Skizofrénia (beszélgetés)

❮❮ ... 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 ... ❯❯
542. Orr56 (válaszként erre: 525. - Ff272e3b54)
2010. jún. 8. 18:27
Szia sándor999 ha a gyógyszerek ellenére hallucinálsz feltétlenül beszélned kell pszichológusoddal,ilyenkor lehet kórházi kezelést kérni,hogy folyamatos ellenőrzés mellet megtalálják a megfelelő gyógyszert és menyiséget.Nem is értem hogy lehet 40% aki folyamatosan hallucinál hogy dolgozik hogy látja el magát.
541. 274c9996b8 (válaszként erre: 539. - Orr56)
2010. jún. 8. 17:21
Esetleg ha volna valami jobb tanacsod a foruminditonak ? Mert ugye itt ez a kerdes , nem pedig az hogy az en beirasomat minösitd !
540. 274c9996b8 (válaszként erre: 538. - 88f8f5dc4a)
2010. jún. 8. 17:19

Szia !

De , hat ha Neked van jobb tanacsod a foruminditonak , miert nem Öt latod el tanaccsal ?

En csak a velemenyemet irtam meg ! Hogy Ö mennyirre beteg , vagy nem beteg azt csak Ö tudja ! Gondolom a lelki betegsegek között is ugy van hogy , nagy kulömbseg van ember es ember között ! Azt is ugy gondolom hogy 1-munkahelyen az szamit hogy , elvegezze az ember a rabizott munkat ! Nincs olyan munkahely a vilagon ahol az emberek körbebabusgatnak es "megertenek!"

Tehat az ember a privat dolgait,nyavajait ne sirja mindenhol es mindenkinek !

539. Orr56 (válaszként erre: 537. - 274c9996b8)
2010. jún. 8. 16:37
Állom világba élsz,ha másoknak tanácsot adsz meny ki keres olyan akit a svéd modell pálya szélére állított beszélgess el vele halgasd mit mond azt adj tanácsot neki.Nekem nincs okom az orvosi titoktartásba bízni.Mint ahogy a politikusok ígéreteibe,a társadalmi igazságóságban.Vagy az elvégzett munka és az azzal szerzet javaknak elosztásában.Ott az orvos a számítógép az asziszetens mindent rögzít. Tudod ki férhet az adatbázishoz?Ja ha van pénzed magán orvosra mondjuk ausztriába, na akkor is tudja a félország.
538. 88f8f5dc4a (válaszként erre: 537. - 274c9996b8)
2010. jún. 8. 16:34

Valóban nem,de elég pár kiesés a betegség miatt,és akkor mehetsz a fenébe...Legalábbis itt ez a helyzet,de gondolom,Magyarországon sem jobb.Azt még tolerálják valahogy,ha látható betegséged van,vagy olyan,amit el tudnak fogadni,vagyis,ha lábad,kezed hiányzik,az elfogadható,ahogy arák is.A lelki nyavalyákat nagyon kevés ú.n. normális fogadja el.Az előítéletek...Hülye,elmebeteg,teszi magát,nem lehet rá számítani.Különösen érvényes ez az előítélet a skizofréniások esetében,de nincs kímélet az egyéb lelki mizériákkal vacakolóknak sem.Nem is kell a kímélet...A megértés kellene.

Még az állami helyeken sem tűrnek meg sokáig,de egy privát nem sokat fog törődni azzal,hogy skizofréniás,depressziós,pánikbeteg...Rengeteg a munkanélküli,bármikor talál másik embert.

Ez a helyzet,bármennyire is hihetetlen.

És nem szeretnék vitába szállni,csak úgy,a mások és magam tapasztalatából:Ezek a nyavalyák nem olyanok,hogy na,mos összeszedem magam,okés,mehetünk tovább.Ha úgy lenne,akkor nem kerülnénk pszichológushoz,pszichiáterhez.

Én nem vagyok skizofréniás,de annyit tudok,ez a betegség egy életre szól.Kell az akarat,de a gyógyszer megy folyamatosan,és nagy szükség van(Lenne...)a család,környezet megértésére.

A skizofréniás nem fog bátran meló után nézni,mert már az is valami,ha egyáltalán mer barátkozni,otthonról kimozdulni.

Ez az én szerény véleményem...Nem szerény!Ez a véleményem,mert a tapasztalat a fentebb írtakat igazolja.

537. 274c9996b8 (válaszként erre: 536. - Orr56)
2010. jún. 8. 15:47

Ennyire szerintem sehol nem ellenörzik az embereket ! Az orvost meg köti az orvosi titoktartas , mert nem jarkalhat körbe es beszelheti ki a pacienseit !

Ne veszitsd el a hitedet , hanem batran keress uj munkat , hogy 1-2-szer elutasitottak annak rengeteg oka lehet ! Van akit 100-szor elutasitanak es megsem adja fel !

536. Orr56 (válaszként erre: 534. - 274c9996b8)
2010. jún. 7. 22:01
Ami a munkát illeti innen fekete csille tolás van max munkának Magyar o. ami nem állami állas vagy függ az államtól az max 500e munkahely.Ilyen helyen lekáderezni valakit aki a gyógyszertárba skizó gyógyszert kapott nem tudomány.Mind a 75ezret nyomon követik.Egyébként az eü állami szintén nyilvántartva.Csak azért mondom mert ilyen ember vagyok első eset után próbáltam állást találni nem rossz diplomával szakmunkás oklevéllel.A állás interjún még minden oké.Aztán mire utánad néznek nem kellesz.Mondjuk most már 54 vagyok azért se kellek.Ez agy olyan ország ahol cirka 6 millió dolgozna ha volna mit.Olyan 3.5 millának van munkája nyílvántanak 1.2 millió álláskeresőt és másfélmílló nem is reménykedik, hogy lesz neki.
2010. jún. 7. 17:01
Jó. Keresek egy másik orvost.
534. 274c9996b8 (válaszként erre: 532. - Ff272e3b54)
2010. jún. 7. 16:49

Nezd az orvos nem Isten ! Vizsgaltasd meg magadat meg legalabb 2-3-orvossal a biztonsag kedveert !

Hogyan tudtad elveszteni az allasodat , az orvos nem hiresztelheti össze-vissza a diagnozisat , mert nem szabad neki ? !

Egyebkent semmi nem tart vissza attol hogy , ne keress ujra allast , nem ?

A legrosszabb amit teszel az az , amikor nem csinalsz semmit !

Ugy tudom van itt a hoxa-n pszichilogus ( en csak laikus vagyok:)

Erdemes lenne elbeszelgetni vele , vagy esetleg egy pappal mert ezek kötelessege es munkaja a lelki segely !

2010. jún. 7. 16:48
Több probléma is van (betegség) de azokkal még tudtam dolgozni.
2010. jún. 7. 16:41
Sólyom nehéz mert nagy a gond. Egyébként az orvos találta ki hogy skizofrén vagyok. Nem tudtam azelőtt a betegségröl semmit. Jól fizető állásomat is elvesztettem ez miatt.
2010. jún. 7. 16:26

Mi lenne ha azzal kezdened hogy , valamilyen apro,elerhetö celt tuznel ki magad ele ?

Aztan ha az megvan kicsiket nehezebbet , es igy tovabb ....

Esetleg megtanulhatnal meditalni, ami segit hogy összeszedd magadat es koncentralni tudjal !

Nem varhatod hogy , masok fognak helyetted dolgozni , hogy helyrebillenj el kell hatarozni magadat tiszta szivböl !

2010. jún. 7. 15:58
Másnak is súlyos baja van a családban. Hasonló elmebéli probléma aki nem jár orvoshoz. Mintha átok lenne rajtunk.
2010. jún. 7. 15:55
Nem fárasztalak benneteket de segitség nélkül nekem annyi...
2010. jún. 7. 15:49
Fokozatosan lett egyre rosszabb az állapotom. Hogy mi vezetett idáig az nagyon hosszú történet ezért nem írom le. Nem élek szivesen mert nincs miért élnem.
2010. jún. 7. 15:30
Megállás nélkül folyamatosan hangokat hallok és érzem, hogy néznek.
2010. jún. 7. 15:29
Nincsen életcélom. Nem köt le semmi és nem tudok koncentrálni semmire. A munkámat is elvesztettem. A szüleimmel és a tesvéremmel lakom. 40-re vagyok leszázalékolva.
2010. jún. 7. 15:24
Sziasztok. Paranoid skizofréniát álapitottak meg nállam 3 éve. A gyógyszerek ellenére egyre rosszabb állapotban vagyok. Ingerült vagyok és egyre agresszivebb. Egész nap kegyetlenül kinlódom. A másik problémám, hogy az orvosom és a szüleim sem hallgatnak meg. Senki soha nem halgatott végig.
524. Orr56
2010. jún. 3. 21:58
Ha másoknak is feltűntek a görcsös gondjaim akkor mondom már úgy néz ki megoldódtak.Sok dudva nem segít de a dió igen. Rendszeresen nem sok egy két evő kanálnyi pirítva sózva vagy darálva cukrozva nasi helyet.A tanács ismerősöm ismerősétől jött de úgy fest bevált.Szóval a dió sok magnézium és valszeg az hiányzott.Nem csak bátran nyújtózóm hanem egy órával többet is alszom tőle.
2010. jún. 2. 23:19
Mostanába nem fogok írogatni, mer épp megyek Magyarba megint a lányomhoz. Habár nála is van email, de sok egyebet próbálok intézni pár nap alatt. Csak a hónap közepén gyüvök vissza... Ja és tudok ám rendesen is magyarul, csak hülyéskedek. Mindig igyekszem feldobni magam, na...
2010. jún. 2. 22:50

492 Mari62 és Orr56

Először azt jegyzem meg, hogy én is "továbbtanulni" akarok a konkrét sztorikból.

Másodszor azt, hogy a Mari62 által említett sztori biztosan skizofrénia esete.

*

A legjobb volna feldeíteni, hogy mik ott a valóságos problémái az illetőnek, amiktől már sok éve befászolt (mert nekem az a véleményem, hogy a legtöbb skizofrénia mögött valóságos és idült, sok éves életproblémák vannak...).

De ezek feldeítésére kívülállónak kb. nulla az esélye.

Leállítani ezt (de csak a tüneteket) aktuálisan és legmegbízhatóbban (80% valószínűséggel, a többi nem reagál a gyogyóra) ma Risperdállal lehet. Ettől azonban az illetőnek semmiféle valós problémája nem fog megoldódni. Csak valszag abbahagyja mondogatni a hülyeségeit. Egyelőre hagyja abba! Aztán már azt sem...

*

Most jön a neheze. Azzal, hogy sk.-nek nyilvánítják, elindul vele a lavina és ő gördül lefelé:

1. az orvostud. (hogy az I. tegye valahova) mai álláspontja szerint ez soha nem "gyógyulhat" meg (nem igaz). Persze, hogy nem, mert a kezelés csak tüneti, a stigma meg, hogy skizofrén lett belőle, örök. S még a "modern, ú.n. újgenerációs" gyógyszerelés is lelassít (munkaképtelenné, vagy legalább csökk. munkaképessé tesz és plusz még ez a modern szir-szar is garantáltan egészségkárosító. Kevésbé mint a szenny Halidol? Tényleg kevésbé, de ez csekély vigasz.

Jó, nézzük, hogy mi van a gyogyó nélkül? Nélküle semmi nincs, vagyis további leromlás lesz és kész.

Azt kellene elérni, hogy olyan cihiáterhez kerüljön, aki NEM tartja gyógyíthatatlannak a skizót. Ilyet én egyet ismerek ma Magyarországon: dr. Botond Gyulát. (Van honlapja.) Talán van még kettő? Talán...

Másik prablem: ha a család secpec cselekvőképtelenné erőszakolja nyilvánítani az illetőt (ez egy jogi procedúra), onnantól nincs számára többé kiút. Az én lányom NÉGY éve NOR-MÁ-LIS, vagyis teljesen tünetmentes, teccik érteni?

Négy éve költöm erre a gatyámat is, de még mindig nem biztos, hogy ki fogom tudni menteni a pokolból... pedig én már rég feldeítettem, hogy mitől frászolt be. Megváltozatattam az egész életét, sok pénzzel és értelmes szellemi munkával, mint munkáltató, plusz igazi szeretettel. És így ki is rángattam ebből sikerrel... De mégis, még ma is "korlátozott cselekvőképtelen", vagyis 90%-osan JOGHALOTT.

*

Szedjük össze az eszünket és gondolkozzunk. Mert NINCS semmiféle szakember, Gyerekek, aki okosabb volna, mint mi.

521. mamma2 (válaszként erre: 519. - 88f8f5dc4a)
2010. jún. 1. 16:07
Szia Mónika!-igen én is ezt mondom, hogy csak óvatosan a mindenféle "útmutató" spirituálisan segíteni akaró emberektől, mert alaposan felkavarhatja az amúgy is labilis érzékű embereket! -és ha látják az emberen a bizonytalanságot,hogy "hinne is meg nem is" akkor olyan erőszakosak,hogy nem lehet őket lerázni!!!!Soha ne kérjetek segítséget és ne dőljetek be az ilyen "nagytudású" szélhámosoknak! Pussz GIZUS
2010. jún. 1. 14:12

Háj Orr56:-)

Ezt írtad: "Van még egy nyűgöm nem merek pihenés után nyújtózkodni mert rém könnyen görcsbe rándul a vádlim vagy a talpam. Azzal áltattak nyomelem hiány, hiába mondtam eszek én elég dudvát."

Ja, ez ismerős, de csak felébredéskor. Nekem biztos, hogy kalciumhiány, mert ha bekapok 1-től 3 kálciumos pezsegőt, mindig el lehet felejteni egy időre. És ez már jó 50 éve működik. De három napnál tovább sose emlékszek erre a macerára, így a tablettákat se szedegetem tovább. Nem cigike az, hogy arra is rászokjak.

Aki eredetileg is paranoiás vót, azt az élettapasztalatok hamar meggyőzik, hogy milyen igaza van.

Most ez úgy néz ki, hogy biztosan állandó mészhiányom lehet. De a tények ellentmondanak. Még sose tört el semmim, a hátam, satöbbi se fáj. Negyven kilo meg se kottyan. Pedig csajszi vagyok, abból is elég kicsike. És már hatvankodok. Akkor mégis kalcijum lehet? Igen. De csak valami éppen most hiányzás. Mér? Azér. Minden én se tudok. De ha két bogyó elég, minek a többi, nemigaz?

2010. máj. 31. 22:44

Fiúk és lányok...Rossz a tapasztalatom az olyan emberekkel,akik majd megmutatják a kivezető utat a nyavalyámból,tudják a megoldást,Ők azért vannak itt,hogy segítsenek...A rossz tapasztalat lehetett volna rosszabb is,ha valaki nem figyelmeztet,vagy másik alkalommal nem működik a vészjelzőm...Majdnem megvezettek.

Mocsok dolog mások elesettségét kihasználni.Kell a Kapaszkodó,hinni valamiben,valakiben,mert egyedül nem megy,de...Csak távol az olyanoktól,akik...Táltosok,meg a mittomén milyen Hókuszok meg Pókuszok...

518. Orr56 (válaszként erre: 517. - Ilyensincs)
2010. máj. 31. 07:44
Háj ilyensincs kösz.Melik kinti országba ülsz.
2010. máj. 30. 21:17

511, Orr56

Lyó vót!!! Na, ugye, hogy ez egy kicsit más j ? Attól vicces. Nehéz "hallani" a különbséget, de azért lehet egy kicsit. A "hejesírást", ami a j és ly-t illeti, a Vas megyeiek tuggyák csak igazuan mekkülömbösz-tetnya. Nekem a nagyszülék voutak Vazs megyejjök. Ott mindent l-lel mondanak, ami ly. Foló, goló. Megyüttek ám a gólák. És aki ezt sokat hallotta, annak csak bele kő gondúanya (gondolnia): lehet ezt l-lel is mondani? Milyen, olyan... az millen, ollan. Lehet. Gereblye - grábla. Ezt is lehet. Akkor ez is ly.

De a helyesírástól nem függ ám, hogy ki milyen okos. Az csak attól függ, hogy hallás után tanult-e írni (akkor lehetnek helyesírási hibái), vagy a szavakat mint kis képeket látja-e maga előtt és akkor mindig helyesen fog írni. Nem is tud másképp. Vagyis aki a szóképeket jegyezte meg kiskorában, azt nem érdekli, hogy mit hall.

Ebből csak azt akartam kihozni, hogy ne zavartasd magad a helyesírással, mert az eszed így is a helyén van:-).

2010. máj. 30. 20:30
Sziasztok!Régen jártam erre,el voltam foglalva.Nem vagyok képben ,amiről beszéltek...Lassan semmiben nem leszek képben.majdnem hányingerem van az idegtől.Pedig nem vagyok ideges.Hajni,mi nagyon régen "beszéltünk".Az a baj,hogy mindenkinek meg akarok felelni,s felemésztem magam.Ha azt várják el,hogy azt mondjam jól vagyok ,azt mondom,közben arra gondolok Te vak vagy b.....Mindegy majd elmúlik..Mindenkinek jó éjszakát ,sziasztok.
515. mamma2 (válaszként erre: 513. - D4464aaf8a)
2010. máj. 30. 17:45
Szia Hajnika!-teljesen elvagyok képedve és nem hiszem el,hogy csalódnom kell benned? Csak nem bedőlsz a kedves Miszti által összehordott katyvasznak??? Szegény Miszti "összeollóz" innen-onnan idézget jól-rosszul, még SZELLEMEKET is "idéz" és sajnos milyen sokan bedőlnek neki, és ő el is hiszi, hogy amiket leir az úgy is van.Csak sajnálni tudom szegényt /vagy lehet,hogy nem is szegény, mert a hiszékenység-butaság jól jövedelmező üzletág/ Orr-nak van igaza, és hiszem a "bizonyított" tételeket-hogy a Föld gömbölyű-mert a többi csak szemfényvesztés! Hajnika!-remélem nem "csalódok" Benned??? GIZUS
514. Orr56
2010. máj. 30. 15:44
RH 24. a szomorú állításom te csak egy meg vezettet ember vagy. A szegények csak ilyen olcsón nem dőlnek be te túl gazdag vagy hozzám.Nekem elég a megmaradás törvénye (anyag,energia).Nem kell szellem megmaradás.Hidd el a világhoz túl sok az első kettő.
2010. máj. 30. 15:11

Ez 24. bejgyzése Misztinek:

24. Téged is megszálltak??? 2010-04-17 18:09

Ha úgy érzed, Téged is megszálltak, akkor most különösen hozzád szólok.

Elkelne ebben az országban is egy profi „szellemírtó”…, lenne bőven munkája!!! :-( Hihetetlen, mennyi szerencsétlen, megszállt ember fordul hozzám, segítségért kiáltva…

Nem gondoltam volna, mikor belekezdtem a naplóírásba. Igazából csak a saját élményeimet akartam összegyűjteni, rögzíteni, magamnak is, hogy ne vesszenek el fontos tapasztalataim, emlékeim.

De szinte nem tudom írni a naplót, mert már majd’ minden gépnél töltött időmet kitölti a segítséget kérő levelek megválaszolása. Néha bizony elég nagy tájékozatlanságot is tapasztalok szellem ügyben, azért írogatok, illetve ollózok be ilyen asztrál-világbeli ismereteket is mostanában.

A hasonlóan kétségbesett - megszállt - jövőbeni kedves naplóolvasóimnak fogok írni ebben a bejegyzésben. A szellemektől -és a hozzájuk fűződő félelmeiktől- való végleges megszabadulásukhoz összegyűjtöttem egy csomó segítő eljárást, olyanokat, melyekben hiszek. Nagyjából ennyi, amit tudok segíteni, ezt viszont nagyon szívesen teszem. Reményeim szerint, sokaknak gyógyulásul is szolgál.

Jönnek a tanácsok:

--- Tegyél be a szobádba egy feszületet, lehetőleg a fejedhez közel. (Akár a párnád alá.) Lehet valamilyen szentképet is elhelyezni.

--- Amikor csak teheted, esténként gyújts egy fehér gyertyát, és mond el akár magadban, de jobb fennhangon, hogy: „Krisztus nevében, a gyertya tisztító tüze és lángja által megkérlek téged, bárki is vagy, menj a saját helyedre! Hagyj engem békén, barátsággal maradok irántad, és kérlek, hogy barátsággal távozz tőlem." - Nem kell így szóról szóra, csak ilyesmi legyen, akár saját szavaiddal is jó.

--- Amikor teheted, Robert Coxon tisztító, gyógyító zenéjére aludj el, illetve hallgasd elalvás előtt. (De akár nappal is nagyon hatékony lenne, a félelmeidtől való megszabaduláshoz is.) Ez a lelkedet is gyógyítja. (Küldhetek a CD-imről másolatot, mp3-ban is meg van nekem mind a 8 CD-je, ami Magyarországon megjelent. Önköltséges áron adom, nem akarok ezen sem keresni.) Hogy ki az a Coxon, a www.kryon.hu oldalon, a bal oldali menűben találsz róla infókat.

--- Próbáld meg a nap minden percében, amikor csak előjön, elterelni a gondolataidat a szellemekről. Amint megjelenik az agyadban a gondolat, kapcsold be a rádiót egy szöveges adóra, és figyeld mit mondanak, vagy tegyél a füledbe egy Mp3-at, vagy keress magadnak egy olyan elfoglaltságot, ami leköti a figyelmedet. (gyerek, állat, könyv, keresztrejtvény, bármi)

--- Ha éjszaka mégis megjelenne, és "birizgálna", "piszkálna", vagy zavarna szellem, azonnal mormolj el egy imát (magadban, vagy fennhangon, mindegy, ahogy lehetőséged van rá.) és akkor is Krisztus nevében szólítsd fel, hogy azonnal távozzon. (Erélyesen, de udvariasan szólj hozzá mindig.)

--- A lakás megtisztítására én is csak olvastam valahol, hogy sót szoktak használni. A bejárati ajtó küszöbére szórj egy kis sót. (Nem kell teljesen befednie).

--- Ha vallásos vagy, templombajáró, akkor egy lakásszentelésre is kihívhatod a papot. Nem egy nagy költség, nálunk ingyen csinálta, mikor ideköltöztünk. (Bár én megjegyzem, magam nem vagyok templomjáró). Ez is hatékony lehet.

--- A gyakori gyertyagyújtás is hasznos, a démonok –rosszindulatú lények- utálják a tüzet, na attól meg ők félnek.

--- Nagyon erősen tudatosítsd magadban végiggondolva, vagy fennhangon, hogy

„Senki nem tud ártani nekem!!!!” „Vigyáz rám az örzőangyalom, és mindig velem van Krisztus..../helyettesíthető, akiben hiszel...” „Semmi dolgom a szellemvilággal, ezennel teljesen feledésbe merítem!” Meg ilyen hasonlókat. Te is kitalálhatod, nem kell szóról szóra ezeket. Ami a kivánságod, azt fejezd ki. Tudod, a gondolatnak és a szónak meg pláne, nagyon nagy teremtőereje van!!!

--- a házban/lakásban, ahol szeretet uralkodik, békesség és harmónia van, ott meg sem tud maradni ártó szellem. Apró, kis lépésekben mindig törekedj arra, hogy mentől jobban megközelítsd ezt az állapotot.

--- Ha van lehetőséged, tarts háziállatot. Egy kiskutyát is pl.nagyon meg lehet szeretni, a vele tartott kapcsolat is remek elterelő hadművelet a szellemek ellen is, + az odaadó gondoskodás, szeretet megnyilvánulása iránta is javít a ház harmóniájában, szeretetteli, békés légkörének kialakulásában. (Amit nem szeretnek a gonosz lények).

--- Madarat is tarthatsz egy kis kalitkában, a madárdal is kellemesen letereli a gondolatokat. Kellemes érzést kelt fülben, lélekben.

--- A kötődő szellemektől való megszabadulás egy nagyon hatékony módja még a tűzönjárás. (Én már csináltam ezt, a Táltos Magyar András szokott minden évben szervezni ilyent. www.taltos7.hu, itt tájékozódhatsz.) Nincs az a szellem, amelyiket örökre ne űzné ki a tűztől való rettegés miatt a tüzönjárás. Egyébként a legnagyobb segítség az lenne, ha egy Táltos tanfolyamra is elmész. Huhhh, abból aztán nagyon sokat lehet meríteni!!!

--- Addig tud egy szellem rajtad élősködni, félelmeidből táplálkozni, és Tőled életerőt elvonni, amíg megengeded. Hidd el, hogy ez csak és kizárólag rajtad múlik!!!! Ezek nem tudnak Neked ártani! Tedd félre az összes kételkedésedet ezzel kapcsolatban!

--- Ha megváltoztatod a körülményeket magad körül, -fentieket felhasználva - akkor a "szellemeid" is szelidülni fognak, és odébb is állnak. Elfogy számukra a táplálék…

--- Tűzd ki a célt, és higgyél benne, hogy le tudod győzni a kis „görcsöt”, illetve a kis „görcsöket”... Magabiztosan előre!

❮❮ ... 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 ... ❯❯

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook