Főoldal » Fórumok » Szépség & Egészség fórumok » A huzamosan szedett gyógyszereket a gyógyszerészek is kiadhatnák fórum

A huzamosan szedett gyógyszereket a gyógyszerészek is kiadhatnák (beszélgetés)

1 2
32. Channa* (válaszként erre: 5. - Fórumnyitó (anonim))
tegnapelőtt 18:59

Voltam olyan helyzetben, amikor a rendszeresen szedett gyógyszerem kifogyott és a dokim és asszisztens is szabin volt 1 hónapig.

Még támogatás nélkül sem kaphattam meg, mert kell a recept!

Megértettem, de még sem;)

Igen, bármikor mondhatják, hogy innentől nincs szükséged a gyógyszerre, és ezt pl. nem tudhatja a gyógyszerész.

Tehát, jó lenne, de azért ezzel lennének visszaélések.

31. Channa* (válaszként erre: 3. - MézesRétes)
tegnapelőtt 18:55
Nem is kell orvos hozzá Az asszisztens csinálja ezt nálunk.
30. Amaunet (válaszként erre: 29. - MézesRétes)
tegnapelőtt 17:34
"már/még nem jellemző"
29. MézesRétes (válaszként erre: 24. - Amaunet)
tegnapelőtt 14:57
Ez változó ma már.
28. asztanaviszta (válaszként erre: 12. - Globus)
tegnapelőtt 14:51

Sok orvosnak már olyan népes a körzete, hogy nem tudnak rádobni plusz embereket.

Egyszerűen fizikailag képtelenek ellátni.

27. asztanaviszta (válaszként erre: 26. - Timycat)
tegnapelőtt 14:49

Igen.

Látja a rendszerben, hogy az adott gyógyszert az elmúlt fél év alatt már legalább 4 hónapra kiváltottad - tehát rendszeresen szeded - akkor egy havi adagot kiadhat TB támogatottan, mintha az orvos írná fel.

De: várjuk ki a végét.

Még minden előfordulhat. Meg annak az ellenkezője is.

tegnapelőtt 13:27

TB támogatott hogy lesz? Gyógyszerész is megkapja erre is a jogot?

Bocs nem olvastam a társadalmi vitára bocsátott javaslatot.

Egyébként nem ördögtől való lenne, sőt vannak országok ahol elég széles jogai vannak a gyógyszerészeknek is. Csak nálunk ugye a gyógyszertárakat is szétcsapták már, értem ezalatt hogy már teljes állású gyógyszerész nélkül is működhetnek patikák.

25. globus (válaszként erre: 20. - MézesRétes)
tegnapelőtt 12:34
Így van. Csak annyian maradnának hoppon, akik délelőtt kérik, délután kiváltanák. Vagy akik már a pultnál állnak és nincs a felhőben már semmi a régiből. Jobb lenne, mint a folyamatos telefoncsörgés+ ügyfelezés, ilyen semmilyen más hivatalban nincs.
24. Amaunet (válaszként erre: 20. - MézesRétes)
tegnapelőtt 12:25
Az időseknél már/még nem jellemző, hogy emailjük lenne. Főleg nem vidéken.
23. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 22. - Semleges)
tegnapelőtt 12:18

Az egy szuper dolog .....LENNE. Csak szerintem ennyi betegnél megtelik a fiók, ezért marad ki időnként a beteg.

Egy asszisztensre, rengeteg adminisztráció hárul.

tegnapelőtt 12:15
Az e-mail miért nem jó?
21. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 19. - MézesRétes)
tegnapelőtt 12:15

Abban miért nem?

Annyit lát az SBO is, amennyit a gyógyszerész, ott sem vizsgálják meg, felírják és mehet a dolgára.

20. MézesRétes (válaszként erre: 6. - Kispocok)
tegnapelőtt 12:10
Ezt mondjuk nem értem, miért zárkóznak el az emailtől, akkor néznék meg, amikor van rá idő, felteszik a receptet felhőbe és mindenki boldog. A telefon sokkal időigényesebb mindkét fél számára.
19. MézesRétes (válaszként erre: 5. - Fórumnyitó (anonim))
tegnapelőtt 12:09
Eseményutániban nem értek egyet, de a többi jogos.
18. Amaunet (válaszként erre: 16. - Globus)
tegnapelőtt 12:09
A falugondnok beviszi az egészségházba, a szomszéd faluba, vagy kijön a doki. A rendelési időn kívül van 1-2 óra a házi látogatásra. Egyébként tényleg olyan gondosak, hogy bármikor hívhatóak.🙏🏼
17. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 12. - Globus)
tegnapelőtt 12:05

Pl. nálunk hova osztanák már rá?

Helyettesítő az orvos abban a 2 órában is.

Többet látom a gyógyszerészem, mint az orvost, az orvost 4 éve nem láttam.

A gyógyszerészt látom minimum havonta.

Szakorvoshoz eljutok még, de ahova egy hónapot kellett várni, most négy hónap.

És ilyen esetben nagyon is hasznos lenne, ha mindenki kaphatna legalább addig gyógyszert, amíg nem jut el az orvoshoz.

Variálnak a beutalókkal is. Felhős, de lejár mire időpont lesz.

Csodálkozol,ha a pénz nem motiváló? 3-4 körzetet, de még kettőt sem lehet lelkiismeretesen elvinni.

Férjemnek kórházba, az ügyeletre küldték 3 hete .

Belgyógyászaton, reumatológus ügyelt.

16. globus (válaszként erre: 15. - Amaunet)
tegnapelőtt 12:04
Ha a többi napon beteg valaki, hová mehet? Pl. hasi, mellkasi panasz, fejfájás, vérnyomás, akármi?
15. Amaunet (válaszként erre: 10. - Globus)
tegnapelőtt 12:01

Nálunk szuper!:)

Igaz, a közetben olyan háziorvos házaspár rendel, akik csak tanulni jártak el, később itt, a szülőfalujukban dolgoznak. Az asszistencia is helybéli. Még a gyógyszertárban is helybéliek dolgoznak.

Kedden és csütörtökön van rendelés. Telefon, kiírják és a falugondnok kihozza házhoz.

Ha szabadságra mennek azt 1-2 héttel előre közzéteszik a falu honlapján, fb oldalán.

De belátom, vannak körzetek, esetek, mikor a beteg rászorul az ilyesfajta segítségre és akkor miért ne kapja meg a gyógyszerésztől. Ők is éveken át tanulták a szakmájukat, sokkal jobban ismerik a gyógyszereket, mint az orvosok (szerintem) és ellenőrzötten adnák ki a gyógyszert.

Másrészt ott van az EESZT-ben minden. Nem tudnak tévedni.

14. globus (válaszként erre: 13. - Kispocok)
tegnapelőtt 11:55
Területen kívülit itt sem fogad. Ő örökölte a pácienseit, mert az előző orvos meghalt.
13. kispocok (válaszként erre: 8. - Globus)
tegnapelőtt 11:49
10-ből 9-szer hiába próbálkozol. 3-4 órás rendelés, ezalatt hívják és mennek százan. Sajnos sok körzetben rossz a helyzet. A doktornőnknek 2000 betege van, minden újat elutasít. Rokon lányka 18 lett, a másikhoz kellett mennie de amaz a körzetes lelépett a városból, azóta helyettesek váltakoznak. Célszerűnek vélem a fórumnyitó javaslatát, ami rendszeres, miért ne lehetne felhő alapján egy évig megírni. És egyre carabb a helyzet, félünk, mi lesz, ha ő is nyugdíjba megy.
12. globus (válaszként erre: 11. - Fórumnyitó (anonim))
tegnapelőtt 11:48

Pedig az a terv, hogy a tartósan betöltetlen praxisokat nem helyettesítéssel oldják meg, hanem felosztják utcák szerint, és rádobják a mellette lévőkre. Így 1 állandó orvos lesz. Más kérdés, hogy ha őt kell helyettesíteni, az hogyan néz ki. Nálunk a betöltetlenben minden nap rendel valaki, de mindig más.

Nem bízok benne, hogy bárki tudna több orvost (főt) gyártani, a fent vázolt módszerrel viszont úgy " látszik". Egyelőre. Az idő sem ide dolgozik, átlagéletkor miatt. Fiatalokat kellene megnyerni. Már a pénz sem motiváló tényező.

11. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 10. - Globus)
tegnapelőtt 11:27
Nálunk az volt, 2022-ben is még. Aztán elindult a lejtőn, a 8 körzetre, 8 orvos helyett van a 2 orvos, aki napi 2 órát rendel, és van egy 4 órás. Óriási!!!! Startolt az eü. a körzetben......lefelé.
10. globus (válaszként erre: 9. - Fórumnyitó (anonim))
tegnapelőtt 11:21
Mikor volt kiváló? Tényleg érdekel.
9. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 8. - Globus)
tegnapelőtt 11:18

Hogy mennyire nehéz, azt mindenki maga érzi, ahogy megéli.

Ott is más, itt is más, meg amott is.Egy úton "kerékpározunk" mindannyian, csak az nem mindegy, széllel szemben, vagy hátszéllel tekerünk.

Három-négy éve én sem éreztem a hiányát, változtak a körülmények, más lett, sokkal-sokkal rosszabb,a kiváló ellátásból, kritikán aluli.

8. globus (válaszként erre: 6. - Kispocok)
tegnapelőtt 11:04
Nem is olyan régen még havonta el kellett zarándokolni a rendelőkbe papír receptekért, alkalmanként 1-1.5 órát várva. Ehhez képest 3 havonta a telefonálás nehézsége semmiség.
7. kispocok (válaszként erre: 6. - Kispocok)
tegnapelőtt 10:59
Ráadásul előre sem lehet és az egyik vérnyomásos gyógyszert például levették 3 hónapról 2re, köszi. Eddig se volt egyszerű. Azt mondják, nem engedi a rendszer gyakrabban megírni.
6. kispocok (válaszként erre: 5. - Fórumnyitó (anonim))
tegnapelőtt 10:57
Egyetértek. Egyszer kiírtam, hogy bonyolult nálunk gyógyszert íratni, úgy leszóltak, hogy csak pislogtam. A doktornő rendes de helyettesít is, az asszisztens csakis rendelési időben van ami totál változó, a telefon foglalt vagy hagyják csengeni, ki ér rá munkából 20 percenként hívni? E-mailen nincs lehetőség. Amit évek óta szedünk nem értem, miért nem lehet kiadni a gyógyszertárban, látni a felhőben az előzményt. Ilyen helyen mindenki dolgát megkönnyítené.
tegnapelőtt 10:20

Nyolckörzetes rendelő volt a kovid előtt. Most 3 orvos van, ebből kettő össze-vissza rendel 2-2 órát.

Gondolhatod milyen káosz lehet itt.

Olyanra gondoltam, mint pl. 🍬 gyógyszer, amikor szedi, kapja valaki több éve, hónapja. De nem jut időban szakorvoshoz, a gyógyszerész látja a rendszerben mit kapott a beteg, mióta szedi, hogy ne maradjon gyógyszer nélkül senki, 1 havi adagot megelőlegezhetne. Nem arra gondoltak a gyógyszerészek sem, hogy átveszik az orvos szerepét, hanem 1 alkalmas dolog lenne.

Vagy pl. TAJ alapján fogamzásgátló,azt is látják a rendszerben rendszeresen kiváltotta-e előtte valaki.

TAJ alapján az eseményutáni tabletta, ne a sürgősségit keljen ezzel is terhelni. Mivel TAJ alapján belőhető lenne ez is, nem tudnák cukorka gyanánt nyakra-főre kiváltani.

Ezekre a helyzetekre gondoltam, nem arra, hogy a gyógyszerész diagnosztizáljon. Igaz nekem jó orvosom volt nagyon, VOLT sajnos....de mostanában lehet jobban járnék a gyógyszerésszel.

4. bnedora (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
tegnapelőtt 09:37
Azért ez nem ilyen egyszerű. Hallgasd meg az orvosok véleményét is.
tegnapelőtt 09:33

Én csak beszólok telefonon, fellövik a receptet a felhőbe és már mehetek is érte.

Neked nincs orvosod az orvoshiány miatt, aki kiírja a receptet?

1 2

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2026, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook