Próbált valaki mesterséges intelligenciát kreatív ötletekhez? (beszélgetés)
Cikkeket elemeztettem vele,
Útvonal terv,
Különböző írásaim elemeztettem vele,
Át akarta írni (ebben agyagedény volt )
Adathalmaz amelyet fáradtan nem láttam át, kicsit rendbe szedettem vele.
Általam készített fogyasztás mérleg ( ebben nem volt jó, elbacta)
Hulladék nyilvántartás ( ebből jó 5leteket adott )
Konkl. Nem kell neki mindent elhinni!
Jah… van humora, szórakoztató, de erőszakkal akar még és még más formátumban ua. - t elkészíteni.
"Próbált valaki mesterséges intelligenciát kreatív ötletekhez?"
Nem, mert az már nem én lennék.
Igen...
Akarunk új autót venni. A régi még közönséges manuális váltós volt mindenféle extra nélkül. Kivéve a légkondit és a szervót.
Ami ma néztem, az égvilágon mindenféle kötyűvel fel van szerelve, annyira, hogy nekem már szinte nincs is befolyásom a vezetésre. Figyeli a táblákat, tolatóradar, emelkedőre indulás rásegítő és még sok minden más marhaság. Este a neten nézegettem a különböző márkákat, már MIND ilyen! :( :( :(
Bocsánat az offért, de már ez is egy mesterséges intelligencia, ha nem is annyira.
Férjem termékleírást készíttetett vele.
Feltöltött egy képet, a chatgp meg pillanatok alatt tök jó, és használható kis szöveget rittyentett.
A gyereknek nyári gyakorlaton a futóművekről kellett 20 diás ppt-t csinálnia.
A határidő előtt 1 nappal még nem volt kész vele, mondtam is az apjának, hogy nem tudom mi lesz belőle, de ajánlom ne a mesterséges intelligenciával csináltassa meg...
Ezért beírtam az ai-nak, hogy miről szeretnék prezentációt, gondolván, ha lementem magamnak, össze tudom majd vetni a gyerek által végül elkészítettel, mert nehogymár olyat adjon be, ami nem is az ő munkája.... és jöttek a diák sorban, egymás alatt.
Akkor mondtam azt, hogy hihetetlen, mikre képes.
Végül a gyerek magától csinálta, szóval ez azért megnyugtató volt :D
Sziasztok!
Épp most fedeztem fel, hogy a mesterséges intelligenciára nem csak a sci-fi rajzfilmekben lövöldözhetünk — hanem akár kreatív ötletek gyártására is. Gondoltam, kipróbálom, mennyire inspiráló tud lenni. Eredmény? Olyan, mintha egy picit megszelídített robotkombin lenne az ügyfél (kissé robbanékony humorral).
Íme, mit tapasztaltam:
Kértem, hogy dobjon fel például egy “BOHO stílusú, természetközeli nappali díszletet” — és perceken belül lett egy lista színekre, textúrákra, apró dekor ötletekre. Elsőre kicsit… illuzórikus volt, de aztán rájöttem, hogy pont ettől inspiráló.
Adtam neki paramétereket, mint például “gyerekszoba, ahol fantasztikus kincsesdoboz is helyet kap” — és olyan kreatív térbeosztási és témavilág jött, amin saját magamtól nem gondolkodtam volna el.
Persze voltak mókás momentumaik is: egyszer azt javasolta, “helyezz el egy mini óceánt a sarokban, LED világítással” — némileg elrugaszkodott, de mosolygásra adott okot, miközben elindított egy fantáziás gondolatmenetet.
Összegzésképp: a mesterséges intelligencia nem vált törvényhozóvá a kreativitás terén, de mint ötletindító, gyors és izgalmas partner — remekül teszi a dolgát.
És most kíváncsi vagyok rátok is:
Ti próbáltatok már AI-t kreatív otthoni projekthez, mint díszítés, tértervezés vagy DIY?
Segített igazán, vagy inkább csak szórakoztatott?
Mi volt a legegyedibb vagy legszínesebb ötlet, amit összekapart nektek egy AI?
Várom a kalandos ötleteket és történeteket!
Baráti üdvözlettel,
Egy átlagos hobbi-laikus, aki reméli, hogy egyszer már egy AI mond el neki egy konkrét “színtónus neve” javaslatot — nem csak vörös narancs vagy zöldeskék ❤️
További ajánlott fórumok:
- Nincs kudarc, csak intelligens újrakezdés! 2010.01.01.
- Tud valaki jó és kipróbált natúr vagy biokozmetikumot ami minden vegyszertől és mesterséges adaléktól mentes?
- 30 évesen, intelligens férfira vágyni álomvilág lenne? Miért nehéz ennek a korosztálynak társra találnia?
- Miben nyilvánul meg az, hogy valaki intelligens?
- Mit gondoltok a mesterséges megtermékenyítésről?
- Az AI, azaz mesterséges intelligenciával készült fotók veszélyei