Főoldal » Fórumok » Lélek & Szerelem fórumok » Stressz, szorongás, pánikbetegség, depresszió?Gyógyszer nélkül van megoldás? fórum

Stressz, szorongás, pánikbetegség, depresszió?Gyógyszer nélkül van megoldás? (beszélgetés)

❮❮ ... 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 ... ❯❯
3616. dcf348385f (válaszként erre: 3615. - C936b2b66b)
2011. máj. 3. 22:24

Sajnálom,hogy nem vagy közel:( Megölelnélek.S talán többet is tudnék segíteni.

De talán itt a megoldás.Volt anno egy olyan depisünk, aki úgy gyógyult meg, hogy csoporton belül másokon segített.Meghallgatta őket,beszélt nekik,s közben gyógyult.

2011. máj. 3. 22:01
nem voltam jó pár napig:( megint "rohamaim" voltak! Lányok ez már elviselhetetlen ma már úgy ahogy jobban vagyok de még mindig rezeg a léc:( nem merek sokszor kijönni a szobámból csak járkálok fel le próbálok másra gondolni nagyon nehéz sirok szenvedek nagyon rossz:( A gyógyszerek semmit nem használnak azt mondják fejben dől el minden, de ha valaki beteg akkor betegen hogy döntsön fejben? :( iszonyatos napjaim vannak lányok most szeretnék inkább meghalni :(
2011. máj. 3. 19:18

Sziasztok! Ma a tanfolyamon azt tanultuk, hogy el tudjuk különiteni, hogy kinek a problémája?

Az ember gyakran átveszi a másik problémáját, hogy majd ő megoldja helyette....nem jó

A másik nagy témakör a cimkézés volt, amikor valakire rámondjuk, hogy agressziv.....helyette, azt kell felvázolni, hogy ez az orditozásod....nem vezet eredményre, vagyunk mi olyan értelmesek, hogy higgadtan is megtaláljuk a megoldást, vagy azt mondani valakinek, hogy hazug vagy....ehelyett le lehet rendezni, úgy is, hogy megbeszéltünk valamit, de te nem úgy adtad tovább....ez számomra nehézséget okozott....szóval ma ilyen gyakorlatokat végeztünk...

3613. dcf348385f (válaszként erre: 3612. - Judith.budapest)
2011. máj. 3. 07:17
Köszönet érte:)Biztosan sok használható infóhoz jutsz:)
3612. judith.budapest (válaszként erre: 3611. - Dcf348385f)
2011. máj. 2. 18:44
Holnap indul a tanfolyam, este 6 után érek haza, ha valami használható és továbbadható azt megirom...
3611. dcf348385f (válaszként erre: 3610. - Judith.budapest)
2011. máj. 1. 14:23

Az a baj, nem az megy erre, ezekre, aki sért, hanem az, akinek fájdalmat, csalódást okoztak.Mert gyengék.Félnek önmaguktól.Valamibe menekülnek- ital,drog,szex stb.- s mindig másokon csattan. Neked jót tesz majd a tanfolyam,biztosan:)De, a probléma - a másik akárki-megmarad.A környezeted sem épp a legempatikusabb.

Remélem, találsz a tanfolyam alkalmakor erősítőt! :)

3610. judith.budapest (válaszként erre: 3609. - Dcf348385f)
2011. máj. 1. 07:37
Van akinek nagy a keresztje, de valahol biztos, hogy én tehetek róla, csak az embernek nehéz nem önmaga lenni....pedig a szüleim, igaz el is váltak, de nem alkudnak meg a sorssal a mai napig, változtatnak....és nyomják a panaszaikat rám, ha megkérdezik, nálatok mi újság, a válaszom az, minden rendben....ha minden igaz...lesz egy tanfolyam, Gordon féle konfliktus kezelés....voltam előadáson, elég jól megérintett, hogyan ne legyek lelki és egyéb szemetesláda, egyelőre kevesen jelentkeztek és még nem indul, pedig várom, mert az ilyen tipusú embernek, mint én tanulnia kell az önvédelmet....bár lehet, még ezután sem sikerül megvalósitani....de hátha, 30 órás, csak ragad rám valami-:))))
3609. dcf348385f (válaszként erre: 3608. - Judith.budapest)
2011. ápr. 30. 21:31

Értem.Sajnálom, de igazad van.Nagyon nehéz jó partnert találni, s nincs garancia arra, hogy a jó, nem lesz rossz.Úgy érzem, sokat vettek el tőled, s vagy nagyon keveset vagy semmit nem kaptál.S értem, hogy van egy bizonyoskötelék, s van az anyagi világ, amely megszabja az életünket.A csajos napok sem örömök, mert akkor mások baját hallgathatod.S úgy érzem,tudod, mit kellene tenned, de okok miatt nem lehet.

Ilyenkor csinálják azt, hogy sz**nak bele amúltba, s új életet kezdenek.Sokat láttam már, s ma boldog, nyugis élete van.Persze, ez szubjektív.

2011. ápr. 30. 10:52
Ez igaz, megviselnek az élet mindennapjai, kevés a felüdülés, ha mindent rendesen megcsinál az ember, és ha nincs kivel felüdülni...ennek ellenére próbálkozom, folyamatosan örülni az apróságoknak is...pl. a csajos napok....csakhogy...nem tudom, miért alakult igy, de akikkel barátkozom, szintén sokat panaszkodnak, és valós a gondjuk, talán kevés ember az, aki felhőtlen életet él manapság, és ez rányomja a bélyegét az egészre....és én a csajos napokon soha nem panaszkodom, a szüleimnek sem...nem terhelek a gondjaimmal senkit, talán itt a fórumokon kiirom magamból...és ez jó...itt egy kicsit megkönnyebbülök...lesz még igy se, mondták régen az öregek, amikor a fiatalok panaszkodtak, pl. apámék, a nagyszüleim mindig ezt mondták, lesz ez még rosszabb is, ha öregszel....talán túl reálisan látták a világot...
3607. dcf348385f (válaszként erre: 3606. - Judith.budapest)
2011. ápr. 29. 19:14
Lemondást érzek soraidból.Fiatal vagy még! Az, ami mélyen nyomja a szíved,aminek átadtad magad - gondolom, nem önként,dalolva - az fárasztott el talán.
3606. judith.budapest (válaszként erre: 3605. - Dcf348385f)
2011. ápr. 29. 16:44
Értem! Én már lassan inkább megpihennék, az életem így is sok plusz célt tűz ki számomra, legalábbis én így érzem....
3605. dcf348385f (válaszként erre: 3604. - Judith.budapest)
2011. ápr. 29. 12:01
Szerintem az életcél az, ami az embert élteti:) Ebben persze, benne a család, a barátok is:) De, hogy érjek, igazán érjek, magamnak s másoknak is-nem valamit, hanem picivel többet-, ahhoz az életcél mércét cseppel mindig feljebb kell tenni:)S ezzel fokozódik az életöröm is:)Nem feltétlenül diplomára - 2-3 -ra akár - gondolok itt, hanem a belülről jövő motivációk kielégítésére:)
2011. ápr. 29. 06:09
Örülök, hogy neked több, bár nem irtad, hogy a célból, vagy az örömből jut-e több?
3603. dcf348385f (válaszként erre: 3602. - Judith.budapest)
2011. ápr. 28. 19:07
Hmm, értem:) Nekem is hasonló, csak cseppel több, köszönöm :)
2011. ápr. 28. 16:38

Szivesen Nőci!

Kedves Egomo....hát leirtam, a példamutatás a célom a gyerekem számára...hogy igyekszem a feladataimat jól végezni....többről most nem tudnék irni, mert ennyi....az igazi örömöm a gyerekem, a macskám, a kollégáim, a csajos napok, a kirándulások, valamilyen kultúr program, szóval sokféle....mikor melyik...és nálad?

3601. dcf348385f (válaszként erre: 3598. - Judith.budapest)
2011. ápr. 28. 16:02
Soraid első része szép és jó.De hiányolom belőle a Te életcélodat, a Te igazi örömforrásodat.Téged.
2011. ápr. 28. 12:30

Ok.Köszönöm a beszélgetést.Mármint tényleg.:)

Szép napot!!!;)

3599. 06bfdda89d (válaszként erre: 3598. - Judith.budapest)
2011. ápr. 28. 09:47

Hm.Értem.Nekem még így megyeget az önnevelősdi.Talán azért is,mert még elég fiatal vagyok és van honnan pluszt előszedni magamból és másoktól is,de ezt most ne energiavámpírként értsd,nem szoktam senkit terhelni,pedig elég durva a depim.Körülöttem ezt nem is tudják rólam...

Nekem tudod mi tud sok erőt adni?Ha mosolyt csalhatok annak az arcára,akit szeretek/kedvelek.Persze válogatós vagyok.:) Úgy vagyok vele,hogy aki nélkülem is boldog,ott mit "erőlködjek"...

Ezenkívül szeretem,amit tanulok,érzem munkaholista leszek.Vagyis így már vagyok.De tudom,hogy azért,mert ez is egy menekülés és egyben függőség is.A múltkor rámszólt a háziorvosom,hogy szórakozni is menjek,de...Hát megvan annak is az oka,hogy miért nem vonz.Tényleg nem.Nem tehetek róla.

Viszont mostanában ez,a hajtás sem megy.Pedig lassan vizsgaidőszak indul.Na,majd talán ma...Nem igaz?:)

3598. judith.budapest (válaszként erre: 3597. - 06bfdda89d)
2011. ápr. 28. 09:21
Ez igaz, az én mottóm, a példamutatás a gyereknek....szóval dolgozni, itthon kedvesnek lenni, a háztartást vezetni, ha valakinek ennyi elég minden napra, és más hasonló célok, vagy az elbeszélgetés saját magával, az nagyon szerencsés , az tényleg ne forduljon orvoshoz, ha ez nem megy, önneveléssel, akkor az orvos a legkiméletesebb megoldás, de ez csak az én véleményem, és természetes a félelem mindenki részéről, de a cukros, a magas vérnyomásos nem szed-e egy életen át gyógyszert? és valahogy nem fél tőle, sőt teljesen elfogadott dolog....ezt is el kell fogadni, természetes állapotként, mert a sziv és érrendszeri betegség oka sem mindig a helytelen életmód, hanem a rákényszeritett stressz..
3597. 06bfdda89d (válaszként erre: 3596. - Judith.budapest)
2011. ápr. 28. 09:11

Nem tudom.Annyira jók azok?Én nem hallottam róluk jót.Most tényleg mondom,nem ismerem,nem próbáltam őket.Félek is,mert nem akarok függő lenni.Vagyis nem ettől...:)

Az igaz,hogy tele van a világ mindennel,ami frusztrál és lelkiválságba dönti az embert.És sokszor nincs megoldás,kiút,akármi...Ez tök gáz így.

Pedig kell örömforrás az életben mindenkinek.Talán az tud erőt adni,lelkesíteni nem?Talán a hozzáállás...Ezeken szoktam filózni.Már úgy jól elbeszélgetek magammal.Minden nap talpra kell állni.

3596. judith.budapest (válaszként erre: 3595. - 06bfdda89d)
2011. ápr. 28. 09:00
Persze igazat adok, nem a gyógyszer a legjobb megoldás, de vannak olyan élethelyzetek, amikor a legkevésbé ártó, és szépen visszavezet a normális életbe....a normális életről, meg az a véleményem, hogy keveseknek adódik meg ma hazánkban, hogy ne stresszelje túl magát, ne hajtsák ki a belét is, ne alázzák meg igazságtalanul, és nem kell ezt nekem sorolni....mindannyian ebben élünk....hát ezért gondolom, hogy akit már jól megtaposott az élet, inkább ezt az utat válassza, és legalább könnyebbé válnak a napjai...
3595. 06bfdda89d (válaszként erre: 3594. - Judith.budapest)
2011. ápr. 28. 08:50

Szia!

Nekem picit úgy tűnt,hogy Ducikánál ez a falásrohamos éjszaka egy olyan extrém mértéket jelent,ami tudod nem ugyanaz,mintha te vagy én,vagy akárki sütivel kompenzál,vagy ilyesmi,szóval...Megértem,ha szomorkodik emiatt.De az tény,hogy ha már a függőség nem elkerülhető,akkor igyekezzen az ember legalább terelni azt kevésbé káros dolog felé.Én is ezt tettem.Nem mondom,hogy teljesen be tud válni,mert mostanában nagyon nehéz napjaim vannak és csak úgy folynak el,ami pl.megijeszt,minthogy kötelezettségeim vannak,amiket teljesíteni kéne.De kb.így: kéne...Amik miatt pont nekem is fontos,hogy ne gyógyszerrel legyek kontrollálva...Úgyhogy nem igen megyek vele dokihoz.(időm sincs rá)Kicsit a 22-es csapdája így,nem?

Remélem ma végre a sarkamra fogok tudni állni!:)

3594. judith.budapest (válaszként erre: 3592. - C936b2b66b)
2011. ápr. 28. 08:36
Egyedül élsz a lányokkal? HA nagyon muszáj, inkább egyél, mint valami másba fojtsd a bánatod....az is sokat számit, ha konkrétan tudod, hogy mi bánt, mert van olyan, nálam is ez volt, hogy inkább felgyülemlettek a feszültségek, és attól roppantam össze, azt sem tudtam, mi volt az oka...honnan kezdjem "lebontani a hegyet" de a gyógyszerek átsegitettek ezen, és most 7 éve jól vagyok, nagyon pici adagot szedek ugyan, de jól alszom, céljaim vannak, pedig most sokkal nehezebb dolgokat oldok meg...valahogy nem tűnik nehéznek...
3593. dcf348385f (válaszként erre: 3592. - C936b2b66b)
2011. ápr. 27. 21:06

1, keresd meg, mi az a góc - emlék -, amitől el kell búcsúznod.Ha ez megvan, idézd fel, elejétől a végéig - fáj, de nem szabad csalni -, s nézd végig az emlékképeket.Figyeld magad, mit érzel! Ha sírni kell, sírj, de ne engedd el a képeket semmiképpen!Van, akinél 3-4 alkalommal kellett próbálkozni, míg a felhozott emlékekkel szembe tudott - mert - nézni.

S, ha ez is készen van, akkor már csak előre nézz.

Lehet külsőformálássalpld. fodrász, smink, ruha, vagy közösségbe járás: mozi, színház.Lassan, óvatosan :)

2011. ápr. 27. 20:22
sziasztok! nah tegnap voltam kontrollon és megint túl vagyok egy falás rohamos éjszakámon:( az orvos gyógyszert váltott nálam és azt mondta ideje volna "meggyászolni" a múltat! Ebben csak annyit tud segíteni,hogy ad pár útmutatót ,de ezt nekem egyedül kell végig csinálnom:( Fogalmam sincs ,hogy fogjak hozzá :(
3591. dcf348385f (válaszként erre: 3590. - Judith.budapest)
2011. ápr. 27. 19:16

Köszönöm!:)

Igen.A mondatod vége motoszkált bennem is.Értem.

3590. judith.budapest (válaszként erre: 3589. - Dcf348385f)
2011. ápr. 27. 18:49
Örülök, hogy visszajöttél! Igen, ez is az életet tükrözi, itt is nehéz elbeszélgetni, nagyon különböző mentalitású ember keresi a válaszokat...közöttük én is....de meggyőződésem, hogy mindenből tanul az ember, és legtöbbször abból, ami megérinti...
3589. dcf348385f (válaszként erre: 3583. - Judith.budapest)
2011. ápr. 26. 21:08

Nem kívántam csatározásokba folyni a fórumokon, ezért töröltettem magam.

Gondoltam, talán jól el lehet beszélgetni mindenről, véleményt cserélni vagy nyugodtan leírhatom, ha valamivel, valakivel nem értek egyet, ha valaki félrevezetősdit játszik.Tévedtem.A gúnyt már nem is említem.

Köszönöm a kedves sorokat!:)S remélem, mindenkinél örömben telt ez a pár nap!:)

2011. ápr. 23. 08:03
Mindenkinek boldog készülődést, szép napokat a húsvéti ünnepekre...puszi
3587. judith.budapest (válaszként erre: 3586. - C936b2b66b)
2011. ápr. 23. 08:02
Remélem, ezután a szép felvezető után, lesz egy kis húsvétozás nálatok, a kislányod miatt, biztos örülne neki....
❮❮ ... 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 ... ❯❯

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook