Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Illatos csirkecomb recept

Illatos csirkecomb recept

Elkészítési idő 70 perc
Szénhidrátszegény Szénhidrátszegény
Kalóriaszegény Kalóriaszegény
Zsírszegény Zsírszegény

Az Illatos csirkecomb hozzávalói:
4 személyre
12 db csirke alsócomb
4 gerezd fokhagyma
1 tk. gyömbérpor
1 tk. őrölt kurkuma
1 tk. kardamompor
2 tk. őrölt kömény
1 tk. reszelt citromhéj
2 ek. étolaj
1 nagy fej vöröshagyma
5 dl tyúkhúsleves
8 szem kimagozott datolya
2 dkg kókuszreszelék
patikasó


Az Illatos csirkecomb elkészítési módja:
A csirkecombokat megtisztítottam, majd megmostam és leitattam. A fokhagymát megtisztítottam, szétnyomtam és a többi fűszerrel meg a citromhéjjal összekevertem. A csirkecombokat bedörzsöltem az így kapott krémmel, majd egy edénybe tettem és letakarva legalább 2 órán át pácoltam. A sütőt 200 fokra előmelegítettem. Serpenyőben olajat forrósítottam és körös-körül pirosra elősütöttem benne a csirkecombokat. Megsóztam, majd kivettem és papírtörölközőn leitattam. A hagymát megtisztítottam, egyforma gerezdekre vágtam és forró olajban üvegesre fonnyasztottam. A csirkecombokat serpenyőbe tettem; aláöntöttem a húslevest. Hozzáadtam a datolyát és a kókuszreszeléket, majd lefedve kb. 45 percig pároltam úgy, hogy az utolsó 5 percre hozzáadtam a hagymát is. Köretként vajban párolt zöldségeket és párolt rizst kínáltam ehhez a különleges ízesítésű fogáshoz.

Jó étvágyat kívánok!


Kategória: Húsételek receptjei


Az illatos csirkecomb elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2021, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook