Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » Sopronban terhesgondozás és nőgyógyászat fórum

Sopronban terhesgondozás és nőgyógyászat (beszélgetés)

❮❮ ... 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 ... ❯❯
1440. szandi30
2010. jún. 10. 06:48

Jó reggelt csajok!

mennyi-mennyi tapasztalat:-))Nem győzök jegyzetelni:-)

Tegnap voltam terh.gondozáson,és felkértem a dokit,elvállalt:-D jövő héten megyek uh-ra,már nagyon várom:-))

Képzeljétek,tegnap reggelre nedves volt a pizsim a cickómnál:-))gondolom,ez az előtej:-DKicsit meglepődtem,hogy ilyen korán...de akkor "működök"rendesen:-)

1439. Szibor
2010. jún. 9. 22:32

Nekem mindig azt mondta a védőnőm, hogy ha hízik a baba akkor elég a tej, de ennek ellenére Tirzának nem volt mégsem jó , tejem van bőven, de valahogy nem hízott rendesen és így én is hozzá táplálok, bár, már itt az ideje, eddig almát, banánt, krumplit és tejpépet kapott. Amit most tudtam meg, hogy azok a babák akik nem csak anyatejet kaptak 6 hónapig hamarabb kezdik enni a főzeléket és a gyümöcsöt. Náluk már 4 hónaposan belehet vezetni az almát.

Ja, és ne ijedjetek meg, mindenkinek van olyan időszak, hogy kevesebb lesz a tej, de ez egykis fáradtsággal visszahozható. Nekem az elsőnél 4 hónaposan teljesen elapadt aztán 1 nap után vissza jött, most ugyan ez 2 hetes korában történt meg és kb 2 napig csak 20 grammokat tudot szopizni egyszerre, de visszatornáztuk, sűrübben etettem. A bába válaszol c. könyvben van nak jó ötletek, a könyvtárban meg van.

2010. jún. 9. 21:35
amúgy sztem nem gond,ha tápszert kap,mert úgyis szopizik Gergő,ahogy írtad,csak érdeklődöm,mert a 2 részletben evés miatt tanácstalan voltam,hogy most akkor tápszer kell Júliának? mert tej van bőven,csak sztem totál kifárad az elején,azért sikerül így etetni :)
1437. f4804d75d9 (válaszként erre: 1436. - Tundchen)
2010. jún. 9. 21:32

ja,értem!

Mondjuk nálunk kicsit megterhelő ám,hogy éjjel felébred,akkor eszik,aztán 5 perc pihi,aztán megint egy jó nagy adagot eszik :) mármint szinte elalszom szoptatás közben..:)

és kanálból eteted? vagy cumisüvegből?

1436. Tundchen
2010. jún. 9. 20:51

Azt is próbáltam, hogy fejem a szoptatás végén, legközelebb meg megkapja. De úgy sem sikerült annyit fejni, hogy legközelebbre elég legyen, mint pótlás.

Már megszoktam ezt a pótlás dolgot, engem nem zavar, meg szerintem Gergő is hozzászokott már.

Csak mielőtt megszületett, nem is hallottam ilyenről, hogy fele-fele kajálás, azt hittem, ez egyszerű, vagy van tej, vagy nincs.

1435. Tundchen (válaszként erre: 1434. - F4804d75d9)
2010. jún. 9. 20:50

Nem, szerintem te jól csinálod.

Nálunk valamiért nem megy ez így. Próbáltam azt is, hogy mindig igény szerint szoptatom, de egyszerűen kevés neki, vagy nem elég tápláló, vagy nem tudom. 10-20 percekig bírja csak tejjel, még csak egy óráig sem.

1434. f4804d75d9 (válaszként erre: 1433. - Tundchen)
2010. jún. 9. 20:47

hát nálunk úgy volt,hogy a kórházban 130-at evett,ezzel jöttünk haza,itthon meg két részletben eszünk,először egy nagyot (ma pl.110 gramm volt),aztán egy kis pihi után még egy jó adagot (ezt már nem mértem).

Így kb.45-50 perc a szopi,lehet,hogy hosszú idő,de tejcizik legalább.

gondoltál rá,hogy újra mellre tedd,ha nyűgös,vagy éhes? vagy lehet,hogy én csinálom rosszul? :S

1433. Tundchen
2010. jún. 9. 20:35
A kórházban 50 perc alatt még 5-10 grammokat szopizott, aztán ezt a sebességet megtartotta. Mindegy, ez van, megmaradtunk ilyen 50-50% tej-tápszer szinten.
1432. Tundchen (válaszként erre: 1428. - F4804d75d9)
2010. jún. 9. 20:33
Igazából próbáltam csak a tejet adni, de kb 10-15 perc múlva jelezte, hogy nem elég. Szerintem inkább lusta Gergő kajálni, mint a tej mennyiségével lenne gond. Volt, hogy hagytam tovább szopizni, de egyszerűen nézeget, bealszik, ha egy óráig szopizott, akkor sem sikerült neki többet kajálnia.
1431. xlnt
2010. jún. 9. 20:04
ja és a hintás kép még akkor készült, mikor hidegek voltak kinn - azért a pólya. 30 fokban azért már nem rakom bele... :)
1430. xlnt
2010. jún. 9. 20:03
felbuzdulva rajtatok délután már csak egy rugdalózót adtam rá kis zoknival - holnap meg csak napozó lesz sztem. Azért sétához legalább a lábát betakartam (para-mami énem megszólalt)... :)
1429. hajini
2010. jún. 9. 18:40

sziasztok! mi csk napozózunk, semmi más, se sapi, max viszek egy pelit, ha fúj a szél. mini nagyon melegedős. ma már 2 deci teát megivott:)

tök jó a hinta

1428. f4804d75d9 (válaszként erre: 1420. - Tundchen)
2010. jún. 9. 17:40
lehet,hogy buta kérdés,de honnan tudod,hogy kell még tápszer a babának? mármint már kiürítette teljesen mindkét mellet,és azért,vagy hogy? :) bocs,ha nagy butaságot kérdeztem :)
1427. Szibor (válaszként erre: 1424. - Xlnt)
2010. jún. 9. 14:56
Ez nagyon jó.
1426. Szibor (válaszként erre: 1420. - Tundchen)
2010. jún. 9. 14:48
Teletöltöm a cumis üveget és azt kiissza fél nap alatt, kb. 1,5 dl fér bele, ez szerintem elég, mert még szopizik is. Ált. akkor használom ha kint vagyunk és nem tudom megszoptatni, mert túl sok férfi van a közelben.
1425. Tundchen (válaszként erre: 1423. - Xlnt)
2010. jún. 9. 14:27
Ez állati jó, Niki! :)
1424. xlnt
2010. jún. 9. 13:17

ja és a baba öltöztetésével kapcsolatban netről összeírtam - bár én még e mellett is tanácstalan vagyok, de másnak hátha segít:

22-23 fok elég a lakásban, nem kell melegre fűteni, mert ez kedvez a kórokozók terjedésének és a baba rosszabbul alszik tőle. - Fürdéshez min. 24 fok - víz 35-37 fok.

* 5 fok alatt mehet a harisnya vagy a rugi fölé az overall és a téli dzseki.

* 5-10 fok között ha nem fúj a szél, elég a bélelt nadrág, de ha nyirkos az idő vagy fúj a szél, akkor lehet harisnyát adni. Télen ilyenkor kaphat téli dzsekit is, ősszel és tavasszal, a tavaszi dzseki alá még egy plusz pulóvert vagy téli pufimellényt és vastag pulóvert lehet ráadni.

* 10 fok alatt lehet vastagabb vagy bélelt nadrágot adni, ha fúj a szél vagy esik az eső, akkor 10-15 fok között is lehet vastagabb a nadrág. Felülre őszi dzseki, kötött kardigán, bélelt kardigán vagy polár kardigán a jó.

* 20 fok alatt pulóver/dzseki/kardigán kell, de harisnya még nem.

* 20-25 fok között legyen rajtuk body és hosszú ujjú pamut rugdalózó (20 fokos hőmérséklet felett kerüljük a plüss ruhadarabokat és a műszálas ruhákat) - nadrág, rövid vagy hosszú ujjú body, ha légmozgás vagy eső van, akkor mellényt vagy kardigánt (dzsekit) adhatsz még fölé,

* 25-30 fok között elég már csak a rugdalózó (ha a lakásban 27-30 fok van, akkor simán rövid ujjú bodyban, zokniban, vékony takaróval szoktam őket altatni),

* 30 fok felett pedig egy szál body is elég (30 fok felett nem szükséges a zokni sem).

Mindig 1 réteggel kell többet ráadni, mint ami rajtad van és érdemes a felöltöztetés után 10 perccel az ujjaddal benyúlni a nyaka alá, hogy nincs-e melege, vagy nem fázik.

Egészen piciknél 20 fokig lehet sapkát adni - Tűző napon érdemes a kicsire sapkát adni a napszúrás elkerülése végett.

Sétához, babakocsiban, 20 fok felett nem kell vastag takaró, bőven megteszi egy 1 rétegű panel, nagy melegben egy pamut pelus.

1423. xlnt
2010. jún. 9. 13:04

raktam fel 2 képet hátha vki kedvet kap - csak ajánlani tudom.

Hát ja amúgy nagyon érdemes körülnézni - mi is szinte mindent TeszVeszről/Vateráról, bababizományikból, turkikból vettünk. És eddig mindegyikkel meg vagyok elégedve. :)

1422. Tundchen (válaszként erre: 1421. - Xlnt)
2010. jún. 9. 12:58

De jópofa ez is!

Én meg a német ebay-en vettem töredék áron, egyik német kolleganőm segítségével... :) Kevesebb, mint harmadába került az itteni árnak és új.

1421. xlnt (válaszként erre: 1419. - Tundchen)
2010. jún. 9. 12:51
Hintába mi ilyen adamo félét vettünk ( [link] - védőnő jóváhagyta és Máté is jókat alszik benne. Mondjuk mi nem itt vettük, hanem találtunk teszveszen egy nőt, aki varr töredék áron! ;)
1420. Tundchen (válaszként erre: 1414. - Szibor)
2010. jún. 9. 12:10

Mennyi vizet adsz a babának? Igaz, Gergő még csak 10 hetes ma, de nem tudom, mennyi babavizet szabad / kellene adni. A védőnő csak annyit mondott, hogy ha nincs kajaidő, esetleg adjak pár kanál babavizet. Nálunk ugye kaotikusabb a helyzet, mert minden szopizás után kap tápszert és sosincs olyan, hogy abbahagyja a szopizást, ha elég.

50 ml vizet bevert egyik nap és még szopizott utána. Csak nem lesz sok, még ivott volna...

1419. Tundchen
2010. jún. 9. 12:08
Hát én is... amúgy mindenki mást mond. Mi vettünk ilyen pihenőszék-hintát, a védőnő azt mondta, ne tegyük bele, míg nem tud ülni. Neten meg azt írják több helyen, hogy fél éves kora után már nem akar benne megmaradni... :D Na, ilyenkor legyen az ember okos... szóval hintáztatjuk, élvezi. :)
1418. xlnt
2010. jún. 9. 12:03
Képzeljétek, rendeltem egy rugalmas hordozókendőt! :) alig várom, hogy megjöjjön - van vkinek vmi tapasztalata vele? Hétvégén Mátét betettem a kengurunkba, ahol el is aludt azonnal, pedig épp hisztis kedvében volt. De a neten olyan rosszakat olvastam, hogy 3-4 hónapos kora előtt ne hordjuk kenguruban... :S ezért körbenéztem, és erre lyukadtam ki - kíváncsi leszek. :D
1417. xlnt
2010. jún. 9. 11:58
ja és most sokkal többször szopizik - látszik, hogy szomjas szegénykém. 26 fok van a szobájába... :S
1416. xlnt
2010. jún. 9. 11:57

Én reggel 8-kor viszem ki a teraszra - ma is kinn voltunk 9-ig - délután meg megvárjuk Apukát, és a 4 órási szopi után, 5 körül megyünk ki 1 órára sétálni még fürdés előtt. Az új taktikám, hogy fél 7-kor megszoptatom kicsit (így a híradóról se maradok le... :)), és fél 8-kor fürdünk. Így még tele van annyira a pocija, hogy egy hang nélkül fürdünk(!), de nem annyira, hogy vissza-bukizza. 8-kor meg újra szoptatom, és úgy fektetem le. :) Azt se bánom, ha kicsit csúszunk, annyival később kel fel éjjel - védőnő szerint 9-ig érdemes megfürdetni. Nekünk ez úgy tűnik, beválik.

Júlián meg csak egy rugi van??? Ha kimentek, akkor is? Kis sapka-pléd? Tutira túlöltöztetem a gyerekem... :S alapból rövid ujjú body+hosszú ujjú rugi vagy fordítva van rajta. A plédet/takarót már hanyagolom (kintre reggel egy kis vékony plédet rádobok), de kis vékony sapit adok rá kintre mindig.

1415. f4804d75d9 (válaszként erre: 1413. - Tundchen)
2010. jún. 9. 10:50

Tegnap a doktornő azt mondta,hogy vagy reggel,vagy délután-estefelé,délben semmiképpen ki ne vigyem Júliát :)

Azt mondta,hogy elég csúnya leégések szoktak lenni,meg ugye jön lassan az allergia szezon,ezért sem érdemes,csak reggel-este. Aztán,hogy nálatok mi válik be nem tudom,nálunk az erkélyt élvezte a Kisasszony,csak úgy figyelte a sok hangot,madarakat :)

Öltöztetésre meg most még egy rugi van Júlián,de a követező szopinál váltunk egy darab body-ra,tegnap is jobban bírta,de betakartuk. én is gondban vagyok,hogy mit adjak rá,hogy ne fázzon,de ne is izzadjon szegény...

hintőporoztok egyébként?

1414. Szibor
2010. jún. 9. 09:13

Szép napot mindenkinet. Én sajnos orvosnál kezdem, a középső gyereknek tegnap óta kiütéses az arca, már adtam neki kalciumot és nem múlik.

A kislányom meg egész jól bírja a meleget, igaz vízzel itatom elég sokszor (6 hónapos).

Viszlát mindenkinek.

1413. Tundchen
2010. jún. 9. 09:08

Jó reggelt, nektek is! :)

Jó meleg van ma is, ami jó végre a sok eső után, de fogalmam sincs, mikor vigyem ki Gergőt, meg mit adjak rá, stb... :)

1412. b.lena
2010. jún. 9. 08:58
Jó reggelt Mindenkinek! Teljen szépen a napotok! :)
1411. szandi30 (válaszként erre: 1404. - B.lena)
2010. jún. 9. 07:05
Gratula,nálunk is lányka lesz:-))
❮❮ ... 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 ... ❯❯

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook