Főoldal » Receptek » Levesek, levesbetétek receptjei » Tárkonyos sárgaborsóleves recept

Tárkonyos sárgaborsóleves recept

A Tárkonyos sárgaborsóleves hozzávalói:
20 dkg sárgaborsó
5 dkg füstölt szalonna
2 sárgarépa
1 fehérrépa
1 kis fej vöröshagyma
1 dl tejföl
1-2 gerezd fokhagyma
liszt, tárkony, tárkonyecet, olaj, só


A Tárkonyos sárgaborsóleves elkészítési módja:
A megtisztított, kisebb darabokra vágott zöldségeket és a sárgaborsót megfőzzük. Kevés olajon megpirítjuk a kis darabokra vágott szalonnát, majd kiszedjük.A zsiradékba beletesszük a finomra vágott vöröshagymát, fokhagymát és 1 evőkanál lisztet. Barna rántást készítünk, majd besűrítjük a levest és összeforraljuk. Közben sóval, tárkonnyal, tárkonyecettel ízesítjük. A sült szalonnával és tejföllel tálaljuk.


Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei


A tárkonyos sárgaborsóleves elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook