Stressz, szorongás, pánikbetegség, depresszió?Gyógyszer nélkül van megoldás? (beszélgetés)
Sajnálom,hogy nem vagy közel:( Megölelnélek.S talán többet is tudnék segíteni.
De talán itt a megoldás.Volt anno egy olyan depisünk, aki úgy gyógyult meg, hogy csoporton belül másokon segített.Meghallgatta őket,beszélt nekik,s közben gyógyult.
Sziasztok! Ma a tanfolyamon azt tanultuk, hogy el tudjuk különiteni, hogy kinek a problémája?
Az ember gyakran átveszi a másik problémáját, hogy majd ő megoldja helyette....nem jó
A másik nagy témakör a cimkézés volt, amikor valakire rámondjuk, hogy agressziv.....helyette, azt kell felvázolni, hogy ez az orditozásod....nem vezet eredményre, vagyunk mi olyan értelmesek, hogy higgadtan is megtaláljuk a megoldást, vagy azt mondani valakinek, hogy hazug vagy....ehelyett le lehet rendezni, úgy is, hogy megbeszéltünk valamit, de te nem úgy adtad tovább....ez számomra nehézséget okozott....szóval ma ilyen gyakorlatokat végeztünk...
Az a baj, nem az megy erre, ezekre, aki sért, hanem az, akinek fájdalmat, csalódást okoztak.Mert gyengék.Félnek önmaguktól.Valamibe menekülnek- ital,drog,szex stb.- s mindig másokon csattan. Neked jót tesz majd a tanfolyam,biztosan:)De, a probléma - a másik akárki-megmarad.A környezeted sem épp a legempatikusabb.
Remélem, találsz a tanfolyam alkalmakor erősítőt! :)
Értem.Sajnálom, de igazad van.Nagyon nehéz jó partnert találni, s nincs garancia arra, hogy a jó, nem lesz rossz.Úgy érzem, sokat vettek el tőled, s vagy nagyon keveset vagy semmit nem kaptál.S értem, hogy van egy bizonyoskötelék, s van az anyagi világ, amely megszabja az életünket.A csajos napok sem örömök, mert akkor mások baját hallgathatod.S úgy érzem,tudod, mit kellene tenned, de okok miatt nem lehet.
Ilyenkor csinálják azt, hogy sz**nak bele amúltba, s új életet kezdenek.Sokat láttam már, s ma boldog, nyugis élete van.Persze, ez szubjektív.
Szivesen Nőci!
Kedves Egomo....hát leirtam, a példamutatás a célom a gyerekem számára...hogy igyekszem a feladataimat jól végezni....többről most nem tudnék irni, mert ennyi....az igazi örömöm a gyerekem, a macskám, a kollégáim, a csajos napok, a kirándulások, valamilyen kultúr program, szóval sokféle....mikor melyik...és nálad?
Ok.Köszönöm a beszélgetést.Mármint tényleg.:)
Szép napot!!!;)
Hm.Értem.Nekem még így megyeget az önnevelősdi.Talán azért is,mert még elég fiatal vagyok és van honnan pluszt előszedni magamból és másoktól is,de ezt most ne energiavámpírként értsd,nem szoktam senkit terhelni,pedig elég durva a depim.Körülöttem ezt nem is tudják rólam...
Nekem tudod mi tud sok erőt adni?Ha mosolyt csalhatok annak az arcára,akit szeretek/kedvelek.Persze válogatós vagyok.:) Úgy vagyok vele,hogy aki nélkülem is boldog,ott mit "erőlködjek"...
Ezenkívül szeretem,amit tanulok,érzem munkaholista leszek.Vagyis így már vagyok.De tudom,hogy azért,mert ez is egy menekülés és egyben függőség is.A múltkor rámszólt a háziorvosom,hogy szórakozni is menjek,de...Hát megvan annak is az oka,hogy miért nem vonz.Tényleg nem.Nem tehetek róla.
Viszont mostanában ez,a hajtás sem megy.Pedig lassan vizsgaidőszak indul.Na,majd talán ma...Nem igaz?:)
Nem tudom.Annyira jók azok?Én nem hallottam róluk jót.Most tényleg mondom,nem ismerem,nem próbáltam őket.Félek is,mert nem akarok függő lenni.Vagyis nem ettől...:)
Az igaz,hogy tele van a világ mindennel,ami frusztrál és lelkiválságba dönti az embert.És sokszor nincs megoldás,kiút,akármi...Ez tök gáz így.
Pedig kell örömforrás az életben mindenkinek.Talán az tud erőt adni,lelkesíteni nem?Talán a hozzáállás...Ezeken szoktam filózni.Már úgy jól elbeszélgetek magammal.Minden nap talpra kell állni.
Szia!
Nekem picit úgy tűnt,hogy Ducikánál ez a falásrohamos éjszaka egy olyan extrém mértéket jelent,ami tudod nem ugyanaz,mintha te vagy én,vagy akárki sütivel kompenzál,vagy ilyesmi,szóval...Megértem,ha szomorkodik emiatt.De az tény,hogy ha már a függőség nem elkerülhető,akkor igyekezzen az ember legalább terelni azt kevésbé káros dolog felé.Én is ezt tettem.Nem mondom,hogy teljesen be tud válni,mert mostanában nagyon nehéz napjaim vannak és csak úgy folynak el,ami pl.megijeszt,minthogy kötelezettségeim vannak,amiket teljesíteni kéne.De kb.így: kéne...Amik miatt pont nekem is fontos,hogy ne gyógyszerrel legyek kontrollálva...Úgyhogy nem igen megyek vele dokihoz.(időm sincs rá)Kicsit a 22-es csapdája így,nem?
Remélem ma végre a sarkamra fogok tudni állni!:)
1, keresd meg, mi az a góc - emlék -, amitől el kell búcsúznod.Ha ez megvan, idézd fel, elejétől a végéig - fáj, de nem szabad csalni -, s nézd végig az emlékképeket.Figyeld magad, mit érzel! Ha sírni kell, sírj, de ne engedd el a képeket semmiképpen!Van, akinél 3-4 alkalommal kellett próbálkozni, míg a felhozott emlékekkel szembe tudott - mert - nézni.
S, ha ez is készen van, akkor már csak előre nézz.
Lehet külsőformálássalpld. fodrász, smink, ruha, vagy közösségbe járás: mozi, színház.Lassan, óvatosan :)
Köszönöm!:)
Igen.A mondatod vége motoszkált bennem is.Értem.
Nem kívántam csatározásokba folyni a fórumokon, ezért töröltettem magam.
Gondoltam, talán jól el lehet beszélgetni mindenről, véleményt cserélni vagy nyugodtan leírhatom, ha valamivel, valakivel nem értek egyet, ha valaki félrevezetősdit játszik.Tévedtem.A gúnyt már nem is említem.
Köszönöm a kedves sorokat!:)S remélem, mindenkinél örömben telt ez a pár nap!:)
További ajánlott fórumok:
- Gyógyszerfüggőség, depresszió, szorongás, pánik... van kiút!
- Terhesen súlyos depresszió és erős pánikbetegség
- Homeopátia szorongásra, depresszióra. Van valakinek tapasztalata ezzel kapcsolatban?
- Mennyi idő után hatnak kb.azok a gyógyszerek, amit pánikbetegségre írnak fel?
- Normális .hogy amit kaptam gyógyszert szorongásos éa pánikbetegségre az ideggondozóban attól még jobban felerősödtek a tüneteim?
- Ki, milyen gyógyszert szed szorongásra, depresszióra? S milyen tapasztalatai vannak?