Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » 16 éves lányom első szerelme fórum

16 éves lányom első szerelme (beszélgetés)

19. Idhikai (válaszként erre: 11. - Amaunet)
tegnap 20:53
Pont így! Apukám a lépcsőn várta a fiú(ka)t. ... "fiatalember, ha szabad kérdeznem, mik a szándékai?" :D :D
18. fincsi5 (válaszként erre: 17. - Timycat)
tegnap 18:59
Érdekes, hogy nyaralásra jött velünk a férjem, pedig akkor még eljegyzés sem volt, és vagy 2 éve jártunk együtt. De rég volt! Mi Jugoszláviába jártunk, a 2. alkalommal meg is vettük a gyűrűket, aztán évekig rejtegettük.:))
17. timycat (válaszként erre: 9. - Amaunet)
tegnap 18:17

Anno nálunk, mármint mikor én voltam tini is kb így kezdődött, de ez már nem trendi. Aztán megkattantam és te jó Isten milyen necces helyzetekbe sodortam magam. Szegény anyám ha mindent tudna. Ebből okulva én még ennél is lazább voltam, de a kontroll "jófejségnek" álcázva ott volt. Az alapokkal egyébként totál egyetértek. Ami még más volt az én időmben az az olcsóság, nem volt tétel beülni valahova egy fél délutánra és sok lehetőség volt szórakozni. Pl kisvárosunkban 5 állandó diszkó volt, most egy sincs. A drogok már akkor ott voltak mindenhol (90-es évek vége), az meg leginkább edukáció és nevelés, hogy tud-e, mer-e nemet mondani.

Drága, de szórakozni most is kell, adottságokhoz mérten nem csak otthoni környezetben. Mozi, üdítő, pizza, tiniklub, barátnős "shopi" még talán nem a világ. Főleg ha nem napi szintű.

Én arra értettem hogy sokat költ, hogy nyilván ne havi 100ezres tétel legyen a shopi összege, meg nem kell mindjárt luxi helyekre járni, a taxit is meg lehetett spórolni akár velem is, ha megfeleltem. Inkább én vittem őket, befogtam a számat és rögtön lekoptam ahogy véget ért a logisztikai feladat, inkább mint valami rutintalan sofőr lélekvesztőjével menjenek.

Ami a nálunk bandázást illette én/mi szerencsés helyzetben vagyunk, volt/van a gyereknek egy 100nm-es saját lakrésze minden jóval, becsuktuk az ajtót aztán hadd szóljon a buli. Éltek is vele, először csak lányok jöttek "csipogni", majd megjelentek a fiúk is. Ez az élet rendje. 16 évesek, így is úgy is dugni fognak valahol, legalább ne a bokorban tegyék mint a kutyák.

Addig jutottunk, hogy a fiú szülei vitték nyaralni a szerelmes párt. Ez előtt nyilván eljöttek a szülők is bemutatkozni. Aztán a fiút mi is vittük, kiskorúak voltak még, papírozni is kellett. Majd véget ért az a románc... a legutóbbi fiú akit hazahozott a lány bejelentés nélkül Karácsonyra hááát köpni-nyelni nem tudtunk, de lenyeltük a békát és reméljük hogy nem látjuk a fiút többet.

tegnap 18:12
Inkább haragudjon meg rád, mint az élete oda legyen. Majd kivékül. A te szüleidet se érdekelet, hogy jajj megharagszól rájuk!
tegnap 18:11
Radikális. Azt ted, amit a te szüleit tettek volna veled. Hogy ma más világ van? De azért mindennek van határa!
14. Nancy Ann (válaszként erre: 12. - L.luiselotte)
tegnap 18:10
Nem hiszem, hogy ez technikán múlik, generációs különbség.
13. Nancy Ann (válaszként erre: 10. - Andi6020)
tegnap 18:08
Ez esetben nyilván nem kell otthon prezentálni. De van, aki érettebb már 16 évesen is, főleg a lányok közül, nem a "virágról virágra" elvet vallja... Öcsém 18 volt, barátnője épp 16, mikor összejöttek, a lány szülei simán engedték, hogy nálunk aludjon, innen menjen iskolába- anyu két "gyereknek" főzte reggel a kakaót. Mindkettő egyetemre ment utána, szóval a tanulás nem sínylette meg. De a két család ismerte egymást, megbíztak egymásban. Évekig tartó kapcsolat volt. Szerintem a tiltással csak dacosabb lesz a tini, és persze hogy menekül otthonról, ha otthon mindig vita, feszültség van.
tegnap 17:44

Nem is tudom, hogy jó ötlet-e, de hozzánk is eljöhettek a lovagok, sőt, édesanyám el is várta- De nekem minden látogatás egy rémálom volt, féltem, hogy az öntörvényű kritkus szókimondó anyukám mikor sérti meg a vendéget, vagy szólja el magát, amit nem kivánok megosztani. / 80-as évek /

a 2000.es években pedig a lányok jártak hozzánk, sokszor az édesanyjukkal együtt. /fiam van /

különben édesanyám tehnikája lehet hogy jobb volt,nem rettentette el a fiúkat m ert első férjem ebből a körből került ki /oszt társ / a fiam pedig még mindig nőtlen, hiába voltam akármilyen kedves vagy vendégszerető-

11. Amaunet (válaszként erre: 10. - Andi6020)
tegnap 17:12

😲

Hát, nem irigyellek.

Egy faluban nőttem fel és 16 éves koromban a barátomnak el kellett jönnie értem, ha el akart vinni táncolni. Időben haza is kellett kísérnie.

Akkor még nem is volt ilyen rossz a közbiztonság. Nem volt kábítószer a szórakozóhelyeken.

10. andi6020 (válaszként erre: 9. - Amaunet)
tegnap 17:00
Mondjuk ennyi idős koromban be sem mutattam otthon senkit. Időm se lett volna, 2 hetente más volt porondon 😅
9. Amaunet (válaszként erre: 8. - Andi6020)
tegnap 16:55

Szerintem ezt családja válogatja.

Köztem és a a testvéreim közt 2-2 év van. Mindegyikőnknek voltak barátai/osztálytársai. Néha 10-12-en voltunk nálunk. Kártyáztunk, tévéztünk, videóztunk.

Mivel nálunk nem volt soha pizzázó, ha kifogyott a hűtő, akkor magunk áltunk neki főzni.

Szerintem egy családnak nyitottnak kell arra lenni, hogy a gyermek egyszercsak meghívja a barátját/barátait.

Egy lány gyereknél én inkább támogatnám ezt - tudom, hogy hol van. Városlakóknál különösen.

Télen, kaki időben egyik helyről a másikra beülni. Filmekhez meh hozzá lehet férni bárhol.

A másik, hogy így érezheti a szülei felől az elfogadást/befogadást, maga mellett érezheti őket, nem rögtön a tiltással kezdenek.

8. andi6020 (válaszként erre: 7. - Amaunet)
tegnap 16:32

Ne költsenek üditőkre, pizzára, mozira? Hááát....

A tököm se mozizott volna anno otthon a kamasz pasim családjával.

7. Amaunet (válaszként erre: 5. - Fórumnyitó (anonim))
tegnap 16:21

Találkozzatok, ismerjétek meg a fiút! Inkább nálatok találkozzanak. Ne költsenek üditőkre, pizzára, mozira, ha ezt otthon is megtehetik.

Miután megismeritek a fiút el lehet komolyan beszélgetni a lánnyal. Mennyire komolyan gondolja?

6. timycat (válaszként erre: 5. - Fórumnyitó (anonim))
tegnap 16:09

Ez már a továbbtanuláshoz szükséges félév vagy még nem?

Anno nekem is, meg a lányomnak is volt egy ilyen tanulási mélypontja, kb ennyi idősen.

A bankkártyára tőled megy pénz? Mert ne adj neki többet ha úgy látod túl gyorsan költ vagy ne adj Isten káros dologra megy.

Ha kell kérjen és mondja meg mire.

Költéssel nálunk nem volt probléma, én nálunk bandáztattam őket. Persze ez is családfüggő, hol, mennyire lehet ezt megoldani. A tanulásra meg volt egy alku, ne bacca el, ha hozza a szintet akkor nem pofázok bele a nagylányos dolgaiba. Ennyi volt vele szemben az elvárás.

Szerencsém volt, mert lányos szülői álom volt a fiú

5. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 3. - Timycat)
tegnap 15:37
Romlanak a jegyei, letojja az iskolát, délután össze-vissza császkálnak, este ér haza, nem tudom mennyi pénzt elköltött a bankkártyájáról. Már rá se kérdezek, mert úgyis csak veszekedés a vége.
4. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 2. - 80ASIQ)
tegnap 15:36
Se hall se lát...
3. timycat (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
tegnap 15:25
Felad? Ez mit jelent? Gondolom nem elköltözni, iskolát elhagyni szeretne hanem csak több időt tölteni a szerelemmel. 16 éves, ez ilyen. Teret kell neki adni, ha nem valami "veszélyes" kapcsolat ez akkor békén kell hagyni, majd visszazökken.
tegnap 15:19
Mit tudom én! (Bocsánat!) Azt mondom, semmiképpen sem erélyesen, mert akkor tényleg ellenség leszel. Valami finom meggyőzéssel próbálkoznék talán...
tegnap 15:12
Nagyon intenzív, mindent felad miatta. Hogyan segítsek úgy, hogy ne ellenségnek lásson? Eddig fontos volt a továbbtanulás, a jó jegyek, most már sokadrangú. Ahogy a család is.

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2026, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook