Főoldal » Fórumok » Lélek & Szerelem fórumok » Stressz, szorongás, pánikbetegség, depresszió?Gyógyszer nélkül van megoldás? fórum

Stressz, szorongás, pánikbetegség, depresszió?Gyógyszer nélkül van megoldás? (beszélgetés)

❮❮ ... 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 ... ❯❯
3676. Sly001 (válaszként erre: 3675. - Farah)
2011. máj. 17. 17:57
Én is csatlakozom hozzátok,napi 1 mg alprazolammal vegetálok én is két és fél éve...
3675. farah (válaszként erre: 3668. - Igazmici)
2011. máj. 17. 14:03
Szia Igazmici ! Minden, amit írtál olyan, mintha én írtam volna. Egy cipőben járunk sajnos.
3674. igazmici
2011. máj. 17. 12:29

Sziasztok!

Nagyon jó benneteket olvasni!

Már nagyban gyakorlom a ki-be fújást!

Egyébként meg ha süt a nap, az nagyon jót tesz, szerintem mindenkinek!

Én is el vegetálgatok valahogy Xan.-nal meg Front.-nal. De tudom, hogy olykor erősebbre lenne szükségem, csak még nem találtam meg a megfelelő normális dokit.

Szeretettel üdvözlök mindenkit!

3673. szoszilvi81 (válaszként erre: 3672. - Judith.budapest)
2011. máj. 16. 21:00

Örülök, hogy jól vagy, és legalább kikapcsolódhatsz a kollégáiddal. :)

Ma nagyon jó napom volt. A férjem délutános a héten, féltem a délelőttöl, de szerencsére alaptalanul. Tiszta volt, jó kedvű, és egyenlőre eszében sincs inni. Nagyon remélem, hogy így marad. :)

3672. judith.budapest (válaszként erre: 3667. - Szoszilvi81)
2011. máj. 16. 20:14

Köszönöm....általában jól vagyok....én szedek egy minimális gyógyszert 7. éve, azóta semmi bajom, és általában jól viselem a férjem is!

A héten sok munkám lesz, és még péntek-szombat kirándulás a kollégákkal...nem nagyon leszek, de nagy szeretettel gondolok rátok....az agykontroll nagyon jó...

2011. máj. 15. 21:10

Ezt nem én találtam ki, régen olvastam, és most alkalmazom amikor csak szükségét érzem.

Nagyon boldog leszek, hacsak egyszer is, de segít nektek is, ez az apróság. :D

3670. Barack! (válaszként erre: 3666. - Szoszilvi81)
2011. máj. 15. 21:07
ezt én is kipróbálom
3669. igazmici
2011. máj. 15. 20:56
Köszi Szilvi! Ez tök jó! Ki fogom próbálni.(ki-be légzés) A páromat sajnálom a legjobban, mert már csak egyedül vagyunk, szerintem kezd ő is depis lenni az én állapotaim miatt. Gyakorlatilag úgy néz ki az életünk, hogy azt érzem állandóan meg kell játszom magam. Magamra erőltetek egy elvselhető személyiséget, de belül csak vonszolom magam. Ez a "színészkedés" iszonyú fársztó így egyre többször elszakad a cérna. A páromért mindent megtennék ezért még önerőből újra és újra talpra állok, de már egyre nehezebben.,,
3668. igazmici
2011. máj. 15. 20:47
Köszönöm, jó, hogy mások is vannak így mint én. Borzalms mellékhatásai voltak a gyógysziknak! És az volt a legrosszabb, hogy a pszichiáter azt mondta, hogy az agyam termeli az ellenérzéseket a gyógyszerrel szemben. Azért hat rám így. Szerintem ez azért baromság, mert én teljesen nyitott voltam a terápíára, akartam, és akartam, hogy segítsenek mind a gyógyszer, mind pszichiáter. Semmiféle ellenérzésem nem volt sem azelőtt, sem azután a gyógyszerekkel szemben. Egyébként gyengeség, levertség, fársdtság, homályos látás. Hogy is mondjam, olyan bedrogozott érzés volt. Nagyon rossz volt. Mindig újra és űjra próbáltam szedni, de le kellett állnom,
2011. máj. 15. 20:46
Judith, te most hogy vagy?
3666. szoszilvi81 (válaszként erre: 3661. - Igazmici)
2011. máj. 15. 20:45

Tisztában vagyok azzal, hogy vannak helyzetek és emberek, akiknek a gyógyszerre szüksége van, többek között a páromnak is.

Én mégis gyógyszer helyett az agykontrollt ajánlanám, persze mély depressziónál, önmagában nem elég, de talán a gyógyulásban segíthet.

Amikor a párom nagyon mélyen volt, nagyon-nagyon féltem, tehetetlen voltam, ezért azt hajtogattam magamnak, hogy "Szívom a jót, fújom a rosszat".

Ez egy kicsit könnyített rajtam.

3665. szoszilvi81 (válaszként erre: 3664. - Barack!)
2011. máj. 15. 20:36

Azt a sötét zugot lakatold be, vagy tégy egy lámpást, hogy világos legyen. Az erő benned és veled van, mi pedig lelkiekben támogatunk.

A párom betegsége döbbentett rá, hogy mennyire fontos az akarat. Az agykontroll, a gyógyulásba vetett hit segít abban, hogy erősnek kell lenni, és célokat kell kitűzni.

Az én célom most a család egységének megőrzése.

Mindenkinek kívánok erőt és kitartást, az úton maradáshoz. ;)

3664. Barack! (válaszként erre: 3662. - Judith.budapest)
2011. máj. 15. 20:25
nem akarok negatívan gondolkodni mi van ha...,mert akkor beválik én most nagyon rajta vagyok,hogy változtassak,remélem nagyon nagy csalódás nem fog érni ,mert akkor mi van ha...!!!Sok impulzus ér mindennap szinte alig tudom felfogni és feldolgozni,depressziósnak nem való a bedolgozói munka erre most jöttem rá,hogy abba hagytam! Bejárni fárasztóbb,de elhatározás kérdése és jobb szerintem!Én nagyon akarom csak tudom,hogy az agyamnak van egy sötét zuga ami.... nem is akarom leirni! nem állok át a sötét oldalra az erő velem van :)
3663. Barack! (válaszként erre: 3661. - Igazmici)
2011. máj. 15. 20:21
nekem is sok kísérletezgetés után vált be az esti altatóm,mert én aludni sem tudtam sajna!a vény nélküli gyógyszerek hegyi levegők azok mély depressziósoknak nem használnak! a rosszkedvűeket feldobják,de az igazi betegnek sajna az már nem elég:( mindenképp orvossal beszélj!
3662. judith.budapest (válaszként erre: 3661. - Igazmici)
2011. máj. 15. 19:12
Addig kell keresni a megfelelőt, amig be nem válik.....milyen mellékhatásaid vannak? Más gyógyszerrel nem lehet kiküszöbölni őket? Akinél szükség van gyógyszerre, az nagyon vissza tud esni, ha nem szedi a gyógyszert, és az sem mindegy, mekkora adagban kapod....nálam kórházban állitották be, közben nagy adag nyugtatót kaptam, majd amikor jól lettem, fokozatosan elhagyhattam.....fél év után már alig szedtem gyógyszert, 4 hónap után, pedig rendesen dolgoztam, de én nagyon mélyen benne voltam....egyáltalán nem tudtam aludni...kattogott az agyam....
3661. igazmici
2011. máj. 15. 17:52

Szisztok!

Én depis témában kérdeznék!

Mi van akkor ha a hangulatjavítóknak, antidepiknek nem bírom a mellékhatásait, pedig ,már több félét felírt az orvos. A Xan. csak átmenetileg segített, de már nem hat. Kineznél is voltam már. Semmi. A vény nélkül kapható dolgok meg sz...t sem érnek.

Tudnátok valami jó tippet?

Köszi.

3660. judith.budapest (válaszként erre: 3659. - Barack!)
2011. máj. 15. 07:11
Örülök Barack, hogy jobban vagy....a lélekbe taposás nagyon tud fájni....de érzem a soraidból, túl vagy rajta...és ez nagy tanulság.....sajnos az élet során sokszor szembesülünk tanulságokkal, ha túl vagyunk rajta, megerősit....legyél erős...valójában mindenki egyedül van....az életszakaszokban jönnek-mennek a barátok, rokonok, mindig a mának örülj, és a visszanyert egészségednek....-:)))
3659. Barack!
2011. máj. 14. 22:42
mindenki harcol a mindennapi boldogságért :( bárcsak eljönne az az idő amikor ez természetes lesz :(
2011. máj. 14. 22:02

Nagyon-nagyon örülök neki, hogy jobban vagy.

CSak így tovább!!! :D

3657. Barack!
2011. máj. 14. 21:53
sziasztok :)) sikerült megtennem az első lépéseket hát lányok!!!! Egy komoly lépéssel mennyi mindent el lehet inditani :)) minimális frontin mennyiségnél tartok és még csak 1 hét telt el! Persze voltak benne gázos dolgok, deeee huh majd megirom a naplómba :)) Fel vagyok dobva, pedig jött hideg és meleg együtt, de kell mindkettő ahoz, hogy szembe fordulj a múlttal fáj igen, mert embereket vesztettem el akikről azthittem épitenek és segitenek, de kiderült, hogy csak úgy tettek mintha. . . nem baj rájöttem, hogy a barát nem mindig barát az ellenség nem mindig ellenség! Fontos nagyon, hogy ezzel tisztában legyünk!
2011. máj. 14. 13:14
Nálatok is ;)
3655. szoszilvi81 (válaszként erre: 3654. - Judith.budapest)
2011. máj. 14. 13:14

Igazán sajnálom. Félek, hogy az én párom is így lesz. :S Bárcsak a te férjed is találna valami célt, pl. hogy megélhesse, a nagyapaságot, vagy ami fontos lehet.

Egyenlőre még tartja magát aminek nagyon örülök, és már a gyógyszereket kezdjük csökkenteni.

Remélem, nálatok jön egy kattanás. ;)

3654. judith.budapest (válaszként erre: 3653. - Szoszilvi81)
2011. máj. 13. 17:43
Igen! 3 éves volt a gyerek, amikor haza költöztem, akkor kezdődtek a gondok, és nem akartam ilyen életet.....és milyen hülye tudtam lenni, hogy hittem a megváltozik minden szövegben...szerettem...nem akartam szétszakadt családot, a gyereknek apát....és valóban ezzel soha nem volt gond, igazi jó apa volt....nagyon szerette a fiát....és jó darabig elvoltunk, tűrhető italozással....nem zavarta meg a munkáját, a családi programokat....aztán kb. 6 éve visszaesett...sajnos...mára már őszinte beszélgetésünkkor azt mondja, a gyerek felnőtt, sokat haladtunk előre a munkánkkal, ő befejezte az életét, szeretne az alkoholba belehalni...amikor mondom neki, hogy ez depresszió, vannak rá gyógyszerek, akkor elutasitja....nem könnyű, de tudomásul vettem....változni nem fog, mehetek, ha akarok, még egy éve van a fiamnak a főiskolából, addig kell a két kereset, ha elmegyek, azt a lakást foglalom el, amit a gyereknek terveztünk, és akkor a mai helyzetben hogyan lesz lehetősége szülői segitség nélkül lakáshoz jutni....szóval nem egyszerű ez....vagy nagyon is egyszerű, csak én túlbonyolitom....maga,m sem tudom...
2011. máj. 13. 06:40

Szióka. Számomra nagyon fáj, mert tudom mit érzel, min mész keresztül, én nem tudnám évek/évtizedeken keresztül csinálni...

Bevallom nőiesen, ha nem így viselkedne, ahogy most, a nyáron hazaköltöztem volna a szüleimhez.

Kipipálhattuk a tegnapi napot is,ugyan nem ment el az AA gyűlésre, majd vasárnap, akkor hamarabb van, és talán mi is elmegyünk. Elindult, de fáradtnak érezte magát, megtankolt, bement a boltba és utána hazajött józanul. A legnagyobb öröm számomra, hogy volt nála pénz és mégsem vett piát, hanem zöldséget. :D

3652. judith.budapest (válaszként erre: 3651. - Szoszilvi81)
2011. máj. 13. 06:16
Köszönöm kérdésed, jól esett, nálunk a helyzet változatlan....nagyjából ezt már megszoktam elviselni, bár nagyon nehéz....ezért szoritok nektek, hogy sikerüljön kikevergőzni belőle...sokaknak sikerül...az AA nagyon jó dolog...sokaknak ad komoly segitséget....azok igazán akarják....szerintem a te párod is ilyen...drukkolok én is neki....
2011. máj. 12. 18:04

Igen, egyenlőre elmarad, adott mégegy esélyt önmagának. Akkor nagyon mélyen volt, vasárnap pedig valami csoda folytán, teljesen normális volt, mintha sosem lett volna beteg, vagy nem ivott volna, ez a lendület ugyan fogyott, de egyenlőre tartja magát, tegnap inni szeretett volna, de megállta. Ma sem ivott, bízom benne, hogy nem is fog, most elment egy AA gyűlésre, remélem ad neki némi lendületet. Félve engedtem el, mert pénzt kellett adnom, hogy tankoljon, meg vegyen valami harapni valót, de meg kell tanulnom bízni benne, igyekszem pozitív lenni, mást nem tehetek.

Nálatok mizu?

2011. máj. 12. 17:54
legyél is büszke...szerintem egy nő szeret felnézni a férjére, olyan jólesik, ha valamiért az ember büszke lehet a párjára....akkor a kórház elmarad?
3649. szoszilvi81 (válaszként erre: 3648. - Judith.budapest)
2011. máj. 12. 08:56

Nagyon sajnälom. :(((

Tegnap megdolgozott a napjäe´rt, mert inni szeretett volna, de megällta, büszke vagyok rä. :)

2011. máj. 11. 20:18

én is örülök, hogy a párodnak sikerült 4 nap, majd lesz ez még több is, ha most mégis megbillen, biztatni kell az újabb erőpróbára.....

nem fogta meg a kezem....hát inkább elaludt, mert leitta magát-:((((

3647. szoszilvi81 (válaszként erre: 3646. - Judith.budapest)
2011. máj. 11. 06:26

Judith, veled örülünk mi is, a ruháknak is lehet ám örülni, ééés megfogta a kezed? ;)

Megfogadtam magamban, többet nem írom le, hol tart a párom, de mégis megosztom az örömhírt, 4. nap lesz a mai. Nem gondolkodom abban, hogy soha ne igyon, csak abban, hogy MA ne. :) Így mindennap egy siker :D

❮❮ ... 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 ... ❯❯

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook