Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Sosem fizettem még önkiszolgáló kasszánál, nem tudom hogy... fórum

Sosem fizettem még önkiszolgáló kasszánál, nem tudom hogy... (beszélgetés)

Ez a fórum egy anonim vallomáshoz nyílt.

1 2
47. globus (válaszként erre: 46. - Asztanaviszta)
nov. 16. 18:51

Jaa, hát azt nem ismerem. Sosem vásárolok Lidlben. Egyszer akartam venni valamit a szórólapból, nem volt, számomra az egész elrendezése átláthatatlan, ismeretlen címkéjű cuccokkal. Tényleg Sparba járunk, főleg mert ez van legközelebb.

Évente 1x Metró.

46. asztanaviszta (válaszként erre: 36. - Globus)
nov. 16. 15:41

Lidl-ben nincs így.

Ott a pénztárnál kell mindent bekódolni.

Spar-nál igen, ott már a zöldséget, pékárut egyaránt felcímkézve viszed a pénztárhoz.

nov. 16. 15:26
A legjobb amúgy a tescos rögtön lecsippantós. Már a beváráslókocsiba rakáskor lecsipogtatod a kézi leolvasó bigyóval, amit a bejáratnál lehet elvenni. Az önkiben csak fizetsz, vagy ha volt valami, amit nem tudtál bevinni, akkor azt még hozzá tudod adni, kuponokat, repontot beváltani, stb. Ki se kell pakolni a bevásárlókocsiból. Ez a legjobb, nem rinyál a mérleg, ne kell ki-be rámolni.
44. globus (válaszként erre: 43. - Loch ness)
nov. 15. 09:42

Eleve úgy teszem szalagra, ahogyan szeretnem a táskába elrakosni. Elöl van a káposzta, zeller, hátul a törékeny.

Kivételt képez, ha kuponok vannak, akkor kuponos cucc külön, ne kelljen vadászni.

Nekem az az érdekes, amikor hosszú pecekig áll valaki sorban, kimondja pénztáros az összeget, és akkor kapkod a táskája után keresgélni...

Vagy nincs táskája, és lassan szedegeti zsebbe, hónaljakba, áll alá a 16 féle cuccot, mondjuk ezt leginkább férfiaktól láttam.

Nem pénztárosok lassúak, hanem a vevők.

43. loch ness (válaszként erre: 39. - Highlander73)
nov. 15. 09:33
Én is ezért! Ráadásul a magam tempójában pakolhatok, nem kell összedobálva szatyorba tenni a cuccokat, hogy aztán mondjuk a tejföl széle szétvágja azt, ami zacskóban van, vagy a tej agyonnyomja a túrórudit. Ahhoz képest, hogy húzódoztam az önkiszolgáló pénztártól, most még élvezem is.
42. globus (válaszként erre: 40. - Barand)
nov. 14. 18:08
Ha lejár egy fizetnivaló, akkor törölnöd kell a megbízást.
nov. 14. 18:07
Eleinte nem használtam. De egyszer csak igen és nem imádom,de gyakran hasznàlom, ha azt látom praktikusabbnak.
40. barand
nov. 14. 11:55
Örömmel hallom, hogy készpénzzel is lehet az önkiszölgáló kasszánál is fizetni. Mióta bankszámlámat megszüntettem, nem próbáltam. Az hogy a bankszámlámat miért mondtam fel? Az tanulságos lehet sok mindenkinek. Egy véletlennek köszönhetöen jöttem rá, hogy olyan utalásokat is tett már sok év óta az MKB bank, amit én nem kértem. Több mint 10 éve lejárt megbízásokra hívatkozva fizetett ki. Sok utánjárással, bizonyítással 270 ezer Ft.-ot visszakaptam belőle, de ilyen utalás később is történt, ezért a bankszámlámat és a bankkártyámat felmondtam. Ezek után csak készpénzzel fizetek.
nov. 13. 21:39

Én több okból is mindig az önkiszolgáló kasszát választom:

1.Utálom ha a vásárolt holmikat dobálja a pénztáros.

2.Azt még jobban,ha a nyakmba liheg a mögöttem álló.(Meg azt is ha nekem tolja a kocsit.)

3. Folyamatosan csekkolom az árakat,nem a pénztártól való távozás után kell átnéznem a nyugtát és ha hiba van,visszakullogni.

4.Gyorsabban végzek.

nov. 13. 21:14
Én se szeretem.
nov. 13. 16:52
Én sem szeretem.
36. globus (válaszként erre: 28. - Asztanaviszta)
nov. 13. 15:32
Ahol kiválasztod, a zöldség részlegen, ott be lehet árazni. Vagyis nyomtatni vonalkódot.
35. yeti70 (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
nov. 13. 15:12
Én tudom használni, de szívből rühellem. Inkább nagy káromkodások közepette beállok a kígyózó sorba, ahol pénztáros van.
nov. 13. 15:02
En utálom az önkiszolgáló, de kint Londonban reggel es este csak ezek üzemelnek. Asda es Tesco bevezette mintha pénztáros ulne de futoszalagos önkiszolgáló kassza ott elférek ha nagy kocsival állok be nem kosárral. Kint 12eve ez van sokkal előbb vezették be. Volt amikor megette a gép a pénzem úgy kellett kinyittatni hogy visszakerjem. Le se vonta ignoralta csak bevette.
nov. 13. 13:33

Nyugodtan kérj segítséget. Ha egyszer elmagyarázzák, legközelebb már menni fog. Én sem szerettem először, de most már átszoktam oda, mert sokkal kevesebbet kell sorban állni, mint a rendes kasszában.

Eddig nem volt szükségem flakonok visszaváltására, úgyhogy mikor először mentem, megkértem az előttem állót, hogy mutassa meg, mit kell csinálni. Megmutatta, és nem nézett hülyének. Szóval ne aggódj te sem :)

32. spann (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
nov. 13. 11:50

Én mindig önkiszolgáló kasszánál fizetek, ahol csak lehet.

Gyorsabb, bankkártyával meg pláne.

Ami némi nehézséget jelenthet, hogy amin nincs vonalkód, annak tudni kell a nevét, ill. a Sparban be kell árazni kód szerint. De ez nem olyan nehéz, mint kivárni a szalagos kasszánál a sort.

Mostanában van még egy nehézség: ha kuponnal fizetsz a Lidl-ben, vagy jár a vásárlásért kupon, akkor hívni kell a segítőt. De nálam ő se járt sikerrel az automatával.

31. michelle.r (válaszként erre: 25. - A Nyuci)
nov. 13. 09:26
Mérgelődés helyett kérhetted volna a mirelitek cseréjét, hiszen nem te okoztad a helyzetet.
30. michelle.r (válaszként erre: 15. - Galery)
nov. 13. 09:24
VALÓTLANT állítasz. A SPARBAN egészen BIZTOSAN van készpénzes önkiszolgáló kassza.
nov. 13. 08:50

A Sparban ahová járok nincs is beüzemelve a rendes kassza,,csak ha sokan vannak.

De az eladó hölgyek maximálisan segítőkészek,,és úgylátom a kezdeti fennakadások is minimumra csökkentek.

Ha sokat vettem nem ezt választom ,ha tehetem,,de egy hétköznapi normál vásárlásnál jó ez.

28. asztanaviszta (válaszként erre: 26. - Ancsika81)
nov. 13. 08:38

Ha 1-2 dolgot veszel, főleg olyat, amit nem kell engedélyeztetni, akkor jó.

De a heti vásárlásnál én sem használom. Nem keresgélem a 10 féle almából, 8 féle paradicsomból, hogy most épp melyiknek, mi a kódja.

27. asztanaviszta (válaszként erre: 15. - Galery)
nov. 13. 08:34

Ez így nem igaz.

Lehet kp. is fizetni. Igaz, hogy jóval kevesebb kp.-s kassza van, mint bankkártyás.

26. Ancsika81 (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
nov. 13. 08:25

Szia.

Én használtam egyszer-kétszer.

Kár volt.

Nem támogatom, ezt a fizetési módot, így mindig kikerülöm.

Esetleg, ha csak ez a megoldás van fizetésre, akkor kérek egy kasszás munkatársat.

🙂😊🙂😊😊

nov. 13. 07:21
Egyszer kp fizettem, soha többet. Valami szösz bekerült a gépezetbe, ezért fél órán át ott vártam, hogy csináljanak valamit. Úgy újraindították, hogy már nem látszott, mennyit dobáltam már be, pedig nagyon sokat, mert nagybevásárlás volt nagy üzletben, szóval több tízezrem benne volt már. Addig nem engedtek el, míg nem sikerült 6 újraindítás, csipeszes szedegetés meg átvizsgálás után helyre hozni. Már kiolvadtak a mirelitjeim, nagyon mérges voltem.
24. Sirga (válaszként erre: 15. - Galery)
nov. 13. 06:18

Dehogynem.

Eddig egyetlen olyan bolttal találkoztam, ahol csak kártyával lehetett fizetni önkiszolgáló kasszánál. Mindenhol máshol tudtam készpénzzel.

23. Icuska538 (válaszként erre: 16. - Kacsahercegno)
nov. 13. 04:54
Lidl Mezőkovácsháza kp csak.
22. c33a6b7aee (válaszként erre: 20. - Globus)
nov. 13. 00:13
Mennyi??? Ötven perc?
nov. 12. 23:48
mindent meg lehet tanulni csak akarni kell!minden kezdet nehez!"-ez igaz.
20. globus (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
nov. 12. 20:19
Egyébként ma is ez volt :) nagy utalási nap + 20% kupon, laza 50 perc sorállás a pénztárnál. ATM-hez 7-8 méteres sor. Mondjuk az önkiszolgálós szekcióhoz ís álltak, pedig 6 db terminál van. Türelmesek voltunk.
nov. 12. 20:07
Én, a pénztárnál is bénázok, amikor a kuponokat használni szeretném. Ilyenkor a pénztáros segítségét kérem. Az önkiszolgálós kasszát én sem szeretem, viszont jó hasznát is lehet venni. A szomszédasszonyom rájött, hogy ott nem csak 1x tudja felhasználni a kupont, mint a pénztárnál, hanem többször.
18. c33a6b7aee (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
nov. 12. 20:00
Én sem, ha sokan vannak kisétálok.
1 2

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2026, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook