Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Egytálételek receptjei » Sárgaborsós egytál gazdagon recept

Sárgaborsós egytál gazdagon recept

Elkészítési idő 100 perc

A Sárgaborsós egytál gazdagon hozzávalói:
25 dkg sárgaborsó
40 dkg rizs
10 dkg sertésbőrke
1 db sertésfül
2 pár virsli
1 db vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
1 db zöldpaprika
1 db paradicsom
4 ek. étolaj
2 ek. kacsazsír
ízlés szerint: patikasó, őrölt színes bors, őrölt kömény, morzsolt majoránna, fűszerpaprika


Sárgaborsós egytál gazdagon

A Sárgaborsós egytál gazdagon elkészítési módja:
Először feltettem egy kisebb lábosba főni enyhén sózott vízben a börkét és a fület kb. egy órára. Majd a rizst főztem meg egy másik lábosban úgy, hogy a zsiradék felén pár percig pirítottam, utána felöntöttem kétszeres mennyiségű vízzel. Amikor megfőtt félretettem. Ezután egy közepes fazékban megpirítottam a zsiradék másik felén a felaprított vöröshagymát és a felszeletelt fokhagymát. Majd beleszeleteltem a zöldpaprikát és a paradicsomot. Pár perc pirítás után hozzáadtam az előzetesen egy éjszakára beáztatott sárgaborsót és az előfőzött bőrkét és fület a főzőlevével együtt. A virsliket is felkarikázva hozzáadtam. Ezt követően kis lángon fedő alatt főztem néha megkevergetve egészen amíg a sárgaborsó meg nem puhult. Utána már csak a rizst kellett hozzákeverni és el is készült ez a remek egytálétel.

Jó étvágyat kívánok!


Kategória: Egytálételek receptjei


A sárgaborsós egytál gazdagon elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2020, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook