Sosem fizettem még önkiszolgáló kasszánál, nem tudom hogy... (beszélgetés)
Ez a fórum egy anonim vallomáshoz nyílt.
Jaa, hát azt nem ismerem. Sosem vásárolok Lidlben. Egyszer akartam venni valamit a szórólapból, nem volt, számomra az egész elrendezése átláthatatlan, ismeretlen címkéjű cuccokkal. Tényleg Sparba járunk, főleg mert ez van legközelebb.
Évente 1x Metró.
Lidl-ben nincs így.
Ott a pénztárnál kell mindent bekódolni.
Spar-nál igen, ott már a zöldséget, pékárut egyaránt felcímkézve viszed a pénztárhoz.
Eleve úgy teszem szalagra, ahogyan szeretnem a táskába elrakosni. Elöl van a káposzta, zeller, hátul a törékeny.
Kivételt képez, ha kuponok vannak, akkor kuponos cucc külön, ne kelljen vadászni.
Nekem az az érdekes, amikor hosszú pecekig áll valaki sorban, kimondja pénztáros az összeget, és akkor kapkod a táskája után keresgélni...
Vagy nincs táskája, és lassan szedegeti zsebbe, hónaljakba, áll alá a 16 féle cuccot, mondjuk ezt leginkább férfiaktól láttam.
Nem pénztárosok lassúak, hanem a vevők.
Én több okból is mindig az önkiszolgáló kasszát választom:
1.Utálom ha a vásárolt holmikat dobálja a pénztáros.
2.Azt még jobban,ha a nyakmba liheg a mögöttem álló.(Meg azt is ha nekem tolja a kocsit.)
3. Folyamatosan csekkolom az árakat,nem a pénztártól való távozás után kell átnéznem a nyugtát és ha hiba van,visszakullogni.
4.Gyorsabban végzek.
Nyugodtan kérj segítséget. Ha egyszer elmagyarázzák, legközelebb már menni fog. Én sem szerettem először, de most már átszoktam oda, mert sokkal kevesebbet kell sorban állni, mint a rendes kasszában.
Eddig nem volt szükségem flakonok visszaváltására, úgyhogy mikor először mentem, megkértem az előttem állót, hogy mutassa meg, mit kell csinálni. Megmutatta, és nem nézett hülyének. Szóval ne aggódj te sem :)
Én mindig önkiszolgáló kasszánál fizetek, ahol csak lehet.
Gyorsabb, bankkártyával meg pláne.
Ami némi nehézséget jelenthet, hogy amin nincs vonalkód, annak tudni kell a nevét, ill. a Sparban be kell árazni kód szerint. De ez nem olyan nehéz, mint kivárni a szalagos kasszánál a sort.
Mostanában van még egy nehézség: ha kuponnal fizetsz a Lidl-ben, vagy jár a vásárlásért kupon, akkor hívni kell a segítőt. De nálam ő se járt sikerrel az automatával.
A Sparban ahová járok nincs is beüzemelve a rendes kassza,,csak ha sokan vannak.
De az eladó hölgyek maximálisan segítőkészek,,és úgylátom a kezdeti fennakadások is minimumra csökkentek.
Ha sokat vettem nem ezt választom ,ha tehetem,,de egy hétköznapi normál vásárlásnál jó ez.
Ha 1-2 dolgot veszel, főleg olyat, amit nem kell engedélyeztetni, akkor jó.
De a heti vásárlásnál én sem használom. Nem keresgélem a 10 féle almából, 8 féle paradicsomból, hogy most épp melyiknek, mi a kódja.
Ez így nem igaz.
Lehet kp. is fizetni. Igaz, hogy jóval kevesebb kp.-s kassza van, mint bankkártyás.
Szia.
Én használtam egyszer-kétszer.
Kár volt.
Nem támogatom, ezt a fizetési módot, így mindig kikerülöm.
Esetleg, ha csak ez a megoldás van fizetésre, akkor kérek egy kasszás munkatársat.
🙂😊🙂😊😊
Dehogynem.
Eddig egyetlen olyan bolttal találkoztam, ahol csak kártyával lehetett fizetni önkiszolgáló kasszánál. Mindenhol máshol tudtam készpénzzel.
További ajánlott fórumok:
- Mért jó nekünk az önkiszolgáló pénztár?
- Lassú ember vagyok. Mindenben. De ez a Lidl-es kasszánál...
- Az egyik nagy drogériában erőltetik az önkiszolgáló kasszát...
- Létezik még valahol önkiszolgálós kimérős rendszer?
- Győriek! Tud valaki közületek olcsón éttermet, vagy önkiszolgáló étkezdét ajánlani Marcalváros és Adyváros környékén?
- Uszodában/fürdőben gyakran elhangzó mondatok a kasszánál