Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Zöldséges ételek receptjei » Sárgaborsó fasírt recept

Sárgaborsó fasírt recept

A Sárgaborsó fasírt hozzávalói:
- 20 dkg sárgaborsó
- 2 db tojás
- zsemlemorzsa
- őrölt bors
- őrölt paprika
- zúzott fokhagyma
- só


A Sárgaborsó fasírt elkészítési módja:
A sárgaborsót puhára főzzük és leszűrjük, még melegen összetörjük, vagy turmixban pépesítjük. Ha kihűlt, tojással, fűszerekkel és zsemlemorzsával állítjuk össze. Kis gombócokat formázunk, majd zsemlemorzsába forgatjuk. Közben egy kissé meglapítjuk, hogy inkább kerek korongok legyen belőlük. Bő olajban sütjük. Akár sült krumplival, akár valamilyen főzelékkel tálaljuk.

Kb. 20-25 dkg borsóhoz 2 db kisebb tojást ütöttem, és annyi zsemlemorzsával gyúrtam össze, hogy ne ragadjon, de ne is legyen túl száraz, különben szétesik sütés közben.
Az őrölt paprikát a színe miatt szoktam belekavarni, el is hagyható.
Jó étvágyat kívánok!


Kategória: Zöldséges ételek receptjei


A sárgaborsó fasírt elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2022, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook