Főoldal » Receptek » Egytálételek receptjei » Füles lencse rizzsel recept

Füles lencse rizzsel recept

Elkészítési idő 60 perc

A Füles lencse rizzsel hozzávalói:
1 db sertésfül,
20 dkg sertésbőrke,
2 pár virsli,
30 dkg lencse,
25 dkg rizs,
1 szál parasztkolbász,
3 ek. étolaj,
1 ek. liba vagy kacsazsír,
1 db nagyobb vöröshagyma,
3 gerezd fokhagyma,
1 ek. darált sózott paprika (lehet csípős is)
Ízlés szerint fűszerek:
patikasó, őrölt színes bors, őrölt kömény, morzsolt majoránna, fűszerpaprika


Füles lencse rizzsel

A Füles lencse rizzsel elkészítési módja:
A lencsét előző este beáztatjuk. Először a felaprított sertésfület és a bőrkét kb. 1,5 óra alatt megfőzzük. Közben a hagymát felkockázzuk, a fokhagymát vékonyan felszeleteljük. Hagymás pörköltalapot készítünk a zsiradékokon, fűszerezzük, majd hozzáadjuk a beáztatott lencsét és kb. 2 dl főzőlevet a fülről. Kis lángon fedő alatt főzzük kb. 25 percig. Ezután mehet bele a rizs és felöntjük kétszeres mennyiségű vízzel. Beleszeleteljük a kolbászt, a virsliket és a megfőzött fület, bőrkéket is hozzátesszük. Majd egészen kis lángon főzzük fedő alatt kb. 20 percig, mire elkészül. Néha meg kell kevergetni, mert hamar leég az alja. Igazán laktató egytálételt kapunk. Jó étvágyat kívánok!


Kategória: Egytálételek receptjei


A füles lencse rizzsel elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook