Segítség egy beteg kislánynak! (beszélgetés)
""Isten igenis van, és segít azoknak akik megérdemlik!" Ezek alapján Te megérdemled, a beteg kislány pedig nem érdemli meg. . . Fura egy elképzeléseid vannak. . ."
Mindenkinek van 1 sorsa a beteg kislánynak is dudubabának is neked is nekem is meg mindenkinek. Isten ezt nem úgy osztogatja hogy te megérdemlet te meg nem.... olvass a másik topikba ott bővebben le van írva.
Megmutattam hogy Istenről hol tudsz beszélgetni szerintem ott dudubaba is elmondja neked a véleményélt szívesen.
Neked milyen jogod van hozzá hogy elvedd az emberek efféle alapítványba vett hitét ? Hogy veszed a bátorságot ahhoz hogy elbizonytalaníts olyanokat akik eme topikot olvassák és ebben bíznak ?
Nem igazán értem mi értelme van személyeskedned, ahelyett, hogy arra válaszolnál, amit kérdeztem...
"Isten igenis van,és segít azoknak akik megérdemlik!" Ezek alapján Te megérdemled, a beteg kislány pedig nem érdemli meg... Fura egy elképzeléseid vannak...
Az alapítványról tett kijelentéseimet nyugodtan cáfold meg az alapítvány eddig elért eredményeivel. Ezt meg is köszönném neked, hisz a weboldalukon nem igazán találtam semmi erre utaló információt.
Szerinted mit érezhet egy beteg gyerek és a családja, akiknek mások kihasználják a betegségét?
Ha te nem hiszel Istenben az a te magánügyed!Elég elkeseredett ember lehetsz,legalább is a hozzászólásaidból erre tudok következtetni!
Nem akarlak megbántani,de ezt a fórumot sok hívő ember olvassa és nincs jogod őket megbántani!
Isten igenis van,és segít azoknak akik megérdemlik!Én voltam már sajnos olyan helyzetben ahol biztosan az ő segítségével nem tőrtént komolyabb baj!
Az alapítványokról tett kijelentéseidet nem akarom kommentálni,ha bármi problémád van valamelyikkel akkor keresed meg őket személyesen és mond el nekik a véleményed!
Szerinted mit érezhet a kislány ha elolvassa a hozzászólásaidat?Legalább rá lehetnél tekintettel,ha a fórumtársaidra már nem vagy!
Köszönöm hogy jelentkeztél a fórumomra,de kérlek legközelebb csak akor tedd,ha másokat ezzel nem bántasz meg!
Nem vettem el senkinek a hitét, csupán azt mondtam, hogy nincs isten.
De mindenki abban hisz, amiben akar, ebben igazad van. Ennek köszönhetően nem csak istenhívők vannak, hanem jetikutatók, Atlantisz kutatók, táltosok, boszorkányok - akik leveszik rólad a rontást - vannak akik az áldozatbemutatásban hisznek, a gyerekek pedig a mikulásban, stb...
Mindenki,- így te is azt gondol, amit akar!
De ahhoz nincs jogod, hogy másnak elvedd a hitét!
1 Isten van csak külömböző néve. 7*77 neve van.
Az miért lenne hülyeség hogy ha hiszne akkor majd meg gyógyítja őket , ? hm ?
"
Főleg úgy nem, hogy míg tudjuk, hogy isten nem létezik" honnan tudod ?
Amennyíben válaszolni szeretnél vagy kérdésed van az Istenről légyszíves ebben a topikban tedd meg .
Milyen isten? Allah? Shiva? Jah? Zeusz? Jupiter? Beláthatod, hogy míg istenből van több száz, attól még nem kellene az életük végéig beteg embernek olyan hülyeséget magyarázni, hogy az isten majd meggyógyítja.
Főleg úgy nem, hogy míg tudjuk, hogy isten nem létezik, így nem fog meggyógyítani, addig mindenkit megnyugtathat a tudat, hogy a génterápia, őssejt beültetés, klónozás és minden egyéb tudományos előretörést ellenez a katolikus egyház. Hátha valaki meggyógyítja azokat a szerencsétleneket és rontja az üzletet...
Nem mondtam én, hogy kételkedek a gyűjtés valódiságában, hidd el, hogy megnéztem az oldalt, megkerestem a szülők címeit és úgy az egész helyzetet átnéztem.
Ellenben van pár fura dolog:
1. az orvosok (Kína, Ukrajna) ezt komoly összegekért végzik, nem a gyógyítás kedvéért
2. az SOS alapítvány által megjelölt kínai oldalon felsorolják, hogy milyen betegeket kezeltek eddig és nincs OI-s köztük
3. az alapítványok szeretnek gyűjteni hisz innen lesz a pénz, tehát a gyűjtés valódi a pénzfelhasználás viszont már közel sem lesz az :)
4. az SOS alapítvány oldalon nagyon sok beteg gyerek/felnőtt fotója van fent, de egyről nincs kép a gyógykezelés után, sőt még csak arról sem írnak hogy sikerültek a kezelések
5. számomra nem elég meggyőző ahogy egy év alatt 120 millió forintot számol el az alapítvány egyéb ráfordításként
6. másfél évet dolgoztam alapítványnál, sok alapítvánnyal kerültünk kapcsolatba, és nagyon sok olyan ember megfordult nálunk, aki már több alapítványnál is dolgozott, tapsztalat: 10-ből 9 alapítvány beszedi és lenyúlja a pénzt kihasználva mind a felajánlók mind a beteg jóhiszeműségét
Ez így van, a saját lábamon tudok járni hála annak, hogy nekem I-es típusú OI-m van. De még ez a - legenyhébb - típus sem gyógyítható. Talán a génterápia lesz rá egyszer a megoldás, de újfent kihangsúlyoznám jelenleg a betegség nem gyógyítható, a tüneteinek van kezelése ami javíthat valamennyit a beteg állapotán, de ez nem az őssejt beültetés.
Gapo
Tökéletesen egyertértek veled!Ha valaki elveszti a hitét akkor elvesztett mindent!
Egy édesanya az utolsó pici reményt is kihasználja,ha a gyermekéről van szó!
Hozzászolónk hál'Istennek a saját lábán tud közlekedni,legalábbis ahogy a feltöltött képen láttam!
Szia!
Ne haragudj,de egy kicsit csodálkozva olvastam leveled.Én a gyűjtésben segítek ennek a kislánynak a kezelését az orvosok végzik!Nem igazán tudok számodra kielégítő választ dni,de azt gondolom hogy nem vállalták volna az orvosok az össejtbeültetést ha nem látnának reményt a gyógyulásra vagy arra hogy ennek a kislánynak megkönnyítsék az életét!
Ha gondolod én szívesen megadom a címét a szülőknek akivel fel tudod venni a kapcsolatot ha kételkedsz ennek a gyűjtésnek a valódiságában.Amúgy ha felhívod akár az iskola igazgatónőjét,akár a falu polgármesterét akkor ők biztosan alátámasztják a gyűjtés hitelességét!Ha gondolod az S.O.S. alaítványnál is érdeklődhetsz hogy ténylegesen folyik-e gyűjtés a kislánynak!
Kedves Krisztina!
Légy szíves oszd meg velem, hogy fogjátok meggyógyítani azt a valóban beteg kislányt, akinek a fotójával kupakokat és pénzt gyűjt az sos alapítvány. Miért nem biszfoszfonát-kezelést kap? Hogy tudnak egy génhibát őssejttel kezelni? Miért írjátok, hogy meg tudjátok gyógyítani, mikor ezt a betegséget nem lehet gyógyítani? Legalább egy embert mutass, akit már kezeltek őssejt beültetéssel OI esetében.
Előre is köszönöm - remélem - meggyőző válaszaidat.
Gapo - 28 éve osteogenesis imperfecta beteg
Szióka!
Most hozta a postás a csomidat!
Nagyon szépen köszönjük!
Szióka!
Még nem kaptam meg de gondolo hamarosan ideér!Okvetlen jelzem ha megjött!
Köszönöm a segítséget!
Reggel átküldtem,reméllem megkaptad!
Köszönöm a segítségedet!
A tejesdoboz műanyag kupakja is jó? Abból több van, mert az eléggé fogyó dolog nálunk. Meg van már pár ásványvizes is.
Ha dobod a címet priviben (talán már írtad is, csak én idióta kitörtöltem egy csomó üzit) akkor elküldöm.
Szép napot mindenkinek!
A kupakok gyűjtését tovább folytatjuk!
Köszönjük mindenkinek aki segít!
Nem kelltem késöbb csak igyekeztem minél hamarabb elészíteni az ebédet,legalább is amit lehetet,mert ha a pici felkel akkor aztán mindennek vége!
Ma jelentkezett egy hölgy egy másik portálon ő is két doboznyi kupakot küld nekünk!
Hiába,sok jószándéku ember van kis hazánkban!
További ajánlott fórumok:
- Indira mennyire jó név egy kislánynak?
- Ajánlanátok e egy hét éves kislánynak az interaktív táncszőnyeget?
- 4 éves kislánynál folyás. Volt így valaki?
- 10 éves kislánynak milyen frizurát ajánlanátok?
- Most, hogy lekerült a sapi, egyre több kislánynál feltűnik, hogy melírozott a haja! Nem káros ez?
- 5 éves kislánynak értelmes játékot ajándékba, de mit?