Főoldal » Fórumok » Diéta & Fitness fórumok » Kókuszzsírban egyszer javasolt sütni? fórum

Kókuszzsírban egyszer javasolt sütni? (tudásbázis)

24. fenevigye (válaszként erre: 23. - Regin_a)
ma 21:04
Nagyon jó.
23. Regin_a (válaszként erre: 22. - Fenevigye)
ma 20:32

[link]

Csak megtaláltam :)

22. fenevigye (válaszként erre: 21. - Regin_a)
ma 19:06
Érdekes. Van fantáziája.
21. Regin_a (válaszként erre: 19. - Fenevigye)
ma 19:02

Ahogy irtam , úgy nem. Amikor a boltból kihozod kiégeted és szalonna

Nem én mondom, hegyi pásztor mesélte. Azok tavasszal kimentek a gulyával a hegyekbe és tél elején jöttek le. Miben főztek volna másban mint kondér/bográcsban

Mostmár könnyű, inox kondért is lehet venni, nem emlitve a barbeque kerti sütögetést

Jóbarátom Belváros 4.emeletén a gangon barbequezott :)

Az egyik mostani szomszédom kerti kisvasutat készitett benzinmotoros mozdonnyal három tehervagonnal. A harmadikban izzzott a faszén és sült a kolbász. Amikor kész volt, a vonat körbejárt és mindenki szedett magának ezt-azt. Óriási volt

20. fenevigye (válaszként erre: 19. - Fenevigye)
ma 18:36
Az égetés pedig tisztítja/fertőtleníti.
19. fenevigye (válaszként erre: 18. - Regin_a)
ma 18:33
A natur öntöttvas nagyon könnyen rozsdásodik.
18. Regin_a (válaszként erre: 14. - Fenevigye)
ma 18:29
A natur öntöttvas bográcsban kezdésnek szalonnát olvasztottak, majd kitörölték szárazra. Soha nem mosták el, hacsak valami erős ok volt rá. Utána azonnal szalonnával kenték. Sokáig nem használták, a beavasodott szalonnazsirt kiégették, kitörölték és ujabb szalonna
17. Regin_a (válaszként erre: 15. - Globus)
ma 18:22
Namá'mé'nem? Éghajlatváltozás smafu? Lehet kókuszpálma erdő volt az Alföldön
ma 18:11
Iszonyatos fejfájást kaptam a kókuszolajtól. El is ajándékoztam azonnal, másnak semmi baja tőle, ez sem mindenkinek jó.
15. globus (válaszként erre: 11. - Srcrss)
ma 16:06
Az biztos, hogy a MI őseink nem ettek kókuszolajat. Még a környéken sem. Ez a kályha, amitől ki lehet indulni.
14. fenevigye (válaszként erre: 7. - 55Judit)
ma 15:39
Nálam félre van téve egy tapadásmentes, szigorúan rám parancsolt, h azt ne mossam el mosogató szappannal. Csak ki szokta törölni használat után. De, már vett magának egy dirrekt palacsinta sütőt. Azt hiszem Magyarországról hozta.
13. 55Judit (válaszként erre: 12. - 55Judit)
ma 15:30

Na még egyszer:

Olyat még nem hallottam, hogy valaki szándékosan e miatt hagyta volna abba a légzést.

12. 55Judit (válaszként erre: 10. - Anyagi)
ma 15:29

A levegő is, de olyat még nem hallottam hogy valaki szándékosan e miatt hagyta volna légzést.

A bődre BIO-t vegyél. A DM-ben lehet a legjobbat kapni.

11. srcrss (válaszként erre: 10. - Anyagi)
ma 15:01
Minden egészségtelen. Én feladtam. Legyünk fényevők.
10. Anyagi (válaszként erre: 1. - 91butterfly)
ma 14:56

Elsősorban a száraz bőrömet kenegetni használom...

A sütiknél meg kifejezetten zavar! A leveles tésztát, ha ezzel hajtogatják... - akkor kösz, nem kérek!

Ugye tudod, hogy már kitalálták, hogy ez is egészségtelen!!!!

9. fenevigye (válaszként erre: 7. - 55Judit)
ma 14:20
Meg fogom mondani neki, köszönöm. Jelenleg Magyarországon van. De rövidesen jön vissza.
8. 55Judit (válaszként erre: 4. - Kentaurcica)
ma 14:19
Igen, és mindenre jó. Még égzengésre is.👏😀
7. 55Judit (válaszként erre: 6. - Fenevigye)
ma 14:18

Ha nem javítasz, észre sem veszem a hibát.

Igen, palacsintát is jó vele sütni. Én tapadásmentesben sütöm, ezért elég az első palacsinta előtt bekenni a sütő alját, a többihez nem is kell. Mondjad barátnődnek süssön neked kókuszzsírban zellert. Csíkokra vágva, mint a krumplit. Nagyon finom, egészséges, és nem is hízlal.😉

6. fenevigye (válaszként erre: 5. - Fenevigye)
ma 14:10
Áááá, palacsintát.
5. fenevigye (válaszként erre: 4. - Kentaurcica)
ma 13:51

Csak annyit tudok róla, h a barátnőm azon süt papcsintát.

Feldarabolom neki kis darabokra, talán még kisebb mint fél dió.

Beleteszi a lábasba, gyorsan megolvad, és rá a keveréket.

ma 13:47
Én úgy tudom, pont azért jó, mert többször is lehet sütni benne.
3. 55Judit (válaszként erre: 2. - Horakulum)
ma 09:05

Ügyesen csinálod!

Én is használok kókuszzsírt, tudom hogy kibír magasabb hőfokot is, ennek ellenére ugyanolyan elővigyázatos vagyok mint más zsiradékkal.

ma 08:58
A kókuszzsírban pont az a jó, hogy magasabb hőfokot is kibír, tehát sokszor veszélytelenebb a többszöri felhasználása. Szűrd le használat után, és úgy tárold, amíg legközelebb szükséged nem lesz olajra. Én mindenre is használnom, és többször is felhasználom, a színén látom, amíg sötétbarnába nem kezd váltani. Amíg áttetsző, aranyszínű, addig lehet többször használni. Figyelj oda, hogy ezt se hevítsd túl és bátran használd többször. Én rántáshoz, többszöri bő olajban sütéshez, hagyma alá, mindenre is használom.
ma 07:23

Bundáskenyeret sütöttem és nem lett darabos a zsír.

Nemrég kezdtem csak el kókuszzsírt használni, ezért nem tudom hogy hányszor érdemes benne sütni.

Tudom hogy legjobb csak egyszer, de érdekelne ki hogyan, hányszor, használja a kókuszzsírt?!

Mindenhez használjátok vagy csak olajban sütéshez?

Köszönöm előre is a tippeket!

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook