Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Főzelékek receptjei » Krémes joghurtos krumplifőzelék recept

Krémes joghurtos krumplifőzelék recept

Elkészítési idő 45 perc
Zsírszegény Zsírszegény

A Krémes joghurtos krumplifőzelék hozzávalói:
50 dkg újburgonya,
2 dl krémes görög joghurt,
1 db nagyobb vöröshagyma,
fél fej fokhagyma,
1 kanál sózott darált paprika (édes),
3 kanál étolaj (lehetőleg repce vagy olíva),
1 kanál sült sertésszír (vagy libazsír),
2 teáskanálnyi morzsolt majoránna,
ízlés szerint: patikasó, őrölt színes bors, őrölt kömény, őrölt csemege pirospaprika, babérlevél


Krémes joghurtos krumplifőzelék

A Krémes joghurtos krumplifőzelék elkészítési módja:
A krumplit megtisztítottam és vékonyan felszeleteltem. A zsiradékokon pörköltalapot készítettem a felaprított hagymákból és fokhagymákból. Hozzáadtam a sózott darált paprikát is. Ezt követően beletettem a krumplit és felöntöttem kb. 1 liter vízzel.
Fűszereztem és kis lángon fedő alatt főztem 25 percig. Utána kivettem a krumpli felét és félretettem. Kiszedtem belőle a babérlevelet és hozzáadtam a joghurtot. Egy botmixerrel simára kevertettem az egészet. A legvégén visszatettem bele a kivett krumplikat. Egyet forraltam
rajta és el is készült ez a nagyon finom krumplifőzelék.


Ezúttal én fasírttal tálaltam.
Jó étvágyat kívánok!


Kategória: Főzelékek receptjei

A receptet beküldte: , jún. 4. 18:44
A krémes joghurtos krumplifőzelék elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2019, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook