Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Sertéscsülök körettel, hagymaágyon recept

Sertéscsülök körettel, hagymaágyon recept

Elkészítési idő 200 perc

A Sertéscsülök körettel, hagymaágyon hozzávalói:
1 db hátsó sertéscsülök,5-6 közepes szem burgonya, 3 szál sárgarépa, 2 szál petrezselyemgyökér, 3 közepes fej vöröshagyma, 4-5 duci gerezd fokhagyma, 2 dl barna sör . Ízlés szerint:só, szemes bors,2 db babérlevél, 1 evőkanál csípős chili-szósz,2 evőkanál paradicsomkrém, 1 fakanál disznózsír.


A Sertéscsülök körettel, hagymaágyon elkészítési módja:
A tisztított, megmosott csülköt egy nagyobb edénybe felteszünk főni egy kisebb fej vöröshagymával, a fokhagymával, a sárgarépával, a petrezselyemmel,a szemes fekete borssal és a babérlevéllel. Kissé megsózzuk, majd lassú tűzön gyöngyözve főzzük kb 2 órán át. Közben előkészítjük a sütőtepsit és disznózsírral kikenjük. Megtisztítjuk a vöröshagymákat. Ha a csülök megfőtt kivesszük, a főzőlevet félre tesszük. A szálasra vágott hagymaágyra helyezett csülköt megkenjük paprikakrémmel, paradicsom krémmel, aláöntünk kb 1 dl barna sört és alufóliával lefedve 200 fokos előmelegített sütőbe toljuk. nagyjából egy órán keresztül sütjük, közben többször megkenjük saját szaftjával, barna sörrel A végén levesszük alufóliát és pár perc alatt pirosra sütjük.
Amíg a csülök sül a megtisztított burgonyát egészben a csülök főzőlevében megfőzzük. Ha kész negyedekre vágjuk megsózzuk és a kizsírozott tepsiben pirosra sütve köretként tálaljuk.



Kategória: Húsételek receptjei

A receptet beküldte: , jún. 17. 10:52
A sertéscsülök körettel, hagymaágyon elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2019, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook