Stressz, szorongás, pánikbetegség, depresszió?Gyógyszer nélkül van megoldás? (beszélgetés)
Jókat irtál.....én is elgondolkodtam ezeken....a világ változása valóban igaz....mindenki a túlélésért küzd anyagilag, pszichésen, mindenhogy, és taposunk a másikon, csak ne bennünket öntsön el a szar....talán lesz ez jobb is....rajtunk múlik...egyenként, mindenkinek, magának kell alkalmazkodnia....és ez nagyon nehéz, ha az ember érzékeny lelkű
Fáradt vagyok!!!Áhhhhh... Nyűgös...
Mi van Brigi?:)No comment?:)
Azért jókat írtál, nem? :) Sok sikert! :) :)
vagy ki tudja. ez egy korforgas. lenyegtelen ki a hibas, ki kezdi, ki folytatja. legyen vege. :(
az otthon kellene legyen az a hely ahol az ember feltoltodik, de nekem ez egy olyan hely ahol lemeritik az idegrendszeremet :) s akkor a kinti vilagra is sokkal konnyebben kiborulok.
:( azert van egy lenyeges kulonbseg. pl az apam olyan, h o kot bele az emberekbe, o kezdemenyezi a konfliktust, megsert masokat. en pedig vedem magam.
Háát, kedves, van ott szeretethiány is :( Így nehezebb lesz, de önképzés, odafigyu... :)
Olvass vissza:) A gyerekkoros részt is....
Mindent át kell alakítanod pozitív dolgokká, s rendben leszel.De amíg ezt nem teszed, bünteted magad s másokat.Kapcsolataid sorra gallyra mennek.Kezdd el,s ne hagyd abba, amíg élsz!
Akkor nézd meg apádat és gondolkozz el. Te is ilyen emberré akarsz válni? Ugye nem!
pl. egy olyan apam van, akivel az egvilagon semmit nem lehet megbeszelni.... egy otromba, erzeketlen, durva ember. soha nem volt beke itthon. s annyira gyulolom, h amikor hozzamszol (ha szepen is), a fejehez vagnek barmit ami a kezem ugyeben van....
Szerintem a tolerancia hiányzik. Próbáld meg elfogadni az embereket. Tudom nem egyszerű, de próbáld meg egy kicsit a másik szemszögéből is látni a dolgokat. A Dalai Lámának van egy jó könyve, a címe: A boldogság művészete. Sok okos és megfogadható dolog van benne.
Akaratlanul megmagyarázzuk magunknak, hogy: AZÉRT kiabáltam vele, mert... Pld.:AZÉRT nem adtam oda, mert....Az ,,ezért, azért, mert" az megmagyarázás önmagunknak, másoknak.Így lesz önmentség. Sajna, ez is az ego - az ész, racionalitás - műve.
Olvastam, s ok :)
tudom h baj van, csak azt nem tudom mi a megoldas, azert kertem segitseget.
nem kerestem mentseget, mar az elejen elismertem, belattam h maskepp kellene, az elso hozzaszolasomban.
,,Szerintem a nevetésnek gyógyító ereje van."
Ez igaz :)
Egy jó tanács mindenkinek. Csináljatok néha egy kis görbe estét a barátaitokkal. A barátnőimmel a hétvégén összeröffentünk egy kicsit. Életemben nem nevettem ennyit mint ezen az estén, fantasztikus volt. Szerintem a nevetésnek gyógyító ereje van.
,,OK, mert okot adtak ra." Okot bárki adhat bármire. Ez valójában nem más, mint mentség a dühre, az agresszióra. Lehet, nagyon mélyen kellene keresgélned, valahol a gyermekkor környékén.Ezek a leírások hasonlítanak picit a gyermekkori dackorszakra.Szerintem ,,beszélgess" magaddal, ha más nincs, akiben bízol:)De a fő: SZERESD önmagad!:)
Látod, a jóga az szuper, mert csendre int :) De, ha tombolhatnék, akkor: futás, 30 métert normál, aztán 50 m sprint, és így tovább, heti 2x - 3x. A napi nagytakarítás, a túrázás,s, ha zenét hallgatsz - bár, én rockot - érdemes lágy, ritmusos zenét hallgatni vagy vidám popot, s ehhez jön a tánc. Táncolj, ha csak teheted. Egyedül, otthon, risza portörlés... stb.
A mosoly mögött ott kell lennie a magabiztosságnak, a belső lelki erőnek. Nem csakúgy vigyorogni kell :) Az erőt megérzik, hidd el. Az erő pedig az önismeret, a belső oké :) Egy idő után a negatív energiák elkerülnek szépen, nem fogadod be azokat.
Sosem volt egyszerű az Emberrel együtt élni :) Önmagunkkal sem az, csak azon változtathatunk. Ez a legegyszerűbb, mert a világot úgysem tudod
akkor otletek :) a feszultseg levezetesere.
Szivesen :) De nem épp tanácsnak szántam, saját tapasztalat, na meg tanulás :)
a kiabalassal talan azt akarom elerni, h hagyjak abba, amit eddig csinaltak. mert szep szoval nem ment. ha mosolygok azt gondoljak minden OK ugy ahogy van. nem tudom maskepp kifejezni a nemtetszesemet.
pfuu hat nehez az emberekkel :) mindegyikkel mas stilusban beszelni, maskent viselkedni stb. eltalalni h kivel hogyan kell szoterteni.... bonyolult :)
Nincs. Senkinek nincs ehhez joga. De: van egy kívülről jövő bántás, 2, s van egy befogadása. El lehet dönteni, a bántás elmegy - e mellettünk, vagy befogadjuk. Az emberek gyarlók, ezt tudomásul kell venni. S maradnak milliók. De, az már egy szivesség magunknak, ha nem fogadjuk be. S hidd el, a bántás nem befogadása, a másikat jobban cseszegeti :)
A magány nem rossz. Néha viszont kell az emberek társasága. Csak az nem szeret egyedül lenni, aki nem szeret önmagával lenni. Picit nem árt átgondolni a dolgainkat egyedül :) Mert csak mi ismerjük önmagunkat teljesen. A gondolatok, amik jönnek, azok beszélgetések Önmagunkkal. Csak nem szabad beleesni abba a hibába, hogy, ha egy gondolat azt mondja pld. félsz, akkor ne mondd, hogy nem igaz, hanem vizsgáld meg. Mindent őszintén vizsgálj meg :) Ez után belül rendben leszel:) Tudod, részemről inkább egyedül, mint a csalódás, a kétszínűség. Az emberekkel az a legnagyobb baj, hogy irigyek mindenre, mindenkire, s igyekeznek többet, nagyobbat tenni, mondani. Na, ebbe nem szabad beszállni, s erre nem szabad felülni. Szeresd magad, s akkor nem árthat senki :)Emberek vagyunk viszont, ez van, s tele érzelmekkel, amiket ki -, vagy el kell engedni.Jönni fognak egyszer méltó barátok :) Türelem.
ertem ezt :)
" ha en rendben lennek.... "
de ilyenkor mindig felteszem a kerdest:
ha en nem vagyok rendben akkor masoknak joguk van bantani?? es emiatt elborul az agyam.... :D
:) koszonom a tanacsokat.
meg van egy dolog ami aggaszt. ezen pont az este elalvas elott gondolkoztam. h felek nehogy teljesen elveszitsem a bizalmamat a vilaggal es sajat magammal szemben. mert az h en az utobbi idoben ennyi embert eltuntettem az eletembol, elbizonytalanit. nem tudom h ki tehet rola, ok vagy en:
1) OK, mert okot adtak ra.
vagy
2) EN, a kiabalassal
További ajánlott fórumok: