Főoldal » Receptek » Levesek, levesbetétek receptjei » Sárgaborsókrémleves recept

Sárgaborsókrémleves recept

Elkészítési idő 45 perc
Szénhidrátszegény Szénhidrátszegény
Kalóriaszegény Kalóriaszegény
Zsírszegény Zsírszegény

A Sárgaborsókrémleves hozzávalói:
25 dkg sárgaborsó,
2 db burgonya,
3 gerezd fokhagyma,
1 db babérlevél
pár szelet kenyér, étolaj
ízlés szerint: patikasó, őrölt színes bors, őrölt kömény, fűszerpaprika


A Sárgaborsókrémleves elkészítési módja:
A sárgaborsót előző este beáztattam. A krumplit meghámoztam, apró kockákra vágtam. Egy fazékba beletettem a sárgaborsót, a krumplit és felöntöttem kb. 1 liter vízzel. Beleszeleteltem a fokhagymát, a babérlevelet és fűszereztem. Ha a borsó és a krumpli is megpuhult botmixerrel pürésítettem. 2 szelet kenyeret kockákra vágtam és étolajon megpirítottam, majd tálaláskor 2 kanálnyit rászórtam a levesre. Jó étvágyat kívánok!


Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei


A sárgaborsókrémleves elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook