Főoldal » Fórumok » Lélek & Szerelem fórumok » Skype az ex-től fórum

Skype az ex-től (beszélgetés)

Ez a fórum a következő íráshoz nyílt: Skype az ex-től

1 2
13. kevian
2010. júl. 3. 11:46

Egy barátnőm, 4 év együttjárás után szakított a "szerelmével". Nem ment nekik együtt. Pár év keresgélés..aztán féjhez ment, majd kiderült a férje csalja. A "szerelme" is túlesett egy hosszabb kapcsolaton, aminek szakítás lett a vége.

Véletlenül összefutottak, olyan 5 évvel a szakítás után. Mindkettőnek megvolt a maga is élete. Aztán mégis úgy döntöttek összeköltöznek, lesz ami lesz. Ennek kb 6 éve. Most van két kisfiuk és boldogok együtt.

Fiatalon nem ment, éretten már igen. Nekik sikerült.

12. b2076ec79b (válaszként erre: 11. - Puritan)
2010. júl. 3. 11:30
szívemből szóltál :)))
2010. júl. 3. 11:27

hát ne is haragudj, de ő csak találkozni akar, te meg már azon gondolkodsz, hogy tudtok-e élni házasságban...mi is a kérdésed akkor?

változtál sokat és azt írod senkivel nem merült még fel, hogy házasságban élnél, vagy hogy komoly volna a kapcsolat...

nyugi, ha találkoztok, nem leszel bizonytalan...mindketten fogjátok érezni, hogy van-e dolgotok még egymással...szerintem

2010. júl. 3. 11:24
Szereted egyáltalán?
2010. júl. 3. 11:20

Szerintem egy találkozás még nem jelent semmit. Én elmennék a helyedben és azután talán tudnád Ő mit akar, és Te mit akarsz. Elég lenne akkor gondolkozni ezen, mikor már biztosan tudod, hogy miért szeretett volna találkozni.

Én ennyi idő után nem biztos, hogy feladnám a karrieremet érte, de ha ő feláldozná magát és kimenne hozzád, akkor talán lehetne újrakezdeni....

2010. júl. 3. 11:01

Kedves cikkíró!

A történeted hiányos, felületes. Ennyi információ alapján nem lehet rendes tanácsot adni. Szóval nem is látom, mi értelme volt megírni a cikket. Csak információ morzsák vannak elszórva, egy hosszú, szövevényes párkapcsolatból és az életedből. Így maradnak az általános "jótanácsok". De azért annyit lehet tudni, hogy az a bizonyos seb felszakadt. Felzaklatott a beszélgetés még így négy év után is, olyannyira felzaklatott, hogy még a karriered feladása is megfordult a fejedben. Szerintem ez még mindig az a bizonyos nagy szerelem. Nem múlt el. És valóban nem fogod objektíven értékelni az eseményeket. Gondolkozz el az életeden. Mit szeretnél. Merre tartasz. Sőt, mi is az értelme? És szerintem beszéld meg az érzelmeidet a volt pároddal. És jó lenne magadban is tisztázni, hogy mi is ez, bér, ha így felzaklatott, hogy tollat, illetve billentyűzetet ragadtál, valószínűleg szerelem. Tudod az életben néha a legapróbb döntéseink is visszafordíthatatlan következménnyel járnak, amit csak utólag tudunk értékelni. Ezért nehezek a döntések. Öregektől hallottam, hogy nem érdemes megalkudni. Ne éljünk olyan életet, amit valójában nem akarunk élni. És, ha van egy stabil jól kiszámítható kapcsolat, ami észérveken, előnyökön nyugszik és működik, az nagyon kényelmes dolog. És a tervezhető élet is nagyon kényelmes. Mindaddig, amíg meg nem jelenik a szerelem, ami mindent elsöpör, teljesen új megvilágításba helyezi az életet. Ez elkerülhetetlen. Négy év? Valami azt súgja, hogy nem négy éve hallottál róla utoljára, ha pedig igen, akkor még szerelmes vagy, és minden eddigi tetted menekülés volt az érzés elől és lám, milyen kis dolog is felboríthat mindent. Hogy mit tegyél? Láss tisztán. Az életünket, a cselekedeteinket irányíthatjuk, de az érzéseinket soha.

Láss tisztán, ez a lényeg, ha ez megvan, a döntés már nem is lesz kérdés.

2010. júl. 3. 10:41

Én sem kezdeném vele újra.Ami 4 évig nem müködött az nem is fog hidd el! Persze voltak szép pillanatok,emlékek de VALAMIÉRT nem tudott müködni!Irásodból érezni a bizonytalanságot,de azt is,hogy a mostani életedben jól érzed magad.Akkor miért adnád fel???Segitségül egy idézet Müller Pétertől,nekem nagyon sokat segitett hasonló helyzetben.

"Egyetlen dolog szünteti meg a másik hiányának fájdalmát: ha nem szeretjük tovább. Amikor azt mondjuk, hogy az idő gyógyít, erre gondolunk. A felejtésre. Ez azonban, ha valóban szeretünk, nem lehetséges. A szeretet hiányát csak egyetlen dolog gyógyítja: ha újra találkozunk azzal, akit szeretünk. Semmi más. Jövőre, húsz év múlva, egy másik életben. Mindegy. A hiány mindaddig él, amíg nem látjuk újra. Nem az emléke, a hiánya él bennünk!"

Müller Péter

Szóval már csak azt kell átgondolnod szereted e még?!

2010. júl. 3. 10:32
Igazából leírtad,hogy szerinted már nem menne az exel.Ha ezt érezném,én nem gondolkodnék,hogy mi legyen.
2010. júl. 3. 10:28

Hát ez nehéz ügy...

Fel sem merülne benned a kérdés,ha a mostani párodat szívvel és nem ésszel szeretnéd.

De más voltál 20-24 évesen és más ma.

Szerintem egy stabil kapcsolatban több ész kell,mint szív.Én nem adnám fel a működő, szereteten, tiszteleten alapuló, egymást toleráló kapcsolatot. Tudom, az érzelmek meg minden, de akkor is. A nagy érzelmek maradjanak meg a jó kis romantikus regényekben.

Teljesen érthető ha most kissé felzaklatott az ügy. Mérlegelj! És szerintem inkább az eszedre, mint a szívedre :)

2010. júl. 3. 10:22
Hasonló történt meg velem mostanában: 40 év után (akkor 16 voltam, ő 22) keresett meg a skypen. És sajnálja, hogy másképpen döntött... Sírtam az esküvője napján. Most meg már??? Mert magányos?? Mert beteg?? Ez a vonat elment már. Másodhegedűs pedig nem leszek... Néhány kedves, érdeklődő szó néha és ennyi. Ha akkor nem kellett, ma már ne kelljek.
2010. júl. 3. 10:19
Biztos nem tennék lépéseket felé. Meg volt előtte a lehetősége, amit elszalasztott.
2010. júl. 3. 10:11

Én biztosan nem adnám fel az eddigi életem.

Az Ex-nek megvolt a lehetősége, hogy boldogok legyetek. Nem élt vele.

Ennyi...........

2010. júl. 3. 10:08
Nem várt esemény után nem tudom eldönteni, mi legyen. Sokat gondolkodtam és úgy érzem én, azon a bizonyos szemüvegen keresztül nem látom megfelelően a dolgokat és tanácsra van szükségem. Remélem, mások véleménye közelebb hoz a döntésemben.

Ugrás a teljes írásra: Skype az ex-től
1 2

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook