Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Borzas almafánk recept

Borzas almafánk recept

Elkészítési idő 40 perc

A Borzas almafánk hozzávalói:
1 kg alma,
30 dkg liszt,
1 db citrom leve,
3 db tojás,
10 dkg cukor (vagy édesítőszer),
1 zacsi sütőpor,
2 dl étolaj


A Borzas almafánk elkészítési módja:
A meghámozott almákat lereszeltem nagy lyukú reszelőn, majd szűrőbe tettem és alaposan kinyomkodtam. Utána meglocsoltam a citrom kifacsart levével. A tojásokat felhabosítottam a cukorral, és alaposan összedolgoztam az almával. Hozzákevertem előbb a sütőport, azután apránként a lisztet. Az így kapott tésztát 30 percig pihentettem. Felforrósítottam az olajat és két evőkanál segítségével kis halmokat szaggattam bele a masszából. Mindet aranybarnára sütöttem, majd konyhai papírtörlőre szedtem.

Jó étvágyat kívánok!



Kategória: Sütemények, édességek receptjei

A receptet beküldte: , febr. 20. 22:43
A borzas almafánk elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2020, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook