Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Tepsis csülök fokhagymásan recept

Tepsis csülök fokhagymásan recept

Elkészítési idő 150 perc

A Tepsis csülök fokhagymásan hozzávalói:
1 db nagyobb hátsó csülök füstölve (kb 1 kg), 1 kg pityóka (burgonya), 4-6 fej vöröshagyma, 4-6 gerezd fokhagyma, 2 fakanál disznózsír. Ízlés szerint: só, frissen tört fekete bors, csipetnyi csombor, fűszerpaprika. A főzéshez: 2 db babérlevél, evőkanálnyi szemes fekete bors.


A Tepsis csülök fokhagymásan elkészítési módja:
A csülköt megmossuk és annyi vízben, amennyi ellepi, puhára főzzük 2 db babérlevéllel és néhány szem fekete borssal. Ha kész a csülköt kiemeljük, kicsontozzuk és felszeleteljük. A csülök főzőlevéből kimerünk 1-2 decit és ebben elkeverjük a zúzott vagy apróra vágott fokhagymát. A pityókát megpucoljuk, egészben megfőzzük, leszűrjük, majd félbe vágjuk. A vöröshagymákat megpucoljuk és felszeleteljük. Egy tepsit kikenünk disznózsírral belerakjuk a félbe vágott pityókákat, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és meghintjük csipetnyi csomborral is. Rászórjuk a karikára vágott hagymákat és rátesszük a csülökszeleteket is a bőrükkel felfelé. A fokhagymás csülöklevet aláöntünk és előmelegített sütőben 200 fokon 20 perc alatt ropogósra sütjük, de ezalatt két-három alkalommal is meglocsoljuk csülöklével. Hozzá illő salátával kínáljuk.


Kategória: Húsételek receptjei

A receptet beküldte: , 2018. márc. 24. 05:37
A tepsis csülök fokhagymásan elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2019, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook