Főoldal » Fórumok » Szépség & Egészség fórumok » Segédápoló feladatai? fórum

Segédápoló feladatai? (beszélgetés)

14. gigi> (válaszként erre: 12. - Funnygirl)
ma 14:51
Ahol én dolgozom,sajnos a segéd apolót nem engedik felvenni. Pedig nagyon_ nagyon jó lenne.
13. 55Judit (válaszként erre: 12. - Funnygirl)
ma 13:39
Azé a felelősség aki személy szerint engedi.
ma 13:37
Attól függ kórházba szeretnél menni vagy idosotthonba..Nagyjábol a feladatok koze sorolják : Ágyazás, matrac fertotlenites, éjjeli szekreny mosás, benne levo dolgok szelektálása ha ugy van, ágytál-kacsa kivetel ill. fertotlenites, oltoztetés, kiultetes, etetes, koromvagas, beszelgetes, RR mérés, testho meres.. Az más kerdes hogy vannak helyek ahol engedik a segedapolot gyogyszert osztani, ha már joideje vagy ott es elsajátitottal pár dolgot..
11. fincsi5 (válaszként erre: 10. - 55Judit)
ma 08:44

Ma lehet így van, 30 éve hivatalosan csak orvos köthette volna be.

Injekciót is jobban adták be a nővérek, mint a dokik. Sőt: azt, hogy mit kell adni, azt is jobban tudták. Volt, hogy bementünk, a nővér rögtön infúzióra tette, 1-2 óra múlva, mikor megjött a doki, már jobban volt a gyerek.

10. 55Judit (válaszként erre: 8. - Fincsi5)
ma 07:47
Nem azon múlik kinek milyen iskolája van, hanem van-e érzéke hozzá vagy nincs. Képzett nővér elvégezheti, sőt szerintem már orvos ennyiért be se megy a kórterembe.
9. gigi> (válaszként erre: 1. - Kiki10)
tegnap 22:53

A segédápoló feladata: Mosdatás, fürdetés,pelenkázás, ágynemű csere, étel osztás, etetés.

Fürdetéshez az ágy fürdő is hozzá tartozik,olyan betegnél akit nem tudsz kivinni a fürdőbe. Továbbá a betegek környezetének tisztán tartása.

Legyen tiszta ruha rajta,legyen elmosva az evő eszköze,pohara.

Aztán,hogy mit engednének még meg nem tudom. Gyógyszerelést és a gyógyszerek kiosztását a betegeknek biztos ,hogy nem.

8. fincsi5 (válaszként erre: 2. - 55Judit)
tegnap 19:49
Az én gyerekemnek sokszor kellett infúzió, párszor próbálta doki bekötni, nem ment nekik. A nővérnek egyből sikerült, észre sem vette.
7. Lady Lavender (válaszként erre: 6. - Lady Lavender)
tegnap 19:44
Pelus csere is bejatszik
6. Lady Lavender (válaszként erre: 1. - Kiki10)
tegnap 19:43
Kaját kihordsasz, agytalakat cserélsz, próbálsz vizet diktálni haldoklokba.
tegnap 19:40
Ő ápoló 10000 éve, csak felbujtottak, hogy csinálja meg a sulit.
4. Lady Lavender (válaszként erre: 3. - Lady Lavender)
tegnap 19:39
Egy barátom 40 évesen nekialllt az egyetemnek, az elsón majdnem kibukott. De nyomtuk a haját, átmenet. A másodikon jobban Ment.
3. Lady Lavender (válaszként erre: 1. - Kiki10)
tegnap 19:36

Valószínűleg nem vesznek fel.ahogy más melóra sem, ami hadonlo, de érthető. Nem diszkrimináció, de aki itt picsaskodik, az nem tud 50-60 kilót megemelni.

Nalunk a segedapolo az a gyakornok az egyetemen.

2. 55Judit (válaszként erre: 1. - Kiki10)
tegnap 18:08

Elöljáróban tőlem, amkor kezdtem a nővéri munkát: Csecsemő-és gyermek osztályon dolgoztam 3 műszakban. A gyógyszerezésen, vérvételen, infúzió bekötésen kívül mindent meg kellett csinálni. Feltételezem, így van ez felnőtt osztályon is. Végzett nővérek látják el a felelőségteljes feladatokat.

Majd biztos leírják a mai helyzetet a mostani fiatalok is.

tegnap 18:02

Sziasztok! 😊

Segédápolói munkáról szeretnék érdeklődni. Régóta vágyom arra, hogy másokon segíthessek, de sajnos nincs meg a teljes képzettség az ápoláshoz, ezért a segédápolói feladatokkal szeretném kezdeni.

Ti, akik ebben dolgoztok, tudnátok mesélni, hogy milyen a napi munka menete? Milyen feladatokat kell elvégezni, hogyan néz ki egy nap, hány órában dolgoztok?

Őszintén minden érdekel, tényleg szeretném látni a valóságot, nem azért, hogy elrettentsetek, hanem hogy tisztábban lássam, mire számíthatok. A célom az, hogy segíthessek, és szeretném jobban megérteni ezt a munkát.

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook