Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Reform ételek receptjei » Barnarizs-rakottas recept

Barnarizs-rakottas recept

Elkészítési idő 60 perc

A Barnarizs-rakottas hozzávalói:
2 tasak Riceland Barna rizs
Knorr Delikát ételízesítő
40 dkg brokkoli, mélyhűtött is lehet, tisztítva, rózsáira bontva
1 mokkáskanál szódabikarbóna
1 tojás
1 dl tejszín
2 evőkanál apróra vágott vegyes zöldfűszer (például: petrezselyem, bazsalikom, metélőhagyma)

őrölt bors
4 főtt tojás, tisztítva, karikákra vágva
reszelt szerecsendió
15 dkg sajt, reszelve
a tál kikenéséhez: vaj


A Barnarizs-rakottas elkészítési módja:
A rizst a dobozon olvasható leírás szerint ételízesítős vízben megfőzzük. A brokkolit lobogva forró sós, szódabikarbónás vízben roppanósra főzzük, majd leszűrjük. A lecsepegtetett, langyosra hűlt rizst a tojással, a tejszínnel és az apróra vágott fűszerekkel összekeverjük. Megsózzuk, a borssal fűszerezzük, majd a vajjal kikevert tűzálló tálba simítjuk. A brokkolit és a főtt tojáskarikákat csinosan elrendezzük rajta. Szerecsendióval, sajttal meghintjük, és 180 °C-os (légkeveréses sütőben 165 °C) sütőben a sajtot ráolvasztjuk.


Kategória: Reform ételek receptjei


A barnarizs-rakottas elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2021, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook