Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Levesek, levesbetétek receptjei » Tavaszi leves recept

Tavaszi leves recept

Elkészítési idő 20 perc
Szénhidrátszegény Szénhidrátszegény
Kalóriaszegény Kalóriaszegény
Zsírszegény Zsírszegény

A Tavaszi leves hozzávalói:
- vöröshagyma
- zöldpaprika
- répa
- gyökér
- paradicsom
- krumpli
- apró levestészta
- őrölt paprika
- só
- zsír/étolaj
- víz


A Tavaszi leves elkészítési módja:
Kevés vöröshagymát apróra darabolunk, zöldpaprikát, répát-gyökeret vékonyan felszeljük, a krumplit falósra daraboljuk. Mindezt felöntjük hideg vízzel, bele ízlés szerinti sót, öntünk a tetejére egy kis őrölt paprikát, és egy ek. étolajat, vagy fél diónyi zsírt. Amikor a zöldségek félig megfőttek, belecikkezzük a paradicsomot, és amikor ismét forrni kezd a leves, belerakjuk az apró tésztát is.

Lehet ízlés szerint egyéb fűszerrel is ízesíteni.
Legfinomabb, amikor valóban friss tavaszi zöldségekből készítjük, semmi fagyasztott, vagy konzerv-áru nem kerül bele. Gyors, egyszerű vitamin leves.
Jó étvágyat kívánok!


Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei


A tavaszi leves elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2022, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook