Jene tál recept

Elkészítési idő 25 perc

A Jene tál hozzávalói:
1 fej jégsaláta,
2 nagyobb fej vöröshagyma,
2 db csibemell,
3db tojás,
olaj,
só,
bors


A Jene tál elkészítési módja:
A csibemellet felkockázzuk besózzuk,majd kevés olajon megsütjük. (lehet fűszerezni ahogy tetszik). Sütés után kiszedjük az olajból és hagyjuk kihűlni. (annyira hogy ne legyen forró). Ugyanúgy megdinszteljük a hagymát is ,hogy ne csípjen,kiszedjük, hagyjuk kihűlni, úgy mint fent. Közben keményre főzzük a tojásainkat:) A saláta lágy leveleit olyan kétujjnyi darabkákra leszaggatjuk, majd hozzárakjuk a sült hagymát meg a husit. Átkeverjük, aztán átnyomjuk a tojásokat nyomón, de nagyobb darabok legyenek, az gusztább, és megint átkeverjük. És mehet a zaba.

Lehet fűszerezni a salátát is. Én nem szoktam mert így light-osabb. Esetleg a hús zsírjából egy kicsit hozzákeverni, hogy jobban csússzon.


Kategória: Zöldséges ételek receptjei


A jene tál elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook