Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Sült hús tikka masala mártással recept

Sült hús tikka masala mártással recept

Szénhidrátszegény Szénhidrátszegény
Kalóriaszegény Kalóriaszegény
Zsírszegény Zsírszegény

A Sült hús tikka masala mártással hozzávalói:
Hozzávalók:
- Hús: csirkemell filé. De jó hozzá akármilyen szárazabb sütni való hús. Pulykamell filé, sertés karaj, bármi.
- Olaj a sütéshez,
- 1 ek. vaj a mártás készítéshez
- 1 kis doboz joghurt
- 1 ek. tejföl/tejszín
- sűrített paradicsom
- kis fej vöröshagyma
- 1-2 gerezd fokhagyma
- liszt a habaráshoz

Fűszerek: (1 mokkás kanál)
- őrölt kömény
- őrölt bors
- őrölt paprika
- őrölt szerecsendió
- kurkuma
- őrölt fahéj
- szárított fokhagyma
- só


A Sült hús tikka masala mártással elkészítési módja:
A húst sütés előtt néhány órával sóztam, borsoztam és megtűzdeltem fokhagymával, majd kevés olajon födő alatt puhára pároltam, a végén födőt le, és pirosra sütöttem. Persze lehet sütőben is sütni fólia alatt, ki hogyan szeretné. A fenti fűszereket egy csészében összekevertem. A vajat lábasban megolvasztottam, az apróra vágott vöröshagymát üvegesre dinszteltem, majd a fűszereket beleöntöttem, pár-percig pirítottam. Vigyázni kell, mert a paprika és a többi fűszer nagyon gyorsan megég, inkább húzzuk le a lángról, és úgy kavarjuk át az olvadt vajon. Ekkor bele a (vízzel kissé felhígított) paradicsom pürét, és a joghurtot. Néhány perc forralás után a liszttel elkavart tejfölt is hozzá adtam és készre főztem. Köretként főtt rizs, tészta, bármi tökéletes hozzá.

A mártás percek alatt készen van, legyen minden előre odakészítve kézügybe!
A fűszerek összetétele lehet tetszőleges, ne féljünk a merész párosítástól, mert a joghurt és a tejföl/tejszín kellemesen lággyá, selymessé teszi az egyébként tömény fűszerek ízét, állagát. Legközelebb a kurkuma helyett curryt tervezek bele, és egy kicsit több borsot, és ahhoz passzol a bazsalikom...
A végén csak annyira sűrítsük be, mint bármely más mártást is tennénk.

Ha sok lenne a mártás, akár darált, akár apróra vágott bármilyen főtt/párolt hússal összeforralni, és kifőzött tésztára/makarónira, reszelt sajttal a tetején tökéletes egytálétel (vacsora) van belőle. Jó étvágyat kívánok!


Kategória: Húsételek receptjei


A sült hús tikka masala mártással elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2021, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook