Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Zöldséges ételek receptjei » Sonkás brokkolilepény recept

Sonkás brokkolilepény recept

Elkészítési idő 45 perc
Kalóriaszegény Kalóriaszegény

Kalória 265 kcal

A Sonkás brokkolilepény hozzávalói:
A lepényhez:
25 dkg liszt (akár teljes kiörlésű lisztre is felcserélhető, de én kipróbálnám zabpehelyliszttel is;)
1 tojássárgája

5 dkg Rama margarin
2-3 evőkanál langyos víz

A töltelékhez:
50 dkg brokkoli
szódabikarbóna
15 dkg sonka
2 tojás
2 dl tejföl
őrölt fehér bors
a tetejére:
5 dkg reszelt sajt


A Sonkás brokkolilepény elkészítési módja:
A tésztához valókat gyorsan összegyúrjuk, és legalább fél órára hűtőszekrénybe tesszük. Ezalatt a brokkolit megtisztítjuk, lobogva forró enyhén sós-szódabikarbónás vízben roppanósra pároljuk, majd lecsepegtetjük. A szódabikarbónából csak egy késhegynyi kell a vízbe, ettől marad szép élénk a brokkoli színe. A tésztát kinyújtjuk, és egy peremes forma alját és széleit kibéleljük vele. A sonkát kockákra vágjuk, a tésztára szórjuk, a brokkolit pedig csinosan elrendezzük rajta. A felvert tojásokat a tejföllel elhabarjuk, sózzuk, borsozzuk, végül a brokkolira öntjük. Tetejét a reszelt sajttal meghintve, forró sütőbe tolva megsütjük. Cikkekre vágva forrón tálaljuk.


Kategória: Zöldséges ételek receptjei


A sonkás brokkolilepény elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2021, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook