Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Levesek, levesbetétek receptjei » Galyasági apróhúsos leves recept

Galyasági apróhúsos leves recept

Elkészítési idő 90 perc

A Galyasági apróhúsos leves hozzávalói:
40 dkg sertéstarja, 40 dkg burgonya, 1 fej vöröshagyma, 1 nagy fakanál disznózsír, 1-1 kiskanál só és őrölt fekete bors, 2 evőkanál ételecet, 2 db babérlevél, reszelt citromjéj morzsolt majoránna, 1 dl tejföl, 4 db tojás, 2 evőkanál liszt, 1 csokor petrezselyemzöld


A Galyasági apróhúsos leves elkészítési módja:
Elkészítésekor külön edényben a tojásokat keményre főzzük, hideg vízben lehűtjük, megpucoljuk és félre tesszük. A finomra vágott vöröshagymát a zsiradékon megfonnyasztjuk, hozzáadjuk az apró kockára vágott húst, és kevergetve a zsírjára sütjük. Fűszerezzük sóval, őrölt fekete borssal, apróra vágott petrezselyemmel, reszelt citromhéjjal. Megszórjuk 1 evőkanálnyi liszttel és átkeverés után felöntjük 2 liter vízzel. Lassú tűzön főzzük és a ha felforrt beletesszük a babérlevelet és megsózzuk. A burgonyát kockára vágjuk és a levesbe rakjuk. A levesből kimert lével a kevés lisztet és a tejfölt elkeverjük, a leveshez adjuk, az ételt készre főzzük. Ha szükséges utánasózzuk, ízesítjük ételecettel, vagy a citrom levével. A tojásokat egészen apróra vágjuk és a leves tetejére szórjuk. Az ételt vágott petrezselyemmel is meghintve tálaljuk.


Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei

A receptet beküldte: , jún. 16. 05:05
A galyasági apróhúsos leves elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2019, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook