, hogy nem ismersz, ennek ellenére van 1 véleményed rólam. Itt tapasztalatokat cserél az ember, nem fikázza a másikat, próbálunk segíteni egymásnak, nem okoskodni....amihez szintén fel kell nőni
2011. aug. 22. 14:05

Sziasztok! 4ik hónapja szedem a Symiciát, semmi extra mellékhatás,nem vagyok rosszul,nem fáj a fejem, semmi ilyesmi, pontosan jön meg,stb. Viszont! Minden hónapban ugyanabban az időben(középidő után pár nappal) köztivérzésem van. Nem vészes,de idegesít. Tapasztalt valaki ilyet? A gyógyszertől lehet,vagy valami más oka van?(vannak előzmények..)

Előre is köszönöm a válaszokat!

446. Adryenne1991 (válaszként erre: 444. - -Bridzsitt-)
2011. aug. 22. 13:49
Nem jelent gondot ilyen rövid idő. Ne aggódj. :-)
445. 4480b146b1 (válaszként erre: 443. - Adryenne1991)
2011. aug. 22. 10:47
Ott a pont!
444. -Bridzsitt- (válaszként erre: 442. - Adryenne1991)
2011. aug. 22. 09:57
Szóval ezzel azt mondod, hogy ami 12 órát nem haladja meg, tehát annál rövidebb idő volt kimaradva, az nem jelent gondot, tehát az a 2 óra sem..?
443. Adryenne1991 (válaszként erre: 440. - Babav)
2011. aug. 22. 09:13

Én egyszer elfelejtettem beszedni a gyógyszert, és utána egy hónapig ugyanúgy megvolt.

Elmentem a nőgyógyászhoz, és azt mondta, hogy ez normális.

Mi bajod lehetne, ha egy hónapig megvan? Max idegbeteg leszel, mert bosszant, hogy még most sem múlt el, de semmi bajod nem lesz.

Igazából én nem engedném oylanoknak szedni a gyógyszert, akik ennyire éretlenek, hogy a saját testüket nem ismerik rendesen.

Ehhez is fel kéne nőni.

442. Adryenne1991 (válaszként erre: 441. - -Bridzsitt-)
2011. aug. 22. 09:11

Nekem azt mondták, hogy egyedül a 12 óra körüli és azután csúszás jelent gondot, azonkívül mindig normálisan kell folytatni a gyógyszer szedését.

Remélem érted mit írok.

2011. aug. 21. 20:51
Sziasztok, nem rég kezdtem el én is szedni a tablettát, a második levél első hetében 2 órás késéssel vettem be egyik nap, előtte, utána pontosan.A tájékoztatóban azt olvastam,hogy a védelem megmarad. Ugye jól tudom? Köszönöm.
440. babav
2011. aug. 19. 19:55
Én nem hiszem el,h.1 hónapig vérezni,csak mert szokja a szervezetem a gyógyszeres befolyást, az normális,és semmilyen formában sem káros.
439. @ngika (válaszként erre: 438. - Adryenne1991)
2011. aug. 19. 16:51
Teljesen igazad van! A szervezetnek meg kell szokni hogy "valaki" irányítja!!!!
2011. aug. 18. 21:49

Igazából, akinek az elején valami baja van az ne aggódjon. Ha 2-3 hónap múlva is maradnak a tünetek, akkor már aggódhattok.

Én elkezdtem szedni a gyógyszer több mint fél éve, és az első hónapban végig megvolt, és egyfolytában fájt a fejem, meg minden más bajom volt. De mostmár jobb. Semmi bajom tőle.

Mindent meg kell szokni a szervezetünknek.

2011. aug. 16. 13:41
Sziasztok! Nekem sajnos nem vált be ez a fogamzásgátló. Állandóan rosszul voltam tőle. Ha valakit érdekel megmaradt 2db levél szívesen eladnám. Budapesti vagyok. Üdv
2011. aug. 15. 22:22
Sziasztok,nekem az első fogamzásgátlóm a Symicia,előtte nem szedtem semmit,most tartok a 18. napnál...és a folyamatos mellfeszülés, a ritka fejfájás és émelygés mellett más rosszat nem tapasztaltam,mintha a mellem nőtt is volna... Viszont kétszer is volt hasmenésem a szedés alatt,ez nem tudom,hogy a gyógyszertől van-e,de eléggé aggaszt.Ilyenkor ajánlott bevenni még egy tablettát még ha nem is volt ' súlyos ' az eset ?
435. babitta
2011. aug. 15. 21:38
Sziasztok! A véleményeteket szeretném kérni! Júniusban kezdtem el szedni a symiciát. Két évvel előtte lyndinettét szedtem, de abbahagytam. Akkor nem volt semmi baj. Most viszont fáj a fejem, és néhány napot kivéve mindig vérzek. Abban reménykedek, hogy talán kell egy kis idő mire a szervezetem megint megszokja a gyógyszert. Nem akarok visszamenni az orvoshoz, legutóbb is 4 órát vártam :( Mit tanácsoltok? Előre is köszönöm!
434. b8ab86d258 (válaszként erre: 417. - Kaoma005)
2011. aug. 15. 14:08
Nálam is ugyanez a helyzet. Én ma kezdtem el.
433. d9cccefe63 (válaszként erre: 429. - Lady91)
2011. aug. 14. 22:07
Mindegy melyiket veszed be, mert ugyanaz a hatóanyaga, esetleg abban segít a felszámozás-felbetűzés rajta, hogy ha nem vagy egy mindent megjegyző bajnok akkor ránézel és tudod hogy épp aznap bevetted vagy nem..ez előny.
432. lady91 (válaszként erre: 431. - 9e32886f4a)
2011. aug. 12. 17:13
köszi szépen.igen én is arra gondoltam hogy végülis mindegy melyiket veszem be mert ugyanolyan a hatóanyaga mindegyik tablettának.
431. 9e32886f4a (válaszként erre: 429. - Lady91)
2011. aug. 12. 08:54
Tök mindegy melyiket veszed be sorrendb alapján az összes szem ugyan az, csak megkönnyitésképp lett betáblázva napok szerint. Én nem nézem a napokat hanem elkezdem a levél elején és haladok szépen sorrendbe tovább. Szerintem jó nagy marhaság a napok megadása, hisz nem fogom elkezdeni a levél közepén ha pl pont csütörtök jön meg..így lehet a legjobban belezavarodni.
2011. aug. 12. 07:03
Nekem olyan kis problémám akadt, hogy ma veszem be a második levélből az uccsó szem gyógyszert, de észre vettem a jobb lábamon, tudjátok az a visszért, de két helyen is. Szerintetek a gyógyszertől jött elő? Félek hogy több is kijön. Valaki tapasztalt ilyet?
❮❮ ... 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 ... ❯❯

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook