Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Süteménytészta sütésénél ha nem rakok babot a tetejére, azzal elrontom? fórum

Süteménytészta sütésénél ha nem rakok babot a tetejére, azzal elrontom? (tudásbázis kérdés)


1 2
2011. márc. 19. 07:36
Nem rontod el, ha nem teszel babot a tetejére, villával jól megszurkálod az is elég.
33. gne2 (válaszként erre: 31. - 2104cc91e8)
2010. dec. 21. 08:28
:) Nálunk a muffin a nagy kedvenc, a lányom azt imádja sütni és enni. Arra pedig nem kell bab. :D
32. moncsicsi83 (válaszként erre: 31. - 2104cc91e8)
2010. dec. 20. 23:56
:) Milyen igazad van ;)
31. 2104cc91e8 (válaszként erre: 29. - Gne2)
2010. dec. 20. 22:17
Akkor mááár megéri többször sütni, hadd legyen jó kis játékuk, és ez legalább természetes anyagból készül ☺☺☺
30. moncsicsi83 (válaszként erre: 29. - Gne2)
2010. dec. 20. 20:57

Nálunk nincsenek gyerekek, így marad a pakolászás, még most elfér :)

Egyébként nem rossz ötlet... :)

29. gne2 (válaszként erre: 26. - 2104cc91e8)
2010. dec. 20. 20:49
Én nagyon ritkán sütök így, talán évente egyszer. Nem szoktam ezért az egy-egy alkalomért pakolászni, a babzsáknak pedig egész évben örülnek a gyerekek! ;)
28. gne2 (válaszként erre: 27. - Moncsicsi83)
2010. dec. 20. 20:46
Dehogynem! Ilyenre bármikor felhasználhatod!
27. moncsicsi83 (válaszként erre: 21. - Gne2)
2010. dec. 20. 20:45
Ilyen sütihez később nem lehet ismét felhasználni?
26. 2104cc91e8 (válaszként erre: 18. - Moncsicsi83)
2010. dec. 20. 20:12

Nem kell kidobni, mert, ha beteszi egy zacskóba, felcimkézi, hogy ez már nem ehető, így csak az az adag megy veszendőbe, amit egyszer már megsütött :)


(az USA-ban erre a célra kitaláltak egy fém láncot)

25. dominós (válaszként erre: 13. - Moncsicsi83)
2010. dec. 20. 20:09
ez érdekes...ilyet még nem olvastam...hmmmm....
2010. dec. 20. 20:08
én csak a babos sütit sütöm babbal, a többiből kihagyom. :-)
23. 486f159516 (válaszként erre: 21. - Gne2)
2010. dec. 20. 19:49
ez nem túl kifizetődő
22. a14deb9047 (válaszként erre: 11. - 6b006fc769)
2010. dec. 20. 19:47
A receptjeim között találsz egy babos süteményt. Frissen nagyon finom! Szilveszterre különösen ajánlom!
21. gne2 (válaszként erre: 18. - Moncsicsi83)
2010. dec. 20. 19:37
Ki kell dobni, az már nem jó. Vagy csinálhatsz belőle babzsákot a gyerekeknek. :)
20. 06718ca650 (válaszként erre: 19. - Mikebubu)
2010. dec. 20. 19:37
Szó szerint ez akartam kérdezni. :)
2010. dec. 20. 19:28
Babot?????
2010. dec. 20. 19:26
Ti egyébként utána mit csináltok a babbal, ha így csináljátok a sütit?
2010. dec. 20. 19:18
Sót is szórhatsz rá súlynak, vagy lencsét, ami nem engedi felpuposodni.
16. 2104cc91e8 (válaszként erre: 11. - 6b006fc769)
2010. dec. 20. 19:17
:-)))))
15. gne2 (válaszként erre: 11. - 6b006fc769)
2010. dec. 20. 18:59
A babot nem eszed meg, az csak a sütés idejére kell! :D
14. gne2
2010. dec. 20. 18:58

A bab nem engedi felnőni a tésztát, így van.

Ha nem tettél rá, akkor ott is vastag lesz a süti, pedig lehet, hogy oda kellene tenned a krémet vagy tölteléket.

13. moncsicsi83 (válaszként erre: 11. - 6b006fc769)
2010. dec. 20. 18:54

A recept így szól... vagyis a részlet:

a tetejét megszúrkáljuk, beborítjuk sütőpapírral, amire szárazbabot szórunk, hogy sütés közben a tészta ne púposodjon fel :)

2010. dec. 20. 18:53

Köszi a segítséget. Eddig én is mindegyik süti tésztáját megszúrkáltam, de ilyen fajtát, aminek a receptjében babot írnak, még nem próbáltam és ezért kérdeztem.

Amúgy csokoládékrémes pitét sütnék

2010. dec. 20. 18:46
életemben nem ettem babos sütit. nem is hallottam ilyenről. milyen süti? hogyan kell a babot rárakni? Minden érdekel, igen kiváncsi fajta vagyok. ez a téma most nagyon pislogtat, tudnom kell!
2010. dec. 20. 18:38

Elvileg azért kell, hogy ne púposodjon fel.

De eddig én sem tettem sosem, mint Marjann, megszurkálom és kész.

9. 23c6efbd66 (válaszként erre: 5. - Spinneli)
2010. dec. 20. 18:37
:D:D:D:D:D:DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD
2010. dec. 20. 18:37
a púposodó sütemények tésztáját villával megszurkáljuk, akkor sem púposodik fel
7. 23c6efbd66 (válaszként erre: 2. - Moncsicsi83)
2010. dec. 20. 18:37
? miért nem szúrogatod meg villával? Mi így szoktuk, akkor se jön fel...
2010. dec. 20. 18:37
Én sosem tettem, nem lett belőle gond. Alaposan szurkáld meg sütés előtt villával.
2010. dec. 20. 18:37
hát ha még a csülköt is kifelejted akkor tuti.
1 2

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook