Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Tepsis csülök fokhagymásan recept

Tepsis csülök fokhagymásan recept

Elkészítési idő 150 perc

A Tepsis csülök fokhagymásan hozzávalói:
1 db nagyobb hátsó csülök füstölve (kb 1 kg)
1 kg pityóka (burgonya)
4-6 fej vöröshagyma
4-6 gerezd fokhagyma
2 fakanál disznózsír
Ízlés szerint: só
frissen tört fekete bors
csipetnyi csombor
fűszerpaprika
A főzéshez: 2 db babérlevél
evőkanálnyi szemes fekete bors.


A Tepsis csülök fokhagymásan elkészítési módja:
A csülköt megmossuk és annyi vízben, amennyi ellepi, puhára főzzük 2 db babérlevéllel és néhány szem fekete borssal. Ha kész a csülköt kiemeljük, kicsontozzuk és felszeleteljük. A csülök főzőlevéből kimerünk 1-2 decit és ebben elkeverjük a zúzott vagy apróra vágott fokhagymát. A pityókát megpucoljuk, egészben megfőzzük, leszűrjük, majd félbe vágjuk. A vöröshagymákat megpucoljuk és felszeleteljük. Egy tepsit kikenünk disznózsírral belerakjuk a félbe vágott pityókákat, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és meghintjük csipetnyi csomborral is. Rászórjuk a karikára vágott hagymákat és rátesszük a csülökszeleteket is a bőrükkel felfelé. A fokhagymás csülöklevet aláöntünk és előmelegített sütőben 200 fokon 20 perc alatt ropogósra sütjük, de ezalatt két-három alkalommal is meglocsoljuk csülöklével. Hozzá illő salátával kínáljuk.


Kategória: Húsételek receptjei


A tepsis csülök fokhagymásan elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook